Nieuws / Artikelen met het woord

57649 artikelen gevonden. Artikel 14281 tot 14285
Bron: Elsevier.nl
Geplaatst: maandag 27 april 2015

Geruchten over vertrek minister Varoufakis

In Griekenland is er steeds meer kritiek op minister Yanis Varoufakis en gaan geruchten dat hij zijn functie moet neerleggen. Varoufakis zou 'elke geloofwaardigheid' hebben verloren.

De 54-jarige bewindsman zou zich slecht hebben voorbereid op de bijeenkomst van ministers van Financiën van de eurozone, de afgelopen dagen in de Letse hoofdstad Riga.

[...]

Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: maandag 27 april 2015

Goud en Zilver dalen na beter dan verwachte cijfers woningmarkt

Goud en zilver dalen na goede cijfers over de bestaande woningverkopen in de VS. De verkoop van bestaande woningen in de VS kwam hoger uit dan de markt had verwacht. De bestaande huizenverkopen stegen vorige maand ten opzichte van februari met 6,1%. In totaal werden er 5,19 miljoen huizen verkocht. De markt ging uit van een cijfer van 5,03 miljoen. Ook steeg de gemiddelde prijs van een woning met 7,8% ten opzichte van dezelfde periode in 2014.

[...]

Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 27 april 2015

Griekse krant: Varoufakis mogelijk weg

In Griekenland nemen de geruchten toe dat minister van Financiën Yanis Varoufakis spoedig wordt vervangen.

Hij zou ,,elke geloofwaardigheid'' hebben verloren, schrijft het weekblad To Vima.

[...]

In andere Griekse media worden andere ministers van Financiën geciteerd die Varoufakis een amateur en een gokker noemen.

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 27 april 2015

Plan-B voor Grexit lijkt te bestaan, Varoufakis in nauwe schoenen

Een gemeenschappelijke overeenkomst over Griekenland is voorlopig niet in zicht bij de eurolanden. Meer en meer groeit echter wel de consensus op een plan B bij het mislopen van de huidige onderhandelingen. Duits minister van financiën  Schäuble ontkent noch bevestigt het bestaan van een plan B wat de speculaties nog meer voedt dat er wel degelijk meer aan de hand is.

De huidige onderhandelingen wankelen en de financiële markten speculeren momenteel volop op een default. Aan de ene kant wordt een default openlijk overwogen door het opleggen van restricties aan de Europese banken die zodoende hun risicovolle beleggingen moeten afbouwen. Aan de andere kant is er niets aan de hand en zal Griekenland koste wat koste gered worden. Het vervelende aan de onderhandelingen is dat er niet tegelijkertijd kan gezegd worden dat er onderhandeld wordt over een uitgewerkt plan B.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 27 april 2015

China wil aantal staatsbedrijven verlagen naar veertig

De Chinese overheid wil het aantal staatsbedrijven verlagen naar veertig. Enorme fusies moeten voorkomen dat staatsconcerns elkaar beconcurreren in sommige sectoren.

Dit schrijft de Chinese krant Economic Information Daily, zo meldt persbureau Reuters. Op dit moment zijn er 112 conglomeraten die onderdeel zijn van de centrale overheid.