Nieuws / Artikelen met het woord

57627 artikelen gevonden. Artikel 14161 tot 14165
Bron: Express.be
Geplaatst: zondag 3 mei 2015

Stijgt de euro of daalt de dollar?

De Amerikaanse dollar daalt donderdag voor de zevende dag op rij en flirt met de grens van 1.12 euro. De onafgebroken stijging van de ‘greenback’ - zowat iedereen was het enkele weken geleden nog eens over het feit dat pariteit onvermijdelijk en slechts een kwestie van tijd was - lijkt een pauze te hebben ingelast, nu de Amerikaanse economie in het eerste kwartaal van 2015 tot stilstand lijkt gekomen.

Bron: Express.be
Geplaatst: zondag 3 mei 2015

'EU heeft een 'Plan B': een Grieks failliet zonder een Grexit'

Duitsland en de Europese Centrale Bank praten over een ‘plan B’ waarbij de regering van de Griekse premier Alexis Tsipras zou worden vervangen door een kabinet van technocraten en waarbij Griekenland zou worden toegelaten failliet te gaan zonder de eurozone te verlaten. Dat schrijft de Italiaanse krant La Stampa.  Hoe zo'n machtswissel zou worden georganiseerd wordt niet vermeld, wel dat het om 'een zeer complexe operatie gaat'.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 3 mei 2015

Weer flinke winst voor superbelegger Warren Buffett

Berkshire Hathaway, het investeringsvehikel van de Amerikaanse multimiljardair Warren Buffett, heeft in het eerste kwartaal bijna tien procent meer winst gemaakt. De Amerikaanse superbelegger profiteerde onder meer van de lagere brandstofprijzen. Daardoor deed de spoorwegbusiness het beter. Ook pakten Buffetts investeringen in Burger King goed uit.

Bron: Express.be
Geplaatst: zondag 3 mei 2015

De uitgekomen toekomstvoorspellingen van Bill Gates

Is Bill Gates een briljante toekomstvoorspeller? Daar lijkt het wel op, nu vijftien jaar na het verschijnen van zijn boek ‘Business @ the speed of light’ zowat alle toekomstvoorspellingen die hij daarin deed blijken uitgekomen te zijn. Dit zijn tien zaken die Gates voorspelde en inmiddels werkelijkheid zijn geworden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 3 mei 2015

3 Redenen waarom de dollar zijn kracht behoudt

Er zijn steeds meer beleggers en marktvorsers die zich beginnen af te vragen of er een eind aan zit te komen voor de stijging van de dollar. Scott Mather, CIO U.S. Core Strategies van Pimco denkt in ieder geval van niet, zo laat hij weten in een recent bericht.

Mather geeft in dat bericht 3 redenen aan waarom hij denkt dat de dollar nog sterk zal kunnen blijven. Zo wijst hij erop dat ondanks de recent verschenen macro-economische cijfers, de Amerikaanse economie toch de snelste groei van alle ontwikkelde economieën laat zien, terwijl de economieën van de eurozone en Japan onvoldoende groeien op eigen kracht.