EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 14226 tot 14230 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: maandag 13 juli 2015

Griekse banken nog niet open

Opluchting in Brussel nu een Grexit lijkt afgewend, maar de Grieken kijken voorlopig nog naar gesloten bankdeuren. Want het akkoord betekent niet dat er automatisch nieuw geld van de Europese Centrale Bank naar Griekenland gaat. De banken blijven voorlopig dicht en uit de geldautomaten komt slechts mondjesmaat geld.

Om de deuren te kunnen openen zijn nog enkele stappen nodig. Ten eerste moet de Griekse Centrale Bank aan de ECB vragen om het plafond van het noodloket (ELA) te verhogen. ELA is een voorziening van de ECB om banken in nood tijdelijk van geld te voorzien als dat nodig is. Naar verluidt buigt het ECB-bestuur zich vanmiddag over zo'n Grieks verzoek.

[...]

Lees verder op NOS.nl
Geplaatst op: maandag 13 juli 2015

ECB wijzigt steun aan Griekse banken niet

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft maandag besloten het bedrag dat als noodsteun aan Griekse banken kan worden verleend niet te verhogen.

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft maandag besloten het bedrag dat als noodsteun aan Griekse banken kan worden verleend niet te verhogen.

De ECB heeft het maximale bedrag dat via de Griekse centrale bank aan noodsteun (ELA) kan worden verleend al ruim twee weken niet meer verhoogd.

Mede daardoor zijn de Griekse banken al twee weken dicht. Vlak voor het bericht over het nieuwe ECB-besluit naar buiten kwam, maakte het Griekse ministerie van Financiën al bekend dat de banken voorlopig nog dicht blijven.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: maandag 13 juli 2015

Thijs Peters: Griekenland komende drie jaar een kolonie van de EU, met dank aan Tsipras

Op zijn blote knieën schuifelt de Griekse premier Alexis Tsipras van Brussel naar Athene. Er komt wel hulp, maar de prijs die Griekenland moet betalen is enorm. Als de Grieken in de eurozone willen blijven, is de gehate trojka de komende drie jaar de baas.

De linkse Syriza-partij won eind januari de verkiezingen met de belofte om een einde te maken aan de bezuinigingen. Daarnaast moest de o zo gehate trojka – de rekenmeesters van de Europese Centrale Ban (ECB), de Europese Commissie en het Internationaal Monetair Fonds (IMF) – naar huis. Griekenland wilde graag in de euro blijven, maar dan wel onder andere voorwaarden.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: maandag 13 juli 2015

Grieken zijn weer aan zet na nachtelijk akkoord

De eurolanden zijn er maandagochtend na een zeventien uur durende vergadering in geslaagd een akkoord te sluiten dat uiteindelijk kan leiden tot nieuwe financiële steun aan Griekenland. Het gaat om een bedrag van maximaal 86 miljard euro, maar daar staan snoeiharde hervormingen tegenover. Volgens Commissievoorzitter Juncker, bondskanselier Merkel en de Griekse premier Tsipras is een Grexit voorlopig van de baan.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: maandag 13 juli 2015

Hoe leren kinderen met geld omgaan in een wereld zonder cash?

Dertig jaar geleden waren betalingen per bankkaart nog de uitzondering en had niemand van elektronisch bankieren gehoord. Enkele decennia later worden alle bankverrichtingen met internet beheerd en wordt de grote meerderheid van de aankopen betaald met bankkaarten.

Geld wordt steeds meer virtueel en analisten voorspellen een evolutie naar een wereld waarin cash geld niet meer bestaat of in elk geval geen belangrijke rol meer speelt. Maar hoe leert men aan kinderen de waarde van geld als dat zo ongrijpbaar is?

Leer hen dat ze regelmatig hun rekeningen moeten controleren

Lees verder op Express.be
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs