Nieuws / Artikelen met het woord

57649 artikelen gevonden. Artikel 14211 tot 14215
Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 30 april 2015

Stand van Nederland: economie groeit lekker, maar er kan nog een tandje bij

De Nederlandse economie groeit in mei met 1,4 procent vergeleken met een jaar geleden. Dat voorspelt de Stand van Nederland, de barometer van de economie van zakensite Z24.nl. In april groeit de economie eveneens met 1,4 procent.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 30 april 2015

Stijgt de euro of daalt de dollar?

De Amerikaanse dollar daalt donderdag voor de zevende dag op rij en flirt met de grens van 1.12 euro. De onafgebroken stijging van de ‘greenback’ - zowat iedereen was het enkele weken geleden nog eens over het feit dat pariteit onvermijdelijk en slechts een kwestie van tijd was - lijkt een pauze te hebben ingelast, nu de Amerikaanse economie in het eerste kwartaal van 2015 tot stilstand lijkt gekomen.

[...]

Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 30 april 2015

Column Kees de Kort | De Japanners blíjven graven

"Als je een klein Japannertje bent en je kijkt naar de toekomst, denk je: ik ga maar emigreren naar Europa." Volgens BNR's macro-econoom Kees de Kort zijn de Japanse economische cijfers geen reden tot een feestje.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 30 april 2015

Economisch herstel in eurozone zet zich voort

De economie van de eurozone zal zich verder herstellen. Daar gaat de Europese Centrale Bank (ECB) van uit. "Op korte termijn kunnen de monetaire beleidsmaatregelen die recent door de ECB geïntroduceerd werden, de lage olieprijs en de depreciatie van de euro ertoe bijdragen dat het herstel breder wordt en zich geleidelijk aan versterkt", aldus de ECB.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 30 april 2015

30 april: waarom de beurs kantelt en 6 andere dingen die je moet weten

Waar komt de forse correctie van beurzen in de afgelopen dagen vandaan? Als de kudde een tijdje massaal één kant oploopt, kun je een plotselinge schok verwachten. Analist Arne Petimezas van AFS Group praat je bij vanaf de beursvloer in Amsterdam.