Nieuws / Artikelen met het woord

58138 artikelen gevonden. Artikel 14151 tot 14155
Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 27 mei 2015

Waarom China als eerste land naar de achterkant van de maan wil

Het Chinese ruimtevaartprogramma draait om prestige, blijkt maar weer uit het ‘lekker moeilijke’ plan om een karretje aan de achterkant van de maan te laten landen. Al zit daar mogelijk wel een interessant gas voor nieuwe kerntechnologie.

Andere ruimtevarende naties laten de maan al decennia links liggen, maar in China staat het hemellichaam volop in de belangstelling. Sinds 2007 heeft ruimtevaartagentschap CNSA twee sondes in een baan om de maan gebracht, en een maanlander op het oppervlak. En ze willen een volgende stap zetten, bleek uit recente uitlatingen van Wu Weiren, hoofdingenieur van het maanverkenningsprogramma, schrijft Vox.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 27 mei 2015

Chinese technologieaandelen noteren aan 71 keer winst

De bubbel in Chinese aandelen neemt alsmaar hallucinantere proporties aan. Miljoenen Chinezen openen brokeraccounts en beginnen te speculeren… met geleend geld dan nog wel.

Het resultaat is dat de beurs van Shenzhen, waar vooral technologieaandelen op noteren, het gemiddelde aandeel nu verhandeld wordt aan 71 keer de winst.

In één week is de beurs met maar liefst 15% gestegen. De rally was een gevolg van het nieuws dat de Shenzhen stock exchange later dit jaar gelinkt zal worden aan de beurs van Hong Kong. Zo wordt het gemakkelijker voor wie een aandelenrekening in Hong Kong heeft om te beleggen in China en omgekeerd.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 27 mei 2015

China claimt zelf aangelegde militaire eilanden als eigen grondgebied

Voor de Amerikanen begint de situatie er op geopolitiek vlak er toch echt steeds slechter uit te zien. Grote namen zoals Ben Bernanke proberen hier en daar met vleiende woorden de situatie in de goede richting te praten, maar daar veranderd echt niets mee.

Na een mislukte opzet van het TTIP (Transatlantic Trade and Investment Partnership) door de Amerikanen en een succesvolle start voor het Chinese AAIB (Asian Infrastructure Investment Bank) zijn er nu ineens de ‘man-made-islands’ die stuk voor stuk aan de horizon verschijnen in de Zuid Chinese Zee.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 27 mei 2015

Fed’s Mester: Renteverhoging VS duurt niet lang meer

Een aantrekkende inflatie en een sterke banengroei maken dat de economie van de VS dichtbij het punt is waarop het sterk genoeg is voor hogere rentetarieven. Dat zei Loretta Mester, president van de Federal Reserve Bank of Cleveland.

‘Als ik goed zit met mijn verwachtingen voor de economische data, dan zal het niet lang meer duren voordat wij de rentes willen verhogen’, zei Mester afgelopen maandag in een interview.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 27 mei 2015

Eindelijk fiscale transparantie tussen EU en Zwitserland

Vandaag hebben de Europese Unie en Zwitserland een akkoord ondertekend over de automatische uitwisseling van bankgegevens. Daarmee komt officieel een einde aan het Zwitserse bankgeheim. Vanaf 2018 zullen Europese ingezetenen zwart geld niet meer aan het oog van de fiscus kunnen onttrekken door het te verstoppen op een bankrekening in de bergstaat.