Nieuws / Artikelen met het woord

57321 artikelen gevonden. Artikel 14181 tot 14185
Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 17 april 2015

‘Buurlanden bereiden zich voor op Griekse default’

De landen in het zuidoosten van Europa bereiden zich voor op een mogelijk faillissement van Griekenland. Dat meldde de Griekse krant Kathimerini vrijdag.

Volgens de krant hebben de centrale banken van Bulgarije, Albanië, Roemenië, Servië, Cyprus, Macedonië en Turkije de lokale dochterbedrijven van de Griekse banken opgedragen de portefeuilles met Griekse staatsobligaties en kredieten af te stoten. Daarmee worden de Griekse banken praktisch onder quarantaine geplaatst, aldus de krant.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 17 april 2015

Amerikaanse economie rekent eindelijk af met zombiebedrijven

Tijdens het eerste kwartaal van dit jaar werden in de Verenigde Staten zesentwintig beursgenoteerde bedrijven failliet verklaard. Dat is een opmerkelijke stijging tegenover dezelfde periode vorig jaar, toen slechts elf faillissementen werden geregistreerd. Het fenomeen is volgens analist Wolf Richter echter niet te wijten aan de problemen van één sector, maar treft de hele economie.

Oorzaak van het probleem is volgens Richter ongewijfeld de zware schuldenlast die werd opgebouwd, maar die niet eeuwig vooruitgeschoven kon worden, zodat volgens hem vroeg of laat een afrekening diende verwacht te worden.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 17 april 2015

'Tijd om Grieken uit de eurozone te zetten?'

De spanningen tussen Griekenland en Duitsland nemen toe. De Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble lijkt vastberaden een einde te willen maken aan de Griekse maskerade en de miljardentransfers noodhulp zonder dat daar de nodige hervormingen tegenover staan.

De Griekse regeringspartij Syriza is de gevangene geworden van haar verkiezingssucces. Ze wil niet meer met de troïka onderhandelen, maar heeft nu Schäuble tegenover zich en die wil dat de waarheid aan het licht komt. Die waarheid is al langer door iedereen gekend: Griekenland is al lang failliet en wordt artificieel in leven gehouden door Europa en het IMF. Het land zelf toont niet de minste bereidheid, noch de moed om nieuwe hervormingsmaatrgelen door te voeren. Sinds de overwinning van Syriza zijn ook een grote groep Grieken gestopt met belastingen te betalen.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 17 april 2015

Draghi ziet geen zeepbellen? Mexico leent in euro's... op 100 jaar

Hoewel Mario Draghi, de voorzitter van de Europese Centrale Bank, de Europeanen er gisteren van trachtte te overtuigen dat zich op de aandelen- en obligatiemarkten nog geen zeepbellen vormen, stemt een bericht van het persbureau Bloomberg toch tot nadenken:

Mexico heeft een lening van 1,5 miljard euro uitgeschreven tegen een rente van 4,2% en dat met een looptijd van... 100 jaar.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: vrijdag 17 april 2015

Market Update (17 april 2015)

Pensioenfondsen onder druk door extreem lage rente, vermogensbelasting roept steeds meer weerstand op door dezelfde lage rente en Varoufakis waarschuwt voor opdrogen liquiditeit in Griekenland. Verder in het nieuws: Ministers van Financiën van over de hele wereld verzamelen zich de komende drie dagen in Washington en China denkt dat yuan in 2016 wordt opgenomen in de SDR.