EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
33
kliks
Bron: BNR.nl
30
kliks
28
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 1411 tot 1415
Geplaatst op: woensdag 20 september 2017

BIS: Centrale banken kunnen virtuele munten niet negeren

Centrale banken kunnen de snelle groei van virtuele munten niet meer ontkennen en zouden op een gegeven moment zelfs moeten overwegen om hun eigen virtuele munten in omloop te brengen, zo schrijft de Bank for International Settlements in haar nieuwste kwartaalrapport. "De vraag of centrale banken een digitaal alternatief voor contant geld moeten uitbrengen is het meest urgent in landen waar het gebruik van contant geld snel afneemt, zoals in Zweden. Maar uiteindelijk zullen alle centrale banken voor zichzelf moeten beslissen of het zinvol is een zogeheten Central Bank Crypyo Currency (CBCC) te introduceren."

Lees verder op Goudstandaard
Geplaatst op: woensdag 20 september 2017

Deutsche Bank nog steeds overgewaardeerd

Deutsche Bank loopt achter op het gebied van innovatie en digitalisering en is nog steeds overgewaardeerd, zo concludeert het Britse onderzoeksbureau Autonomous. De afdeling van de bank die zich bezig houdt met de valutamarkt en de obligatiemarkt presteert volgens het onderzoeksbureau ondermaats, terwijl de bank daar een kwart van haar inkomsten uit haalt.

Lees verder op Goudstandaard
Geplaatst op: woensdag 20 september 2017

Scholen en wegen: de derde wereld bestaat ook in Duitsland

Geen enkel groot EU-land kan een groter budgetoverschot voorleggen dan Duitsland. Maar de Duitsers betalen daarvoor een zware prijs. Scholen en wegen liggen er vaak derdewerelds bij.

Duitsland heeft een budgetoverschot van 23,7 miljard euro, goed voor bijna 1% van het bbp. Volgens expert van de KfW, de Duitse ontwikkelingsbank, is 126 miljard nodig om de infrastructuur terug op peil te brengen. 33 miljard is nodig voor de scholen en nog eens 34 miljard voor de wegen.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: woensdag 20 september 2017

Venezolanen mogen nog 35 eurocent per dag uit geldautomaat halen

In Venezuela is inmiddels ook geld gerantsoeneerd. Het land wordt al langere tijd geconfronteerd met een gigantische inflatie, maar de Venezolaanse regering heeft onvoldoende financiƫle middelen om de kosten voor het drukken van nieuwe bankbiljetten te betalen.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: woensdag 20 september 2017

Besteedbaar inkomen huishoudens sinds 2001 niet gestegen

Terwijl de officiële werkloosheid in Nederland de laatste jaren weer wat gedaald is blijft het besteedbare inkomen van huishoudens achter. Gecorrigeerd voor de inflatie is het besteedbare inkomen al vijftien jaar niet gestegen, terwijl het bruto binnenlandse product in dezelfde periode met in totaal 15% omhoog ging.

Lees verder op Marketupdate

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs