Nieuws / Artikelen met het woord

57649 artikelen gevonden. Artikel 14106 tot 14110
Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 6 mei 2015

Banengroei bedrijfsleven VS zwakt af

De groei van de werkgelegenheid in het Amerikaanse bedrijfsleven is in april minder sterk uitgevallen dan een maand eerder. Dat maakte loonstrookverwerker ADP woensdag bekend.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 6 mei 2015

Zo bespaart deze Groningse ‘vrek’ 6.000 euro per jaar (TIP!)

Een Groningse ondernemer schreef een boekje vol besparingstips. “Veel mensen kunnen nog wel wat financiële lucht uit hun huishouden drukken.”

Hij is het gezicht achter de website vrekkenpagina.nl: de Vrek. Hij noemt zichzelf ‘soms een beetje zwaarmoedig, soms recalcitrant’ en draagt op foto’s een hoge hoed, een bruine ribcord pantalon en een coltrui. Al jaren schrijft hij hoe je uitgaven in de hand kan houden. Nu heeft hij 400 van die tips gebundeld in een boekje:”Veel van de tips zijn misschien een open deur, oftewel mensen kennen de tips wel”, zegt hij tegen Z24. “Maar doe er dan ook wat mee!”

Een paar willekeurige tips uit het boekje:

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 6 mei 2015

Grote olielanden komen bijeen

Volgende maand komen OPEC en enkele andere grote olielanden zoals Rusland samen in Wenen om de oliecrisis te bespreken. De lage olieprijzen doen de olieproducerende landen pijn. De VS boekt haar grootste handelsdeficit in 18 jaar, en de Noren en Saoedi’s moeten hun reserves aanspreken.

Naar alle waarschijnlijkheid zullen de Saoedi’s de Amerikanen en de Russen smeken om de olieproductie terug te schroeven. Al geeft Minister van Olie al-Naimi min of meer toe dat daar wellicht niks van in huis zal komen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 6 mei 2015

Bill Gross kondigt einde bullmarkt aan

Bill Gross stelt dat de bullmarkt ‘supercycle’ voor aandelen en obligaties zijn einde nadert, nu de onconventionele monetaire beleidsmaatregelen die de bullmarkt levend hebben gehouden sinds de financiële crisis, op beginnen te raken. De poging van wereldwijde centrale banken om een schuldencrisis op te lossen met meer schulden, heeft geen lange levensduur meer en dus zal er een einde komen aan de 3,5 decennia durende rally, zo schreef de 71 jaar oude manager in een investeringsoutlook voor Janus Capital Group.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 6 mei 2015

Column Kees de Kort | Much ado about nothing

Er zijn nieuwe cijfers beschikbaar over de handelsbalans in de VS. Ze doen BNR’s macro-econoom Kees de Kort aan een groot schrijver denken. “Shakespeare zei het al: ‘Much ado about nothing’.”