Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 14151 tot 14155
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 17 april 2015

Credit-default swaps tonen een 67% kans op default voor Griekenland

Na een nieuwe downgrade van Griekenland door S&P woensdag waarschuwt de S&P reeds opnieuw over het gebrek aan vooruitgang in de onderhandelingen tussen Griekenland en de internationale schuldeisers.

Moritz Kraemer, chief sovereign rating officer, waarschuwt dat het momenteel een race tegen de klok geworden is om een algemene default te vermijden. Citeren we hierbij letterlijk de woorden die gebruikt werden door dhr. Kraemer:

Bron: nos.nl
Geplaatst: vrijdag 17 april 2015

Pensioenfondsen in zwaar weer

Pensioenfondsen blijven last houden van de dalende marktrente. De dekkingsgraden van de vijf grootste fondsen zijn het afgelopen kwartaal verder gedaald.

Een dekkingsgraad drukt uit hoe groot de financiële buffer van een pensioenfonds is. Bij een dalende rentestand moeten pensioenfondsen meer geld in kas houden om aan hun verplichtingen te kunnen blijven voldoen.

[...]

Bron: Volkskrant.nl
Geplaatst: vrijdag 17 april 2015

Nieuwe financiële crisis is waarschijnlijker geworden

 Het mondiale financiële systeem heeft de afgelopen maanden toch weer aan stabiliteit ingeboet, waardoor de risico's op een nieuwe crisis zijn toegenomen. Zo is de omvang van de slechte leningen op de balans van banken in de eurozone gestegen tot 900 miljard euro, drie maal het bbp van Oostenrijk. Daarnaast leiden de stijgende dollarkoers en de dalende olieprijs tot grote problemen bij een deel van de opkomende landen.

[...]

Bron: Apparata.nl
Geplaatst: vrijdag 17 april 2015

5 vrouwen die (bijna) miljardair werden in de techindustrie

We kennen allemaal de verhalen van Bill Gates, Mark Zuckerberg en Carlos Slim: mannen die miljardair werden in de techindustrie. Maar hoe doen de vrouwelijke collega’s het?

Onderzoeksbureau Wealth-X zette op een rijtje welke vijf vrouwen de grootste successen boekten in ‘het wereldje’, want er zijn er genoeg die honderden miljoenen euro’s verdienden met hun werk voor de bekende techbedrijven. De top vijf is samen al goed voor vijf miljard dollar, maar dat bedrag zal de komende jaren alleen maar hoger komen te liggen.

[...]

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 17 april 2015

Landen doen te weinig om economie structureel te verbeteren

De economische groei trekt aan, maar landen doen nog altijd te weinig om hun economie structureel te verbeteren.

Dat zei IMF-topvrouw Christine Lagarde donderdag bij de aftrap van de voorjaarsvergaderingen van het Internationaal Monetair Fonds en de Wereldbank.

In de Verenigde Staten, Europa en Japan is het economische herstel volgens het IMF vooral te danken aan het stimuleringsbeleid van centrale banken en andere kortetermijnoplossingen.