Nieuws / Artikelen met het woord

57309 artikelen gevonden. Artikel 14146 tot 14150
Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 18 april 2015

"Griekenland plant miljarden-deal met Rusland"

Het met het bankroet bedreigde Griekenland gaat dankzij een energie-overeenkomst met Rusland tot vijf miljard euro ontvangen, zo meldde het Duitse blad Der Spiegel gisteren op zijn website. Het geld zal worden overgemaakt in de vorm van een voorschot voor de geplande pijplijn Turkish Stream, waarmee Russisch gas via Turkije en Griekenland naar Europa kan worden gebracht.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 18 april 2015

G20 dringt aan op hervorming van IMF

Binnen het Internationaal Monetair Fonds (IMF) moeten maatregelen worden genomen om het Amerikaanse verzet tegen de hervorming van het IMF-bestuur te omzeilen.

Dat stellen de ministers van Financiën van de G20 vrijdag na afloop van hun bijeenkomst rond de voorjaarsvergadering van het IMF.

De 188 lidstaten van het IMF spraken in 2010 al af dat de verhoudingen in het bestuur van het fonds op de schop zouden gaan, zodat opkomende economieën een grotere stem zouden krijgen. Die hervorming is echter nog altijd niet doorgevoerd, omdat het Amerikaanse Congres blijft weigeren ermee in te stemmen.

Bron: Elsevier.nl
Geplaatst: zaterdag 18 april 2015

Pensioenen kraken onder beleid ECB, en ergste moet nog komen

Doordat ECB-president Mario Draghi de geldpers op volle toeren laat draaien, komen pensioenfondsen in nood. De kans op nieuwe kortingen op pensioenen wordt met de dag groter.

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 18 april 2015

Heeft Johan Van Overtveldt gelijk en haalt VS het van Azië?

[...]

De liefde van Van Overtveldt voor de VSA komt opnieuw tot uiting in zijn nieuwe boek ‘A giant reborn – Why the US will dominate the 21th century’.

Volgens Van Overtveldt zullen de Amerikanen aan de top van de wereld blijven staan op economisch vlak. De doemberichten zijn misplaatst, zo vindt hij. Vergeet dus de BRICS, vergeet China: The States zijn de toekomst.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 18 april 2015

“Goud kan op naar 5000 dollar”

De bekende financieel analist en trendvoorspeller Martin Armstrong heeft van zich laten horen. Armstrong voorspelt dat goud waarschijnlijk kan stijgen tot zo’n 5000 dollar per ounce naarmate mensen steeds meer het vertrouwen verliezen in overheden. Verder verwacht hij rond de herfst van dit jaar wereldwijd rellen en onrust.