Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 14086 tot 14090
Bron: Doijer & Kalff
Geplaatst: maandag 20 april 2015

ECB houdt rekening met invoering tweede munt Griekenland

De ECB houdt rekening met een scenario waarin Griekenland zonder geld komt te zitten en een tweede munteenheid moet invoeren om ambtenaren te kunnen betalen. In mei moet het land ongeveer €1 miljard aflossen aan het IMF en binnen de ECB groeien de twijfels of Griekenland wel in staat is die schuldenlast te financieren.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 20 april 2015

De nakende geopolitieke revolutie – deel 2

Vorige week merkte ik nog de Duitse vrijage aan het adres van Japan op om toe te treden tot de AIIB. Vandaag maakt Merkel het vermaledijde Rusland het hof. Dat is opmerkelijk, gezien de Europese economische sancties en geopolitieke spanningen.

Merkel probeert in haar eentje nieuwe geopolitieke evenwichten te zoeken. Het mysterie rond het Duitse goud in Amerikaanse handen heeft het vertrouwen tussen Berlijn en Washington zodanig geschaad dat er sleet lijkt te komen op de Atlantische as.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 20 april 2015

Nederlandse jachtbouwers: rijke Russen blijven weg, maar Amerikanen bieden hoop

Nederlandse jachtbouwers zien hun Russische klanten vanwege de sancties en de economische problemen in Rusland weglopen. 

Bij Damen Shipyards in Gorinchem heeft zich de afgelopen maanden geen Rus meer gemeld. Bij Hakvoort Shipyards in Monnickendam zijn bestellingen voor twee superjachten door de Russische opdrachtgevers afgeblazen.

De Russen worden met node gemist door de Nederlandse jachtbouwers schrijft het Financiëele Dagblad maandag. “We krijgen geen aanvragen meer voor nieuwbouw of onderhoud en restauratie. Russische eigenaren willen hun schip het liefst verkopen”, zegt Emile Bilterijst van Moonen Shipyards in Den Bosch tegen de krant.

Bron: ad.nl
Geplaatst: maandag 20 april 2015

Nederland krijgt laatste woord over omstreden TTIP

 De Nederlandse Tweede Kamer krijgt het laatste woord over TTIP, het omstreden vrijhandelsverdrag waar de Europese Unie en de Verenigde Staten al jaren over het onderhandelen zijn. Dat zegt  Eurocommissaris en TTIP- toponderhandelaar Cecilia Malmström vandaag in een exclusief interview met het AD.

,,Geen enkele Nederlander krijgt een (Amerikaanse) chloorkip op zijn bord zonder dat politiek Den Haag dat wil,'' aldus Malmström. Anders dan tot nu toe bekend wil zij de Tweede Kamer het laatste woord geven over haar omstreden handelsverdrag met Amerika. ,,We zijn echt niet van plan om 500 miljoen Europeanen te vergiftigen."

[...]

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 20 april 2015

Gevolgen Griekse crisis blijven onzeker

Europa is momenteel beter bestand tegen een escalatie van de economische crisis in Griekenland dan enkele jaren geleden, maar de daadwerkelijke gevolgen zijn moeilijk in te schatten.

''We zijn beter gewapend dan in 2010, 2011 en 2012'', zei Draghi over de eventuele gevolgen van de Griekse problemen voor de andere eurolanden.

''We hebben nu meer instrumenten voorhanden. Die zijn eigenlijk voor andere doelen, maar kunnen ook in tijden van crisis worden ingezet. Als de crisis doorzet, komen we echter op onbekend terrein. Het is te vroeg om daarover te speculeren.''