Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 14226 tot 14230
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 29 april 2015

Het is nu echt wel tijd om in iets waardevasts te investeren

Ondanks het feit dat de inflatie terug is beginnen groeien, meldt Bloomberg dat de Europese Centrale Bank niet van plan is om minder financiële activa aan te kopen of het QE-programma voortijdig stop te zetten.

Als de ECB dan toch zo’n beslissing zou maken, zal dat wellicht abrupt gebeuren, citeert het nieuwsagentschap enkele experts ter zake. Het argument dat ze daarvoor gebruiken is het moment waarop de Federal Reserve in in 2013 had aangegeven dat ze een minder intensieve QE-doel zou nastreven.

Als gevolg daarvan sloeg de globale markt tilt, schrijft Bloomberg.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 29 april 2015

Grexit, Grimbo, en nu Grexhaustion?

De onderhandelingen tussen Griekenland en zijn kredietschieters hebben gezorgd voor extra rivaliteit: namelijk voor de strijd tussen analisten om het nieuwste en hipste woord te bedenken om het Griekse drama te omschrijven. ‘Er is absoluut sprake van wie met het beste woord kan komen dat het scenario omschrijft’, zei Chris Weston, chief market strategist bij IG.

Het bedenken van termen rondom het Griekse schuldendrama was de afgelopen maand weer helemaal terug van weggeweest. Zo kwam vorige week nog Willem Buiter, hoofdeconoom bij Citigroup met het woord ‘Grimbo’, een combinatie van ‘Greece’ en ‘limbo’. Die econoom was overigens ook verantwoordelijk voor het in de wereld brengen van het vandaag vaak gebruikte woord ‘Grexit’, dat hij in februari 2012 bedacht, toe het idee dat Griekenland de eurozone zou kunnen gaan verlaten voor het eerst opkwam bij de mensen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 29 april 2015

Beurzen weer diep in het rood

De Europese aandelenbeurzen zijn woensdag met forse verliezen de handel uitgegaan, nadat een dag eerder ook al dieprode cijfers werden geschreven. Het sentiment op de beursvloer werd mede bepaald door zwakke cijfers over de Amerikaanse economie. Daarnaast wachten beleggers op het rentebesluit van de Amerikaanse Federal Reserve (Fed), later op de dag.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 29 april 2015

Bernanke wordt ook adviseur bij Pimco

Ben Bernanke, de voormalig president van de Amerikaanse Federal Reserve, gaat aan de slag als adviseur bij Pimco. Dat maakte het investeringsfonds woensdag bekend.

Bernanke trad begin vorig jaar af bij de Fed, na acht jaar aan het roer te hebben gestaan bij het Amerikaanse stelsel van centrale banken. Hij kreeg in die periode te maken met de wereldwijde financiële crisis.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 29 april 2015

Experts zien geen verdere daling voor euro

Na wat we de grootste daling sinds zijn invoering kunnen noemen, lijkt de euro nu een bodem te vinden. Een stortvloed aan geld dat ter beschikking wordt gesteld door de Europese Centrale Bank, wakkert de vraag vanuit de Verenigde Staten en andere internationale beleggers aan om aandelen uit de regio te kopen. Daarvoor is nodig, je raadt het al: de euro.

Wereldwijde fondsen en ETF’s die gericht zijn op Europese aandelen hebben ruim 63 miljard dollar aangetrokken dit jaar (tot 22 april). Dat is 70 procent meer dan in dezelfde periode van 2014, volgens data verzameld door EPFR Global.