Nieuws / Artikelen met het woord

57279 artikelen gevonden. Artikel 14131 tot 14135
Bron: HollandGold
Geplaatst: vrijdag 17 april 2015

Chinese voorraden zilver nemen toe

De zilvervoorraden in China zijn dit jaar als gevolg van een relatief zwakke binnenlandse vraag sterk toegenomen, zo schrijft Bloomberg. Volgens de Shanghai Futures Exchange lag er op 9 april een voorraad van 341,5 metrische ton zilver, het hoogste niveau in een jaar tijd. De industriële vraag valt tegen en juweliers kopen ook minder zilver in vanwege tegenvallende vraag.

Bron: Doijerkalff.nl
Geplaatst: vrijdag 17 april 2015

Centrale banken bespreken dit weekend goud en Chinese yuan

Vandaag komen centrale bankiers en vertegenwoordigers van een aantal andere instanties bijeen in Washington om te praten over goud, de Chinese yuan en het systeem van verschillende valuta. Dat schrijft GATA consultant Ronan Manly op basis van verschillende documenten die hij wist op te sporen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 17 april 2015

De nakende geopolitieke revolutie

Er beweegt iets. De vastgeroeste naoorlogse geopolitieke evenwichten lijken eindelijk te veranderen. In die beweging lijkt de oprichting van de Aziatische Investeringsbank AIIB een centrale rol te spelen.

Duits bondskanselier Angela Merkel zou nu formeel aan Japan gevraagd hebben om mee te stappen in AIIB. Dat is opmerkelijk om twee redenen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 17 april 2015

“Griekenland is onmogelijk om mee samen te werken”

De onderhandelingen over de Griekse bailout zijn woensdag weer verder gegaan. Toch ziet het er voor het land nog altijd niet beter uit. Volgens een van Duitslands grootste kranten, Süddeutsche Zeitung, heeft een senior eurozone-official namelijk gezegd dat het ‘simpelweg onmogelijk is’ om met de Griekse overheid te werken.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 17 april 2015

Grieken halen steeds meer geld af bij de banken, Balkan bereidt zich voor op failliet

De Grieken halen door de zware financiële crisis van het land steeds meer geld van hun bankrekeningen. De deposito's zijn volgens de financiële instellingen teruggevallen naar de laagste stand sinds het uitbreken van de schuldencrisis. De banken "bloeden leeg". De Griekse banken zijn daardoor opnieuw aangewezen op noodkredieten van de centrale bank van het op het faillissement afstevenende land. Intussen bereiden landen in het zuidoosten van Europa zich voor op een mogelijk faillissement van Griekenland, schrijft de Griekse krant Kathimerini.