Nieuws / Artikelen met het woord

57853 artikelen gevonden. Artikel 14171 tot 14175
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 13 mei 2015

Wereldwijde rentes stonden in 500 jaar slechts 3 keer zo laag als nu

Obligaties zijn recent wereldwijd van de hand gedaan. De vraag naar obligaties is gedaald met als gevolg daarvan dat de prijzen zijn gedaald. Omdat de rente tegenovergesteld beweegt van de koers, zijn die juist recent weer gestegen.

Zo kwam de Duitse 10-jaars bund vorige week uit op 0,79 procent. Een forse waardestijging en dat in slechts enkele weken. De Amerikaanse rentes, volgden de Duitse rentes. De 10-jaars staatsobligaties in de Verenigde Staten leveren momenteel 2,25 procent rente op. Het hoogtepunt van dit jaar voor deze obligaties.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 13 mei 2015

13 mei: Finland is de nieuwe zombie-economie en 7 andere dingen die je moet weten

Finland heeft nog steeds een AAA-rating van de kredietbeoordelaars. Maar de Finse economie kromp in het eerste kwartaal wel licht ten opzichte van de laatste drie maanden van vorig jaar. Analist Arne Petimezas van beursmakelaar AFS Group praat je bij vanaf de beursvloer in Amsterdam.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 13 mei 2015

Column Kees de Kort | Helemaal los van de werkelijkheid

De Chinese autoriteiten willen ons doen geloven dat de economie met 7 procent groeit. “Dan moeten alle deelcijfers ook goed zijn”, zegt BNR’s macro-econoom Kees de Kort. “Nou, dat was zo. De industriële productie: 6 procent. Detailhandelsverkopen: 10 procent. Investeringen: 12 procent. Die zijn in lijn met die 7 procent."

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 13 mei 2015

IJslandse eerste minister is blij dat zijn land de banken niet gered heeft

Zeven jaar geleden werd IJsland zwaar getroffen door de financiële crisis, waarbij de drie belangrijkste commerciële banken van het land failliet gingen. The Economist noemde het zelfs de grootste bankencrisis die een land ooit doormaakte.

In een interview met de Zwiterse krant Le Temps verklaart Sigmundur David Gunnlaugsson, de premier van IJsland, tevreden te zijn met de manier waarop zijn land op die crisis reageerde. De banken werden niet gered op kosten van de belastingbetaler en door het lidmaatschap van de Europese Unie af te wijzen, behielden de IJslanders hun financieel-economische autonomie.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 13 mei 2015

Nog 30 dagen tot het Griekse bankroet... dan rangschikt het land naast Zimbabwe, Soedan en Somalië

Griekenland heeft 650 miljoen euro van zijn reserves bij het IMF opgenomen om een lening van 750 miljoen euro, die maandag op vervaldag kwam, aan datzelfde IMF terug te betalen. 

Dat betekent dat het aftellen naar een Grieks bankroet begonnen is, want reserves die worden opgenomen bij het IMF moeten binnen de 30 dagen opnieuw worden aangevuld. Landen die lid zijn van het IMF worden verplicht om zo'n reserverekening aan te houden voor noodsituaties.  

Volgens het persagentschap Reuters had het IMF tijdens het weekeinde toelating gegeven om de reserves op te nemen. Mocht dat niet het geval zijn geweest dan was de terugbetaling maandag niet mogelijk geweest. Volgens een Grieks official werden de reserves aangevuld met 100 miljoen euro extra cash van de Grieken zelf. De volgende weken moet Griekenland nog eens 1,5 miljard euro terugbetalen aan het IMF. Eind deze maand is eenzelfde bedrag nodig voor de betaling van de ambtenarenlonen en de pensioenen.