Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 14231 tot 14235
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 29 april 2015

Hoe selecteren miljonairs hun favoriete aandelen?

Iedereen heeft zo zijn persoonlijke aanpak bij beleggen – ook de miljonairs. Maar er zijn toch enkele opvallende gelijkenissen tussen de aanpak onder de miljonairs. Spectrem deed een onderzoek naar beleggers die tussen $ 1 en $ 5 miljoen hebben, op welke basis selecteren zij de aandelen die ze kopen?

91 % van de ondervraagde geeft aan dat het risico de belangrijkste factor is om te bepalen of ze een aandeel kopen of niet. Hoe ouder men wordt, hoe meer belang men hecht aan het risico. Onder de miljonairs vindt 60 % zichzelf een belegger die slechts weinig risico neemt, slechts 25 % acht zichzelf een agressieve belegger.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 29 april 2015

Bodem is bereikt voor olieprijs

Handelaren denken dat de daling van de olieprijs voorbij is. Uit een rapport van Bloomberg News dat afgelopen zondag werd gepubliceerd, bleek dat beleggers hun bets op een verdere daling voor de olieprijs van tafel halen. Bloomberg baseerde zich daarbij op data van de Commodity Futures Trading Commissioen (CFTC).

En volgens John Kilduff van Again Capital begint ‘het dalend aantal actieve boorplatformen erop te wijzen dat een bodem daadwerkelijk bereikt is. Een hoop mensen gooien de handdoek in de ring.’

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 29 april 2015

Winst Gazprom in vrije val

Gazprom, het grootste gasconcern van Rusland, heeft de winst in 2014 zien dalen met maar liefst 86 procent. De forse afname wordt toegeschreven aan een lagere waarde van de roebel.

Dit meldt Gazprom woensdag. Onder aan de streep hield Gazprom 157 miljard roebel (1,8 miljard euro) over. Een jaar eerder rapporteerde Gazprom nog een winst van 1.165 miljard roebel.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 29 april 2015

Economie was groter dan gedacht in 2012

De Nederlandse economie was in 2012 groter dan gedacht, waardoor de achteruitgang in dat jaar minder hevig was dan eerder werd verondersteld.

[...] Daaruit bleek dat het bruto binnenlands product (bbp) van Nederland in 2012 0,7 procent groter was dan eerder gedacht. Dat betekent dat de economie dat jaar met 1,1 procent kromp, in plaats van met 1,6 procent zoals eerder werd gemeld. Vooral de groot- en detailhandel deed het beter dan gedacht.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 29 april 2015

Goud profiteert van deal tussen Venezuela en Citigroup

Goud steeg aan het begin van deze week boven de 1200 dollar per ounce uit op wat de beste dag voor het edelmetaal was sinds januari. Dit gebeurde te midden van intriges rondom een deal tussen Venezuela en Citigroup, waarbij 1 miljard dollar in contanten wordt betaald voor een deel van de goudreserves van het land.

In ruil krijgen president Nicolas Maduro en zijn socialistische regering het geld dat ze nodig hebben en mislopen door de forse daling van de olie-inkomsten. Reuters meldde vrijdag dat de Venezolaanse centrale bank naar verwachting 1,4 miljoen ounces goud zou geven in ruil voor de cash en dat het land rente zou moeten betalen over het geld.