Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 14211 tot 14215
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 14 april 2015

Notering goudprijs in 3 getallen dit jaar realistisch

Na het grote dieptepunt van de zomer 2013, toen de prijs voor een troy ounce terug viel onder de $1.200, is het niet meer goed gekomen met de goudprijs. Het ging absoluut hard omdat negen maanden voordien de goudprijs nog zelfs dicht tegen de $1.800 aanleunde. Een ineenstorting was geboren.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 14 april 2015

Financial Times: 'Griekenland treft alle voorbereidingen voor een default'

Griekenland bereidt zich voor op een faillissement indien het tegen eind april geen overeenkomst met zijn internationale leenheren vindt. Dat schrijft de Financial Times op basis van bronnen bij de linkse regering in Athene. Het land zou de voorrang geven aan het uitbetalen van zijn ambtenaren en pensioenen, eerder dan 2,5 miljard euro aan het IMF terug te betalen, die in mei en juni op vervaldaum komen.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 14 april 2015

Zijn aandelen nu weer duur?

De AEX sloot afgelopen week eindelijk weer eens boven het niveau van 500 punten. Dat was al sinds 2008 het geval niet meer geweest. Sommige analisten en politici vrezen door de aanhoudende stijgingen voor een bubbel op de beurs. Zo waarschuwde minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem onlangs voor het risico van een bubbel. “Er zou een bubbel kunnen ontstaan. Dat is voor de kleine belegger altijd een risico, dus enige voorzichtigheid is op zijn plaats”, aldus de minister. Maar wat vinden goeroes als Warren Buffett en Jeremy Siegel? Lees de column van Hendrik Oude Nijhuis op Marketupdate.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 14 april 2015

Rusland levert raketschild aan Iran en ruilt goederen voor olie

Rusland heeft een overeenkomst met Iran bereikt over de levering van S-300 raketinstallaties en voor directe handel van goederen in ruil voor olie. Daarmee is Rusland een van de eerste landen die de handelsbanden aanhaalt na de beëindiging van de Westerse sancties. Rusland hervat de levering van S-300 anti-raketsystemen, nadat een eerdere overeenkomst in 2010 onder druk van het Westen werd stopgezet.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 14 april 2015

Eeuwige obligaties oplossing voor Griekenland op voorwaarde dat Griekenland eeuwige vazalstaat wordt

De oplossing voor de grote (Westerse) schuldenburg is even eenvoudig als geniaal, namelijk eeuwigdurende obligaties. Met deze eeuwigdurende obligaties bedoelen we hierbij niet de leningen met vaste looptijd die nooit meer af te lossen zijn door financiële problemen.  We duiden hier wel degelijk op verstrekte leningen die nooit de intentie hadden om terugbetaald te worden en eerder als opbrengst worden aanzien.