Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 14161 tot 14165
Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 16 april 2015

Een wonder! Frankrijk gaat extra bezuinigen

De Franse regering wil dit jaar 4 miljard euro extra bezuinigen. Volgens de minister van Financiƫn Michel Sapin kan er onder meer extra bezuinigd worden door de lagere rente die de staatsschuld goedkoper maakt.

Sapin denkt zo direct 2,4 miljard minder uit te hoeven geven en hij verwacht dit jaar ook een miljard euro extra besparingen bij de sociale voorzieningen en ziektekostenverzekeringen. Sapin verrekent ook een meevaller voor de Franse staat, 600 miljoen euro extra inkomsten doordat zwartspaarders met tegoeden in het buitenland schoon schip maken.

Bron: De Telegraaf.nl
Geplaatst: donderdag 16 april 2015

Draghi ziet geen bubbels

President Mario Draghi van de Europese Centrale Bank heeft geen enkele aanleiding om te denken dat zijn beleid tot bubbels leidt. “Tot nu toe hebben we nog geen bewijs gezien voor het ontstaan van bubbels, maar we houden dat goed in de gaten.”

Draghi zei dat vanmiddag na de reguliere rentevergadering van de ECB. Critici van het stimulerende beleid van de centrale bank waarschuwen dat dit tot zeepbellen op de financiële markten kan leiden.

[...]

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 16 april 2015

Grieks begrotingstekort en schuld groter dan verwacht

Standard & Poor's (S&P) heeft de kredietwaardigheid van Griekenland, die al een zogenoemde junkstatus kende, woensdag verder verlaagd.

Volgens de kredietbeoordelaar blijft het onzeker of het land aan al zijn betalingsverplichtingen kan blijven voldoen en zijn economische hervormingen hard nodig.

S&P verlaagde het rapportcijfer van de Grieken van B- naar CCC+. Dit houdt in dat investeren in Griekse staatsleningen een nog hoger risico met zich meebrengt. In februari waarschuwde het kredietbureau al dat de status van het land verder naar beneden zou worden bijgesteld.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 16 april 2015

Spaarders accepteren negatieve spaarrente niet

 Spaarders nemen geen genoegen met een negatieve spaarrente.

Van de ondervraagden met een vrij besteedbaar inkomen van 5.000 euro of meer, zegt 87 procent een spaarrente onder de 0 procent niet te accepteren.

[...]

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: donderdag 16 april 2015

Market Update (16 april 2015)

Persconferentie ECB ruw verstoord door jongedame met een boodschap, ondernemers kunnen vermogensrendementsheffing ontlopen door spaargeld in hun bedrijf onder te brengen en IMF zegt dat we ons moeten voorbereiden op een liquiditeitsschok. Verder in het nieuws: Amerikaanse schalie-industrie op haar retour, Japan passeert China als grootste bezitter van Amerikaanse staatsobligaties, Russische roebel terug op het hoogste niveau sinds november vorig jaar en nog drie banken sluiten zich aan bij nieuwe elektronische goudprijs fixing.