Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 14221 tot 14225
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 15 april 2015

Deutsche Bank en landmijnen

Deutsche Bank mag dus anderhalf miljard dollar (1,4 miljard euro) ophoesten naar aanleiding van het Libor-schandaal, dat kunt u elders op deze website al lezen. Als overheden, via rechtbanken of toezichthouders, geld binnen halen, waaraan wordt dat geld dan besteed? Bij het Nederlandse 925 zochten ze het uit.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 15 april 2015

ECB verhoogt noodsteun Griekenland met 800 miljoen’

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft het maximale bedrag dat als noodsteun aan Griekse banken kan worden verleend verhoogd met 800 miljoen euro. Dat meldden anonieme bronnen bij de ECB dinsdag.

De totale omvang van de zogeheten Emergency Liquidity Assistance (ELA) werd bij een bestuursvergadering van de ECB opgevoerd tot 74 miljard euro, aldus de ingewijden. Deze steun kan worden verstrekt door de centrale bank van een euroland, in dit geval die van Griekenland.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 15 april 2015

Obama schrapt Cuba van lijst met terreurlanden

De Amerikaanse president Barack Obama heeft dinsdag Cuba van een lijst van ,,terrorisme steunende staten” geschrapt. Het Congres heeft 45 dagen de tijd om te reageren op deze stap. Om die ongedaan te maken, zou het parlement met nieuwe wetgeving moeten komen. Dat is volgens de Washington Post niet waarschijnlijk.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 15 april 2015

Deze topman geeft personeel minimaal 70.000 dollar – en levert zelf in

Dan Price, directeur van een financiële dienstverlener, verbaasde zijn medewerkers met de mededeling dat ieders salaris zal worden opgetrokken naar minimaal 70.000 dollar. Hij raakte geïnspireerd door wetenschappelijk onderzoek naar het verband tussen geluk en loon.

Zeventig van de 120 medewerkers van Gravity Payments zullen hun salaris omhoog zien gaan, schrijft de New York Times. Dus ook van de receptioniste of de verkoopmedewerker. Van dertig man zal het loon zelfs verdubbelen. Het gemiddelde salaris is nu 48.000 dollar. Price betaalt zelf de prijs voor zijn stunt. Hij zal zijn eigen salaris terugbrengen naar 70.000 dollar, van de ongeveer 1 miljoen die hij nu verdient. Ook ploegt hij een groot gedeelte van de verwachte winst van 2,2 miljoen dollar in de loonsverhoging.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 15 april 2015

En wat als de Grieken wél terecht hun nazi-geld opvragen?

Laten we eens een andere blik werpen op de oorlog der verwijten die Duitsland en Griekenland elkaar naar het hoofd slingeren in deze chronische eurocrisis.

De Griekse regering is het beleid van de Trojka (Internationaal Monetair Fonds, Europese Commissie en Europese Centrale Bank) al geruime tijd beu. Duitsland wordt afgeschilderd als de boeman bij uitstek. Opvallend is dat bondskanselier Merkel regelmatig op affiches wordt afgebeeld als een hedendaagse variant van Adolf Hitler (inclusief de typische snor).