Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 14176 tot 14180
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 16 april 2015

Morgen WGC en IMF meeting over goud, de renminbi en de Special Drawing Rights (SDR’s)

Goud researcher en Gold Anti Trust Action Committee (GATA) consultant Ronan Manly wist deze week een interessante meeting te achterhalen. De komende 3 dagen houdt het IMF haar jaarlijkse Spring Meeting van 17 tot en met 19 April. Op zich geen groot nieuws ware het niet dat het Official Monetary and Financial Institutions Forum (OMFIF) samen met het World Gold Council (WGC) een selecte groep van centrale bankiers en volgens OMFIF andere officiële belanghebbende instituties tevens heeft uitgenodigd voor een meeting aan het begin van deze Spring Meeting.

De discussie zal gaan over goud, de renminbi en de Special Drawing Rights (SDR’s) onder Chatham House Rules. Wanneer een meeting onder deze regels gehouden wordt betekend dat deelnemers de informatie vrij mogen gebruiken maar ook dat de identiteit van de spreker(s) of participanten niet onthuld mag worden. Chatham House Rules worden gebruikt om een vrije discussie op gang te brengen en de participanten zo vrijelijk mogelijk informatie te kunnen laten delen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 16 april 2015

IMF / FED waarschuwen expliciet voor liquiditeitsschok (en bijhorende beurscrash)

De financiële constructies die de laatste 2 financiële crisissen veroorzaakten zijn terug  volop aanwezig waarschuwen zowel het IMF als de FED vandaag in een niet mis te verstane boodschap.

Waar de illusie aan liquiditeiten de laatste tijd volop gecreëerd werd door de centrale banken (en nog volop doorgaat) kan deze realiteit in milliseconden omslaan. De vraag is echter niet “als” maar eerder “wanneer”. Eén verkeerde transactie kan het volledige systeem doen omslaan, zo erg is het gesteld met het wereldwijde systeem op dit moment.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 16 april 2015

Japan grootste houder Amerikaans staatspapier

Japan heeft China afgelost als grootste houder van Amerikaans schuldpapier. Dat bleek donderdag uit data van het Amerikaanse ministerie van Financiën.

Het is voor het eerst in zes jaar tijd dat China niet meer de grootste berg Amerikaans staatspapier in handen heeft. Japan had in februari voor 1,2244 biljoen dollar in de boeken staan, China 1,2237 biljoen dollar.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 16 april 2015

Een wonder! Frankrijk gaat extra bezuinigen

De Franse regering wil dit jaar 4 miljard euro extra bezuinigen. Volgens de minister van Financiën Michel Sapin kan er onder meer extra bezuinigd worden door de lagere rente die de staatsschuld goedkoper maakt.

Sapin denkt zo direct 2,4 miljard minder uit te hoeven geven en hij verwacht dit jaar ook een miljard euro extra besparingen bij de sociale voorzieningen en ziektekostenverzekeringen. Sapin verrekent ook een meevaller voor de Franse staat, 600 miljoen euro extra inkomsten doordat zwartspaarders met tegoeden in het buitenland schoon schip maken.

Bron: De Telegraaf.nl
Geplaatst: donderdag 16 april 2015

Draghi ziet geen bubbels

President Mario Draghi van de Europese Centrale Bank heeft geen enkele aanleiding om te denken dat zijn beleid tot bubbels leidt. “Tot nu toe hebben we nog geen bewijs gezien voor het ontstaan van bubbels, maar we houden dat goed in de gaten.”

Draghi zei dat vanmiddag na de reguliere rentevergadering van de ECB. Critici van het stimulerende beleid van de centrale bank waarschuwen dat dit tot zeepbellen op de financiële markten kan leiden.

[...]