Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 14241 tot 14245
Bron: Goudstandaard
Geplaatst: dinsdag 14 april 2015

India importeerde in maart 125 ton goud

India heeft in maart 2015 ton goud geïmporteerd, zo berichtten diverse Indiase media afgelopen vrijdag. Het is meer dan een verdubbeling ten opzichte van de 60 ton goud die India in dezelfde maand van vorig jaar importeerde. De toename is grotendeels te verklaren door het Hindu festival Akshay Tritiya dat in maart gehouden werd en door de relatief gunstige goudprijs in de Indiase roepie.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 14 april 2015

“Economie VS niet sterk genoeg om wereldeconomie te trekken”

Het eerste kwartaal van dit jaar pakte behoorlijk teleurstellend uit voor de wereldeconomie. Veel van de zwakte in de macrocijfers is echter te verklaren vanuit tijdelijke factoren, zo meldt Jeremy Lawson, hoofdeconoom bij Standard Life Investment.

In een rapport meldt Standard Life dat de economische cijfers die recent verschenen uit de Verenigde Staten, teleurstellend zijn. Zowel het sentiment, als de export en consumentenuitgaven zijn allemaal vertraagd de laatste tijd. Hoewel de arbeidsmarkt aan de dans leek te kunnen ontspringen, was echter ook daar in maart een trendbreuk in de cijfers zichtbaar, meldt Standard Life.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 14 april 2015

Geld vloeit niet voldoende. Herstel in gevaar.

Het zit nog steeds niet lekker met de mondiale economische bedrijvigheid. In de ontwikkelde economieën is er een pril herstel merkbaar, vooral dan in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Het broze herstel zou tenietgedaan worden door de slechtere prognoses in de ontwikkelingslanden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 14 april 2015

Mario Draghi adviseur van Islamitische Staat?

Al sinds de zomer van 2014 verschijnen regelmatig berichten dat de Islamitische Staat onder andere Iraakse olie verkoopt.

In juli van vorig jaar nam ISIS al tal van olievelden in handen in het Noorden van Irak. De terroristische beweging startte met de verkoop van ruwe olie om geld in het laatje te krijgen. Met de opbrengst worden militaire operaties gefinancierd.

Nu de olieprijs op een laag niveau staat lijkt het erop dat Islamitische Staat haar tactiek een beetje bijstuurt en kiest voor totale vernietiging. Afgelopen weekend heeft IS al de grootste raffinaderij van Irak aangevallen. Zelfmoordterroristen zijn neergestreken bij de raffinaderij van Baiji. Momenteel is de raffinaderij nog steeds in handen van het leger.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 14 april 2015

Grieken: we zijn niet bezig met staatsbankroet

De Griekse regering werkt onverminderd aan een akkoord met haar geldschieters en treft geen voorbereidingen voor een mogelijke wanbetaling op Griekse schulden. Dat stelde een woordvoerder van de regering maandag.

De woordvoerder reageerde op de Britse krant Financial Times, die eerder op de dag meldde dat Griekenland zich voorbereidt op een faillissement. De regering zou volgende maand willen afzien van afbetalingen aan het Internationaal Monetair Fonds (IMF), als er eind deze maand geen akkoord is met de andere eurolanden.