Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 14096 tot 14100
Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 7 mei 2015

ECB verhoogt plafond voor noodkredieten aan Griekse banken

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft vandaag het plafond van zijn noodfinanciering, de 'Emergency Liquidity Assistance', voor Griekse banken opnieuw verhoogd, deze keer met 2 miljard euro tot 78,9 miljard euro. Dat melden anonieme bronnen.

Bron: Emerce.nl
Geplaatst: woensdag 6 mei 2015

Ruim duizend ontslagen bij Ziggo

Door de overname van Ziggo door Liberty Global, het moederbedrijf van UPC, verliezen ruim 1000 medewerkers hun baan bij Ziggo, en niet 450, zoals eerder was gecommuniceerd door het kabelbedrijf. ‘Waanzinnig,’ zegt Linda Groen, bestuurder bij FNV Publiek Belang, ‘Voor de fusie zei de directie dat de consequenties voor personeel zouden meevallen. Nu blijkt wat hun woorden waard zijn geweest.’

[...]

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 6 mei 2015

Cacao-oogst Ghana naar de knoppen, chocola kan duurder worden

Chocola wordt mogelijk duurder door een mislukte cacao-oogst in Ghana. De op een na grootste cacaoproducent in de wereld kan zijn verkoopcontracten niet nakomen, waardoor de prijs van de grondstof wereldwijd omhoog gaat, zo verwachten handelaren.

De onverwachte daling van de productie is volgens de cacaoboeren te wijten aan een gebrek aan pesticiden en slecht weer. Toonaangevende chocoladeproducenten komen nu met een tekort aan cacaobonen te zitten, maar de mislukte oogst is ook een financiële klap voor het West-Afrikaanse land.

Bron: rtlnieuws.nl
Geplaatst: woensdag 6 mei 2015

Willem Middelkoop: Nu de dollar valt

Regelmatig wordt me gevraagd of de dollar al gevallen is. Vooral door types na een biertje of vijf op vrijdagavond. De vraag wordt meestal gevolgd door een bulderende lach en een klap op de schouders. Die Willem toch. Voorspelde een val van de dollar in 2007.

Ja, de titel ‘Als de dollar’ valt die kennen ze allemaal wel. Nu, in de zeventiende druk, dus een klassieker. Nee, natuurlijk hebben ze het boek meestal niet gelezen. Anders hadden ze wel geweten dat ‘Als de dollar valt’ een metafoor was voor de val van het Amerikaanse bedrijfsmodel. Dat inderdaad sinds 1944 zo goed heeft gewerkt. Op de achterflap stond letterlijk ‘het is niet de vraag of, maar alleen wanneer het systeem implodeert.’ Ik gaf het dollarsysteem nog maximaal 10-15 jaar.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 6 mei 2015

OPEC: Speculatie speelde belangrijke rol bij daling olieprijs

Het olieaanbod en de olievraag kunnen niet volledig rechtvaardigen waarom de olieprijs tussen juni vorig jaar en januari dit jaar 60 procent daalde. Speculatie speelde daarbij namelijk een rol, zo stelt OPEC.

Een stijging van de voorraad van buiten de Organization of Petroleum Exporting Countries (OPEC), op een moment dat de vraag naar olie zwak was, was de belangrijkste reden achter de daling, vertelde de organisatie deze week. Brentolie, de benchmark voor meer dan de helft van ’s werelds ruwe olie, daalde sinds halverwege juni tot januari naar het laagste niveau in 6 jaar doordat de output in de VS opklom tot het hoogste niveau in meer dan 4 decennia en ook leden van de OPEC meer vaten produceerden.