Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 14131 tot 14135
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 5 mei 2015

Dit zijn de tien beste belastingparadijzen

De fiscus aast op uw centen en ook de staatsveiligheid probeert u via de belastingdiensten op te sporen. Uitwijken dan maar? Naar waar? Het advocatenkantoor Bradley Hackford heeft een ranglijst opgesteld van ideale belastingparadijsjes. Het advocatenkantoor is uitsluitend bezig met het ‘hervestigen’ en met de ‘herallocatie’ van klanten, zo lezen we op hun website.

Opvallend is dat vele plekken om je geld heen te verslepen, zich eigenlijk niet heel ver van ons vandaag bevinden. Wie denkt dat je per se naar de andere kant van de wereld moet om de belastingdienst te ontwijken, heeft het mis. Maar liefst vijf van de bestemmingen uit de top-10 zijn Europees.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 5 mei 2015

Daar is de economische lente!

Prachtig nieuws mochten wij vernemen. De economische lente zou zijn aangetreden. Althans dat beweren de media toch, in navolging van de Pierre Moscovici. Deze eurocommissaris buigt zich over financiën, economisch beleid en belastingen.

Tijdens een persconferentie kon de Franse Moscovici zijn vreugde niet onder stoelen of banken steken. De economie in de eurozone zou met meer dan een procent groeien dit jaar.

Wil dit dan zeggen dat we de crisis helemaal achter ons kunnen laten? Allerminst. De staatsfinanciën van vele EU-landen blijven ver in het rood, de overheidsschulden zijn nog steeds gigantisch en ook de werkloosheidscijfers, zeker die onder jongeren, zijn in het gros van de landen niet om over naar huis te schrijven.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 5 mei 2015

‘Een op de zes Nederlanders heeft vakantiegeld nodig om rond te komen’

Het vakantiegeld gaat niet altijd op aan vakantie. Volgens het economisch bureau van ABN Amro hebben 16 procent van de Nederlanders dit extraatje plus het geld dat ze jaarlijks terugkrijgen van de Belastingdienst, nodig om rond te komen.

Dit is voornamelijk het geval bij mensen die minder verdienen dan een modaal inkomen (minder dan 35.000 euro bruto per jaar), meldde de bank dinsdag. ABN deed onderzoek naar het gebruik van vakantiegeld.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 5 mei 2015

Moody’s ziet uitdaging voor de ECB

De eurozone zou wel eens heel snel kunnen herstellen wanneer Griekenland de muntunie verlaat. Toch kunnen de gevolgen voor het vertrouwen van beleggers erg vergaand zijn. Dat stelt Moody’s Investors Service. ‘Wij denken dat de directe impact behoorlijk beperkt zal zijn. Griekenland is een erg klein onderdeel van de economie van de eurozone’, vertelde Alastair Wilson

‘Wat lastiger wordt om te voorspellen is echter de impact op het vertrouwen in de financiële markten en daarmee dus de potentiële implicaties voor de Europese obligatiemarkt. Dat blijkt wel uit de dynamiek die we gezien hebben tijdens de piek van de crisis in 2011-2012.’

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 5 mei 2015

Heeft de Islamitische Staat Amerika bereikt?

In de Amerikaanse staat Texas heeft de politie twee mannen doodgeschoten die het vuur hadden geopend op een veiligheidsagent die de wacht hield bij een evenement georganiseerd door het American Freedom Defense Initiative (Stop Islamization of America). AFDI is de organisatie van de omstreden Pamela Geller, die twee jaar geleden de toegang tot het VK werd ontzegd vanwege haar anti-islamitische overtuigingen. Op het evenement zou een geldprijs worden uitgereikt voor de beste cartoons die de profeet Mohammed afbeelden.

Net voor de aanslag had de Nederlandse politicus Geert Wilders een toespraak gehouden voor de aanwezigen, maar hij was op het moment van de feiten alweer vertrokken. De veiligheidsagent werd in het ziekenhuis verpleegd en kon later op de dag naar huis.