Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 14121 tot 14125
Bron: Express.be
Geplaatst: zaterdag 18 april 2015

Amerika's grootste schuldeiser is...

Regelmatig verschijnen er berichten in de media over de manier waarop het lot van de Verenigde Staten vooral bepaald wordt door zijn buitenlandse schuldeisers. Maar hoewel de Amerikaanse staatsschuld inderdaad voor een groot deel in Chinese en Japanse handen is blijkt volgens het magazine Quartz de eigen nationale bank, de Federal Reserve, de grootste schuldeiser van het land.

Jarenlang was China de grootste opkoper van Amerikaanse staatsschulden. Uit berekeningen van Bloomberg wordt echter duidelijk dat ook Japan steeds meer Amerikaanse schulden bezit. Zoveel zelfs dat Japan heel binnenkort China zou kunnen inhalen als de grootste buitenlandse Amerikaanse schuldeiser.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 18 april 2015

Waarom de Fed de rente niet in 2015 hoeft te verhogen

Dankzij een tragere economie en tegenvallende financiële markten in de VS, hebben investeerders hun verwachtingen voor wanneer de Federal Reserve de rente zal verhogen, ook wat teruggeschroefd. Mogelijk kan een renteverhoging zelfs nog later plaatsvinden dan nu verwacht wordt.

Ondanks recente discussies tussen Fed-officials, lijkt de kans dat 2015 voorbij zal gaan zonder dat er monetair zal worden verkrapt, steeds groter te worden. Zeker als wordt gekeken naar enkele van de maatstaven waar de beleidsmakers van de centrale bank naar kijken bij het formuleren van hun beslissingen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 18 april 2015

'Griekenland heeft alle reserves nodig om aan verplichtingen te voldoen'

De Griekse overheid heeft alle overgebleven geldreserves nodig om deze maand aan de salarisverplichtingen te voldoen.

De regering zou nog 2 miljard euro te besteden hebben. Dit gaat naar verluidt al op aan de salarissen en pensioenen van ambtenaren die tegen het einde van de maand betaald moeten worden.

Als er geen overeenkomst wordt gesloten met schuldeisers blijft er waarschijnlijk ook geen geld over om een lening van 1 miljard euro van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) af te betalen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 18 april 2015

Miljarden-deal tussen Griekenland en Rusland

We weten ondertussen dat er iets bloeit tussen Griekenland en Rusland. Zo zou de Griekse premier Alexis Tsipras de afgelopen tijd contacten hebben gehad met de Russen omtrent een energie-overeenkomst.

Het noodlijdende Griekenland kan dankzij de Russen van het pijnbankje worden gehaald indien deze overeenkomst doorgaat. Het gaat over een ‘deal’ waarbij de Grieken een voorschot zouden kunnen ontvangen van 3 tot 5 miljard euro.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 18 april 2015

Belg sinds 2001 al 40 procent rijker

De gemiddelde Belg heeft zijn vermogen sinds 2001 met 40 procent bovenop de inflatie zien toenemen. Dat blijkt vandaag uit berekeningen van de krant De Tijd. Ook De Standaard en Het Nieuwsblad publiceren cijfers die wijzen op het groeiend financieel vermogen van de Belgische gezinnen.