Nieuws / Artikelen met het woord

57603 artikelen gevonden. Artikel 14266 tot 14270
Bron: z24.nl
Geplaatst: zaterdag 25 april 2015

Z24 Bizniz Quiz: Wat weet jij van Varoufakis?

Yanis Varoufakis kreeg bij zijn aantreden de opdracht mee Griekenland in de euro te houden. Maar de Griekse minister van Financiën lijkt nu eerder de man te worden die Griekenland aan de drachme hielp. Wat weet jij van de voormalige Griekse professor met sterallures?

Bron: duurzaambedrijfsleven
Geplaatst: zaterdag 25 april 2015

Plasticproducenten hebben moeite om grondstoffen te vinden voor hun producten. Leveranciers kunnen niet meer aan de vraa

Plasticproducenten hebben moeite om grondstoffen te vinden voor hun producten. Leveranciers kunnen niet meer aan de vraag voldoen en beroepen zich op overmacht.

Dat meldt kunststof- en rubberfederatie NRK. Producenten van verpakkingen en bouwmaterialen als kabelmantels, leidingen en vezels krijgen nul op het rekest bij hun leveranciers. De prijzen voor wel uitgevoerde leveringen stijgen, ondanks de relatieve dalende prijs van olie, de belangrijkste grondstof.

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 24 april 2015

Ban EU-landbouwproducten: meesterzet van Poetin

Niet enkel deed hij Europa ontzettend veel pijn door zijn ban op voedsel.

Voedsel, zeker verse voeding, kan je namelijk niet lang bewaren. En het is één van die dingen waarvan je de productie niet zomaar kan manipuleren in functie van de vraag. Het duurt jaren vooraleer een boomgaard een mooie oogst biedt. En bomen hebben geen uit-knop voor als de vraag plots in mekaar zakt.

Alle voedselproducenten die wachtten op de rijping van hun voeding, zaten dus plots met een enorm probleem. Overschotten en dus dalende marktprijzen. Dat doet veel pijn als je geïnvesteerd hebt. Europa zat met de handen in het haar en moest haar landbouwers en voedingsindustrie bijspringen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 24 april 2015

Kent u wel genoeg van ons fiscaal systeem? Doe de test

Belastingen: we klagen er graag over, maar kennen we ook de finesses van ons fiscaal systeem? Dat valt redelijk tegen, blijkt uit de 'taxtest' die Voka in samenwerking met onze krant organiseerde. 3 op 10 scoren 1.000 Vlamingen. En ook: we onderschatten de belastingdruk nog. "Verlaging én vereenvoudiging dringen zich op", concludeert Voka.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 24 april 2015

Bij deze banken kun je nog wel meer dan 1 procent spaarrente krijgen

De hoogste rente op een spaarrekening zonder opnamebeperkingen krijg je in Nederland bij de Chinese bank ICBC. Foto ANP, Het ICBC kantoor aan het Museumplein in Amsterdam

ABN Amro en ING verlagen hun rentes voor spaarrekeningen zonder beperkingen volgende week van 1 naar 0,9 procent. Alleen SNS Bank biedt nu als enige grootbank een rente van meer dan 1 procent, maar er zijn nog andere banken met een ‘hoge’ rente.