Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 14166 tot 14170
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 14 mei 2015

BitGold stijgt met 200% op dag van opening

BitGold Inc. (XAU) – een financiële dienstverlener die de voordelen van bitcoin en goud integreert in zijn bedrijfsopzet – kende gisteren haar eerste handelsdag op de Canadese beurs de TSX Venture Exchange. En wat voor een handelsdag, aandelen gingen 200% hoger.

Oprichters zijn Sebag en voormalig Goldman Sachs medewerker Crumb. BitGold wordt gesteund door George Soros, Sprott Inc en andere grote namen in de financieringswereld. Het bedrijf kent een huidige waardering van rond de $50 miljoen en het bedrijf wilt later dit jaar ook in Azië de beurs op.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 14 mei 2015

Veel mensen met schulden slecht geholpen door gemeenten

Veel mensen met financiële problemen worden niet afdoende geholpen. Dat komt door onder meer de zware criteria waaraan zij moeten voldoen om in aanmerking te komen voor schuldhulpverening, door strenge criteria die gemeenten daarvoor hanteren maar ook door het gedrag en de motivatie van de betrokken personen zelf.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 14 mei 2015

Nog te veel mensen zijn bullish op goud en dat is bearish

De goudmarkt moet het qua sentiment doen met een schokkerige fundering. Dat is de conslusie van Marketwatch-columnist Mark Hulbert. ‘Het is dezelfde conclusie die ik in april ook al bereikte, toen ik zei dat er te veel mensen bullish zijn en een houdbare goudrally verwachten.’

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 14 mei 2015

Wereldwijde obligatiemarkt zakt in elkaar, 450 miljard USD reeds verdampt

Meer dan 450 miljard USD verdween reeds uit de obligatiemarkten wereldwijd en nog steeds is het einde niet in zicht. Voor velen kwam deze daling als een verrassing en diverse hedge-fondsen mogen dan ook grote verliezen inschrijven op balans.

Bron: BitcoinSpot.nl
Geplaatst: donderdag 14 mei 2015

Wall Street gaat met Bitcoin aan de slag, niet alleen met de Blockchain

Het kwam de afgelopen dagen in het nieuws dat de Nasdaq zich ook bezig gaat houden met de blockchain. De blockchain, het digitale, decentrale kasboek waar bitcoin gebruik van maakt, is de laatste tijd "hot" en menig financiele instantie lijkt ermee te flirten. Ook de pers stapt graag op dit treintje onder de slogan "we zijn niet enthousiast over Bitcoin maar wel over de blockchain". Maar kan Bitcoin zonder de blockchain en vice versa?

Eerst maar even een stapje terug, want wat is de blockchain ook alweer? De blockchain is eigenlijk simpel gezegd een digitaal kasboek waar iedereen in kan kijken en waar alleen data aan toegevoegd kan worden. Het is dus openbaar en permanent. Dit kasboek bevat transacties en elke transactie heeft een zender & ontvanger en een ingaand & uitgaand bedrag. Deze bedragen worden genoteerd in bitcoins of fracties daarvan en het uitgaande bedrag moet altijd kleiner zijn dan het inkomende. Je kan dus nooit meer uitgeven dan je binnen hebt gekregen.