Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 14136 tot 14140
Bron: Apparata.nl
Geplaatst: vrijdag 17 april 2015

5 vrouwen die (bijna) miljardair werden in de techindustrie

We kennen allemaal de verhalen van Bill Gates, Mark Zuckerberg en Carlos Slim: mannen die miljardair werden in de techindustrie. Maar hoe doen de vrouwelijke collega’s het?

Onderzoeksbureau Wealth-X zette op een rijtje welke vijf vrouwen de grootste successen boekten in ‘het wereldje’, want er zijn er genoeg die honderden miljoenen euro’s verdienden met hun werk voor de bekende techbedrijven. De top vijf is samen al goed voor vijf miljard dollar, maar dat bedrag zal de komende jaren alleen maar hoger komen te liggen.

[...]

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 17 april 2015

Landen doen te weinig om economie structureel te verbeteren

De economische groei trekt aan, maar landen doen nog altijd te weinig om hun economie structureel te verbeteren.

Dat zei IMF-topvrouw Christine Lagarde donderdag bij de aftrap van de voorjaarsvergaderingen van het Internationaal Monetair Fonds en de Wereldbank.

In de Verenigde Staten, Europa en Japan is het economische herstel volgens het IMF vooral te danken aan het stimuleringsbeleid van centrale banken en andere kortetermijnoplossingen.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: vrijdag 17 april 2015

India wil goud uit tempels halen

De Indiase regering denkt een nieuwe manier gevonden te hebben om de vraag naar goud in het land te stillen. Tempels die over grote goudschatten beschikken in de vorm van sieraden, gouden munten en goudbaren moeten aangespoord worden hun goud in te leveren bij banken, zodat die het goud kunnen omsmelten en aanleveren aan juweliers.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 17 april 2015

Lagarde: aanpak economie loopt achter

De economische groei trekt aan, maar landen doen nog altijd te weinig om hun economie structureel te verbeteren. Dat stelde IMF-topvrouw Christine Lagarde donderdag bij de aftrap van de voorjaarsvergaderingen van het Internationaal Monetair Fonds en de Wereldbank.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 17 april 2015

Lage rente nekt pensioenfondsen: financiƫle positie zwakker

De financiƫle positie van de grote pensioenfondsen is in het eerste kwartaal verslechterd.

De lage rente is de boosdoener. Die is er de oorzaak van dat de pensioenverplichtingen van de fondsen flink stijgen. Dat wordt onvoldoende gecompenseerd door de goede beleggingsresultaten die de afgelopen maanden werden geboekt. Pensioenfondsen beleggen namelijk veel on vastrentende obligatieleningen. Door de lage rente moeten ze er rekening mee houden dat nieuwe obligatiebeleggingen minder opleveren en dat zorgt voor meer druk op de uitkeringsverplichtingen.