Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 14196 tot 14200
Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 13 mei 2015

Dit kan haven Rotterdam winnen, als het Noordpoolijs smelt

Het smelten van het Noordpoolijs opent een kortere zeeroute naar Azië. Nederland kan daar, met de Rotterdamse haven, fors van profiteren.

Het smelten van het ijs op de Noordpool maakt gebruik van de noordelijke zeeroute tussen het noordoosten van Azië en Noordwest-Europa commercieel levensvatbaar. Het betekent een verkorting van de handelsroute van de scheepvaart met een derde.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 12 mei 2015

Wij pompen gewoon door, laat Saudi-Arabië aan OPEC weten

Saudi-Arabië blijft zijn olieproductie opvoeren ondanks de lage olieprijzen. Dat liet de grootste olieproducent van het Midden-Oosten weten aan oliekartel OPEC.

De dagelijkse productie van Saudi-Arabië steeg in april met 13.700 vaten (van 159 liter) tot een gemiddelde van ruim 10,3 miljoen vaten. Dat is het hoogste niveau in minstens dertig jaar. Door de productie verder te vergroten, wil het land zijn marktaandeel op de wereldwijde oliemarkt beschermen en de Amerikaanse schalieproductie een halt toeroepen. Olieproducenten hebben daar hogere prijzen nodig om rendabel te blijven dan hun concurrenten in het Midden-Oosten.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 12 mei 2015

EU-rapport: "Onvoldoende jonge arbeidskrachten om de vele gepensioneerden op te vangen"

Het EU-rapport 'On Ageing 2015' schetst een beeld van de gigantische sociaal-economische uitdagingen die in de komende 45 jaar op de EU afkomen. "De leeftijdstructuur van de Europese bevolking gaat de komende decennia drastisch wijzigen door minder geboortes, langere levensverwachting en de invloed van de migratiestromen", noteert het rapport. Grootste probleem: hele cohorten van generatiegenoten gaan met pensioen, maar er zijn onvoldoende jonge arbeidskrachten om hen te vervangen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 12 mei 2015

IMF: “Hoe groter de financiële sector, hoe kleiner de groei”

Stop de persen, want het IMF spreekt! De financiële sector in de ontwikkelde economieën is veel te groot in omvang, zo klinkt het.

Volgens het IMF moeten de landen die nog in volle ontwikkeling en expansie zijn, lessen trekken uit de crisis van 2008. De financiële sector in de ‘advanced economies’ mag alvast niet als voorbeeld gelden volgens het muntfonds.

Niet alleen zijn nog steeds veel banken ‘too big to fail’, maar ook kan de regulator de groei van de sector niet voldoende bijhouden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 12 mei 2015

Beleidsmaker Federal Reserve bevestigt: “Renteverhoging dit jaar nog”

William Dudley, één van de beleidsmakers van de Federal Reserve, kwam vandaag met een opmerkelijk bericht betreffende de veelbesproken renteverhoging.

Dudley is de president van de Federal Reserve in New York en is dus een belangrijke collega van Fed-baas Janet Yellen.

Hij sprak de pers toe op de monetaire conferentie in Zürich met de melding dat de rente daadwerkelijk verhoogd zal worden dit jaar, maar over de exacte timing kon hij nog niet veel prijsgeven.