Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 14186 tot 14190
Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 1 mei 2015

Meer leed door renteswaps? Negatieve euriborrente van bank kan MKB-bedrijven pijn doen

Eén van de belangrijkste zakelijke rentetarieven, de euriborrente, is sinds een week negatief. Voor bedrijven die renterisico’s hebben afgedekt met afgeleide producten, kan dat een extra strop opleveren.

Veel MKB-bedrijven zitten in hun maag met rentecontracten die ze met banken hadden afgesloten om zich in te dekken tegen rentestijgingen.

Doordat rentes de afgelopen jaren niet zijn gestegen, maar juist zijn gedaald, hebben zogenoemde ‘renteswaps’ zich in sommige gevallen tegen ondernemers gekeerd: ze kosten geld, in plaats van dat ze risico’s verminderen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 1 mei 2015

Waarom Rand Paul, Richard Branson en Goldman bitcoin willen

In de nieuwste aflevering van De Week van Bitcoin praten we met Brock Pierce, verse voorzitter van de Bitcoin Foundation, over zijn ontmoeting met Amerikaanse presidentskandidaat Rand Paul, zijn deelname aan een privé conferentie van Richard Branson en de laatste investering van Goldman Sachs. Wat hebben deze partijen allemaal met elkaar gemeen? Hun grote interesse in bitcoin.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 1 mei 2015

Robert Went: Handelsverdrag TTIP en het gevaar van minder productcontrole

De discussie rond het handelsverdag TTIP met de Verenigde Staten is losgebarsten in Europa. Dat is goed volgens Robert Went, econoom van de Wetenschappelijke Raad voor Regeringsbeleid. Want er moet nog behoorlijk wat aan het verdrag gesleuteld worden voordat je van een goed verdrag kunt spreken.

Behalve de vrij algemeen bekritiseerde mogelijkheid voor bedrijven om overheden aan te klagen, die in het verdrag is opgenomen, ziet Went nog veel meer problemen in de TTIP-plannen die nu voorliggen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 1 mei 2015

De koning schaakt – deel 2

Mijn vorige bijdrage behandelde de stoelendans in de Saoedische hofhouding. Maar niet alleen het organigram van het Arabische land is ingrijpend gewijzigd. Ook economisch wordt het roer omgegooid.

Koning Salman heeft de afgelopen 2 maanden maar liefst 36 miljard dollar aan buitenlandse reserves gedumpt. Dat is goed voor 5% van het gehele Saoedische actief.

Bron: BitcoinSpot.nl
Geplaatst: vrijdag 1 mei 2015

Woensdag 24 juni 2015: Nationaal Bitcoin Congres 2.0

Ook dit jaar gaat het weer gebeuren, op 24 juni 2015 zal dan weer het Nationaal Bitcoin Congres plaatsvinden. Organisatoren Rutger van Zuidam en Vincent Everts hadden het congres misschien beter het "Nationaal Blockchain Congres" kunnen noemen aangezien de focus dit keer meer zal liggen op de Blockchain. U weet wel de Blockchain, het digitale gedistribueerde openbare kasboek waarop Bitcoin rust en welke een tsunami aan financiele innovaties mogelijk kan maken.