Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 14171 tot 14175
Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 16 april 2015

‘Banken gaan middelgrote kredieten verlenen via crowdfunders’

Nederlandse grootbanken zullen een deel van hun kredietverlening aan het mkb via crowdfundingplatforms laten lopen. Die voorspelling deed Lex van Teeffelen, lector financiële en economische advisering aan de Hogeschool Utrecht donderdag op het congres De week van de ondernemer.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 16 april 2015

De grootste truc van de rijken is ons doen geloven dat zij de meeste belastingen betalen

In de Verenigde Staten kent men 2 soorten belastingen: een belasting op het inkomen en een belasting op het loon. Politici bekvechten dikwijls over belasting op inkomen, met andere woorden: ze bekvechten vooral over belastingen die de rijke mensen niet leuk vinden.

Dit zorgt er voor dat belastingen die de rijken niet leuk vinden veel meer aandacht krijgt dan belastingen die Jan met de pet niet leuk vindt. De belastingen voor de minder bedeelde mensen worden genegeerd.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 16 april 2015

Ben Bernanke, voormalige baas centrale bank VS, gaat gehaaide beleggers adviseren

Ben Bernanke, de voormalig president van de Amerikaanse Federal Reserve, gaat aan de slag als adviseur bij hedgefonds Citadel. Hij zal helpen met het analyseren van investeringen en ontmoetingen hebben met investeerders in het fonds.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 16 april 2015

Griekse rente stijgt verder

De zorgen op de financiële markten over Griekenland lijken verder toe te nemen. De rente op Griekse staatsleningen ging opnieuw flink omhoog. De rente op tienjarige Griekse staatsleningen steeg naar ruim 13 procent. Een hogere rente geeft aan dat de vraag naar de obligaties afneemt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 16 april 2015

QE stopt in 2016, wat zal de waarde van de euro doen?

Het opkoopprogramma van de Europese Centrale Bank (ECB) zal aflopen eind 2016. Verschillende specialisten zijn bezig met een voorspelling te maken over wat de waarde van de euro zal zijn na deze periode.