Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 14086 tot 14090
Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 7 mei 2015

Areva schrapt wereldwijd tot 6.000 jobs

Het noodlijdende Franse kernenergiebedrijf Areva gaat 5 à 6.000 banen schrappen wereldwijd, waarvan 3 à 4.000 in Frankrijk. De operatie past in de plannen om de personeelskosten te drukken.

"Areva wil de personeelskosten drukken met 15 procent in Frankrijk en met 18 procent wereldwijd", zegt de groep in een persbericht. De directeur human resources, François Nogué, verduidelijkt dat dat neerkomt op 5 à 6.000 ontslagen wereldwijd. Er wordt vooral gesneden in administratieve en andere centrale functies. Bedoeling is om de nucleaire activiteiten te ontzien.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 7 mei 2015

In Deense café's en benzinestations kan u straks niet meer met cash betalen

In de volgende stap naar een cashloze maatschappij heeft de Deense regering een 50-puntenplan voorgesteld dat benzinestations, horecazaken en kledingketens toelaat cash geld te weigeren. Volgens het Deense ministerie van Financiën worden aan- en verkopen op die manier vereenvoudigd, wat op zijn beurt de economische groei bevordert.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 7 mei 2015

Arbeidsmarkt herstelt: meer Europeanen aan het werk

In 2014 waren voor het eerst sinds de uitbraak van de crisis meer Europeanen in de leeftijd van 20 tot en met 64 jaar aan het werk dan een jaar eerder. Ruim 69 procent van de beroepsbevolking heeft nu betaald werk.

Dat is iets minder dan de piek van 70,3 procent die in 2008 werd bereikt. Dat maakte het Europese statistiekbureau Eurostat donderdag bekend.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 7 mei 2015

Uitverkoop op obligatiemarkten houdt aan

Ondanks de enorme koersdalingen van de afgelopen weken kwam er ook donderdagochtend geen einde aan de uitverkoop van onder meer Duitse en Nederlandse staatsobligaties. De rentes, die afgelopen tijd al verdubbelden, liepen daardoor verder op.

Het rendement op Duitse leningen voor tien jaar steeg naar 0,65 procent. Dat is historisch gezien nog altijd bijzonder laag, maar is tegelijkertijd de hoogste stand sinds december vorig jaar. Mede door de stimuleringsmaatregelen van de Europese Centrale Bank (ECB) verdampte de rente op de toonaangevende tienjaarsleningen in de eerste maanden van dit jaar bijna volledig.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 7 mei 2015

Contant geld populair in Zwitserland, bij negatieve rente

Pensioenfondsen en grote beleggers in Zwitserland overwegen een deel van hun tegoeden om te zetten in cash om zo de negatieve rente – je moet rente betalen over je banksaldo – te vermijden.

De Zwitserse centrale bank rekent nu 0,75 procent rente aan banken om hun geld bij de centrale bank te parkeren. Ze wil daarmee de druk op de Zwitserse frank verminderen. De munt is nu extreem duur.