Nieuws / Artikelen met het woord

57853 artikelen gevonden. Artikel 14146 tot 14150
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 14 mei 2015

Eerste bitcoin exchange onder toezicht

Een netwerk van digitaal geld op een systeem dat van niemand en iedereen is, dat door niemand gecontroleerd en gereguleerd wordt. Geen toezicht en onderzoekers naar fraudepraktijken komen telkens weer op een dood spoor terecht. Het lijkt allemaal geen goede basis voor een succesvol geldsysteem.

Toch doen de meest recente ontwikkelingen rondom bitcoin deze negatieve denkbeelden langzaam maar zeker in rook opgaan. Zo investeerde Goldman Sachs onlangs miljoenen in een ‘online wallet service’ en gaat de Nasdaq het netwerk van bitcoin gebruiken om transacties vast te leggen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 14 mei 2015

De circulaire economie: zin en onzin

Economen en middenveldorganisaties hebben het wel eens over de ‘circulaire economie’. Hierbij wordt in het economisch systeem meer ingezet op herbruikbaarheid van producten en grondstoffen.

Herbruikbaarheid dus maximaliseren en waardevernietiging minimaliseren, daar draait het om. In het huidige lineaire systeem worden nog te vaak grondstoffen omgezet in producten die aan het einde van hun levensduur worden vernietigd en dus geen duurzame toekomst krijgen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 14 mei 2015

Bombardier schrapt 1.750 banen in Canada en Ierland

De luchtvaartdivisie van de Canadese producent van vliegtuigen, trams en treinen Bombardier schrapt 1.750 banen. Dat meldt het bedrijf vandaag. De ontslagen vallen allemaal in Canada en Ierland.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: donderdag 14 mei 2015

Koop goud als motie van wantrouwen tegen geldsysteem

Onze spaarpot moeten we beschermen tegen het wanbeheer van valuta door centrale banken, banken en overheden. En dan kom je uit op een ‘store of value’ buiten het financiële systeem, namelijk goud. Lees meer op Marketupdate.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: donderdag 14 mei 2015

Market Update (14 mei 2015)

De headlines voor vandaag: Hypotheekrente stijgt weer na correctie obligatiemarkt, huizenprijzen Londen verder omhoog nu belastingverhoging van de baan is, HSBC vreest dat centrale banken al hun kruit al verschoten hebben en Rusland voegt voor het eerst sinds lange tijd weer valuta aan reserves toe. Ander opvallend nieuws: Paus Franciscus vindt dat kapitalisme in de VS moet veranderen en zeldzame edelsteen levert bij veiling $30 miljoen op.