Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 14231 tot 14235
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 14 april 2015

Zijn aandelen nu weer duur?

De AEX sloot afgelopen week eindelijk weer eens boven het niveau van 500 punten. Dat was al sinds 2008 het geval niet meer geweest. Sommige analisten en politici vrezen door de aanhoudende stijgingen voor een bubbel op de beurs. Zo waarschuwde minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem onlangs voor het risico van een bubbel. “Er zou een bubbel kunnen ontstaan. Dat is voor de kleine belegger altijd een risico, dus enige voorzichtigheid is op zijn plaats”, aldus de minister. Maar wat vinden goeroes als Warren Buffett en Jeremy Siegel? Lees de column van Hendrik Oude Nijhuis op Marketupdate.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 14 april 2015

Rusland levert raketschild aan Iran en ruilt goederen voor olie

Rusland heeft een overeenkomst met Iran bereikt over de levering van S-300 raketinstallaties en voor directe handel van goederen in ruil voor olie. Daarmee is Rusland een van de eerste landen die de handelsbanden aanhaalt na de beëindiging van de Westerse sancties. Rusland hervat de levering van S-300 anti-raketsystemen, nadat een eerdere overeenkomst in 2010 onder druk van het Westen werd stopgezet.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 14 april 2015

Eeuwige obligaties oplossing voor Griekenland op voorwaarde dat Griekenland eeuwige vazalstaat wordt

De oplossing voor de grote (Westerse) schuldenburg is even eenvoudig als geniaal, namelijk eeuwigdurende obligaties. Met deze eeuwigdurende obligaties bedoelen we hierbij niet de leningen met vaste looptijd die nooit meer af te lossen zijn door financiële problemen.  We duiden hier wel degelijk op verstrekte leningen die nooit de intentie hadden om terugbetaald te worden en eerder als opbrengst worden aanzien.

Bron: Faillissementsdossier.nl
Geplaatst: dinsdag 14 april 2015

België noteert in maart hoogste aantal faillissementen ooit

Terwijl we in Nederland alweer gewend raken aan het geleidelijk dalende aantal faillissementen, werden de Belgen opgeschrikt door een negatieve uitschieter. Afgelopen maand gingen er 1174 bedrijven failliet, een stijging van 6,6 procent, zo blijkt uit een rapport van bedrijfsinformatiebureau Graydon.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 14 april 2015

“Er is een deal tussen de centrale banken over een financiële reset”

Er is een ongeziene reset op komst in de financiële wereld. Wie goed heeft opgelet de laatste jaren heeft de signalen al lang gezien. Het is vandaag nog moeilijk om de informatie te negeren die zal leiden naar een nieuw financieel systeem waarbij goud een belangrijk deel zal uitmaken. Dat zegt althans Keith Neumeyer.