Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 14216 tot 14220
Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 29 april 2015

Rusland is contact met ruimteschip kwijt – Crash op aarde dreigt

Een Russisch onbemand ruimtevrachtschip dreigt neer te storten op aarde. Het vluchtcentrum bij Moskou heeft de controle over het vaartuig verloren, zo is woensdag bekendgemaakt. Verwacht wordt dat het toestel in de dampkring vrijwel volledig zal verbranden.

Het gaat om het ruimtevaartschip Progress M-27M dat dinsdag werd gelanceerd en naar het internationale ruimtestation ISS zou moeten vliegen. Inmiddels is de vluchtleiding echter de hele controle kwijt.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 29 april 2015

Groei Amerikaanse economie zwakt stevig af

De Amerikaanse economie is in het eerste kwartaal van dit jaar met 0,2 procent gegroeid op jaarbasis. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Handel woensdag bekend.

Daarmee lag de groei veel lager dan in het laatste kwartaal van 2014, waarin 's werelds grootste economie nog met 2,2 procent groeide. De groei was ook veel beperkter dan verwacht, economen rekenden in doorsnee op een vooruitgang met 1 procent in de eerste drie maanden van 2015.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 29 april 2015

ECB verhoogt alweer plafond noodkrediet Griekse banken

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft het plafond voor noodkrediet aan de Griekse banken verder verhoogd. Het plafond voor de zogenaamde Emergency Liquidity Assistance (ELA) werd met nog eens 1,4 miljard opgetrokken tot 76,9 miljard euro, zo werd vernomen van ingewijden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 29 april 2015

Braziliaanse wet kan vraag naar deze grondstof de hoogte injagen

Dat overheden de economie niet kunnen plannen weten we al langer. Desalniettemin hebben wetten een grote invloed op economische transacties. Met één wet kan een hele markt vernietigd worden, zoals bij de sancties tegen Rusland. Maar het tegenovergestelde gebeurt ook: met één besluit een bepaalde markt de wind in de zeilen geven.

Dat laatste gaat nu waarschijnlijk gebeuren in Brazilië. En als in dit grondstofrijk land een wet gestemd wordt over een bepaalde grondstof let je beter op. Zeker omdat het ook 202 miljoen consumenten telt. De grondstof in kwestie is cacao en Brazilië is hiervan de zesde grootste producent wereldwijd.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 29 april 2015

29 april: Oekraïne vreest Russische invasie en 7 andere dingen die je moet weten

Oekraïne zou vrezen voor een grootschalige Russische invasie. Analist Arne Petimezas van beursmakelaar AFS Group praat je bij vanaf de beursvloer in Amsterdam.

1. De regering van Oekraïne is bang voor een Russische invasie. Nee, niet door een groep Russische motorrijders in zwart leren hesjes, maar door het Russische leger. Volgens The Wall Street Journal heeft de Oekraïense regering Europese Commissie-voorzitter Jean-Claude Juncker tijdens zijn bezoek aan Kiev toevertrouwd dat zij vrezen voor een grootschalige Russische invasie. Junckers advies aan de regering was geheel in de geest van Neville Chamberlains appeasementpolitiek: lok president Poetin niet uit en rep vooral met geen woord over een NAVO-lidmaatschap.