Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 14216 tot 14220
Bron: Faillissementsdossier.nl
Geplaatst: dinsdag 14 april 2015

België noteert in maart hoogste aantal faillissementen ooit

Terwijl we in Nederland alweer gewend raken aan het geleidelijk dalende aantal faillissementen, werden de Belgen opgeschrikt door een negatieve uitschieter. Afgelopen maand gingen er 1174 bedrijven failliet, een stijging van 6,6 procent, zo blijkt uit een rapport van bedrijfsinformatiebureau Graydon.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 14 april 2015

“Er is een deal tussen de centrale banken over een financiële reset”

Er is een ongeziene reset op komst in de financiële wereld. Wie goed heeft opgelet de laatste jaren heeft de signalen al lang gezien. Het is vandaag nog moeilijk om de informatie te negeren die zal leiden naar een nieuw financieel systeem waarbij goud een belangrijk deel zal uitmaken. Dat zegt althans Keith Neumeyer.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 14 april 2015

Hoe groot is de kans dat Groot-Brittannië uit de EU stapt?

De geloofwaardigheid en de integriteit van Europa stonden de afgelopen jaren zwaar op de helling. Veel Zuid-Europese landen hadden het financieel moeilijk en er was zelfs sprake van mogelijke ‘exits’ uit de eurozone.

Portugal, Spanje, Italië en Griekenland moesten fors besparen en hervormingen doorvoeren om hun begroting in orde te krijgen. Hun EU-lidmaatschap werd bedreigd als ze hier niet in slaagden en dat zou allerminst goed zijn geweest voor het voortbestaan van de EU.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 14 april 2015

Nederlandse export groeit fors door, met dank aan gunstige koers euro

De Nederlandse export van goederen is in februari opnieuw sterk opgelopen. Het volume van de export lag in de tweede maand van dit jaar 6,6 procent hoger dan een jaar eerder.

De omstandigheden voor de export zijn afgelopen maanden verder verbeterd, aldus het statistiekbureau. De ontwikkeling van de wisselkoersen is deze maand bijvoorbeeld veel gunstiger dan in maart. En het producentenvertrouwen van de eurozone en Duitsland is minder negatief geworden.

Bron: Huizenmarkt-Zeepbel.nl
Geplaatst: dinsdag 14 april 2015

De Australische huizenzeepbel

Leuk filmpje over de Australische huizenzeepbel. Natuurlijk begint de hoofdeconoom van de grootste hypotheekbank over ‘fundamentals’ en ontkent keihard dat de huizenmarkt een zeepbel is. Hij kan zo bij de Rabobank aan de slag.