Nieuws / Artikelen met het woord

57296 artikelen gevonden. Artikel 14166 tot 14170
Bron: Volkskrant.nl
Geplaatst: vrijdag 17 april 2015

Nieuwe financiële crisis is waarschijnlijker geworden

 Het mondiale financiële systeem heeft de afgelopen maanden toch weer aan stabiliteit ingeboet, waardoor de risico's op een nieuwe crisis zijn toegenomen. Zo is de omvang van de slechte leningen op de balans van banken in de eurozone gestegen tot 900 miljard euro, drie maal het bbp van Oostenrijk. Daarnaast leiden de stijgende dollarkoers en de dalende olieprijs tot grote problemen bij een deel van de opkomende landen.

[...]

Bron: Apparata.nl
Geplaatst: vrijdag 17 april 2015

5 vrouwen die (bijna) miljardair werden in de techindustrie

We kennen allemaal de verhalen van Bill Gates, Mark Zuckerberg en Carlos Slim: mannen die miljardair werden in de techindustrie. Maar hoe doen de vrouwelijke collega’s het?

Onderzoeksbureau Wealth-X zette op een rijtje welke vijf vrouwen de grootste successen boekten in ‘het wereldje’, want er zijn er genoeg die honderden miljoenen euro’s verdienden met hun werk voor de bekende techbedrijven. De top vijf is samen al goed voor vijf miljard dollar, maar dat bedrag zal de komende jaren alleen maar hoger komen te liggen.

[...]

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 17 april 2015

Landen doen te weinig om economie structureel te verbeteren

De economische groei trekt aan, maar landen doen nog altijd te weinig om hun economie structureel te verbeteren.

Dat zei IMF-topvrouw Christine Lagarde donderdag bij de aftrap van de voorjaarsvergaderingen van het Internationaal Monetair Fonds en de Wereldbank.

In de Verenigde Staten, Europa en Japan is het economische herstel volgens het IMF vooral te danken aan het stimuleringsbeleid van centrale banken en andere kortetermijnoplossingen.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: vrijdag 17 april 2015

India wil goud uit tempels halen

De Indiase regering denkt een nieuwe manier gevonden te hebben om de vraag naar goud in het land te stillen. Tempels die over grote goudschatten beschikken in de vorm van sieraden, gouden munten en goudbaren moeten aangespoord worden hun goud in te leveren bij banken, zodat die het goud kunnen omsmelten en aanleveren aan juweliers.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 17 april 2015

Lagarde: aanpak economie loopt achter

De economische groei trekt aan, maar landen doen nog altijd te weinig om hun economie structureel te verbeteren. Dat stelde IMF-topvrouw Christine Lagarde donderdag bij de aftrap van de voorjaarsvergaderingen van het Internationaal Monetair Fonds en de Wereldbank.