Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 14296 tot 14300
Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 26 april 2015

Varoufakis onder druk in Griekenland: ‘Durft premier Tsipras hem te offeren?’

In Griekenland nemen de geruchten toe dat minister van Financiën Yanis Varoufakis spoedig wordt vervangen. Hij zou ,,elke geloofwaardigheid” hebben verloren, schrijft het weekblad To Vima.

De 54-jarige bewindsman zou zich slecht hebben voorbereid op de bijeenkomst van ministers van Financiën van de eurozone, die de afgelopen dagen in de Letse hoofdstad Riga werd gehouden. Het zou bovendien niet de eerste keer zijn dat de minister daardoor bij zijn collega’s zou zijn opgevallen. In Riga zou hij daardoor volledig geïsoleerd zijn geraakt. ,,Wij weten niet of de minister-president (Alexis Tsipras) hem zal ‘opofferen’ in de hoop het land te redden”, schrijft To Vima.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: zondag 26 april 2015

Ruim 80% export goud uit Zwitserland bestemd voor Azië

Zwitserland heeft in maart bruto ruim 223 ton goud geëxporteerd, zo blijkt uit de nieuwste handelsgegevens van de douane. Van die export ging verreweg het grootste gedeelte richting Azië, want als we alle landen uit deze regio samenvoegen komen we op een totaal van ruim 180 ton goud.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 26 april 2015

‘Grexit’ is zó 2012, ‘Grimbo’ is de nieuwe term

Een econoom van Citigroup, Ebrahin Rahbari, voegt opnieuw een woord toe aan het jargon van de financiële markten.

In februari 2012 kwam hij met de term ‘Grexit’ waarmee hij zoals we nu allemaal weten, doelde op het risico dat Griekenland de eurozone zou verlaten. Destijds schatte Rahbari en zijn collega’s bij Citigroup de kans op Grexit op 50 procent voor de 18 maanden die zouden volgen. In 2014 verhoogde ze de kans zelfs naar 90 procent.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 26 april 2015

‘Eurogroep werkt niet aan plan B Griekenland’

De eurogroep, het overleg van de ministers van Financiën van de eurolanden, werkt niet aan een plan B of noodscenario voor Griekenland. Dat zei voorzitter Jeroen Dijsselbloem zaterdag in de Letse hoofdstad Riga. ,,We gaan daar ook niet over praten.”

Wel gaf hij toe dat ,,enkele” ministers tijdens het overleg van vrijdag hun grote zorgen hebben geuit over het gebrek aan voortgang en de houding aan Griekse zijde bij de onderhandelingen over hervormingen in ruil voor financiële steun.

Bron: Express.be
Geplaatst: zondag 26 april 2015

Vastgoedprijzen bleven ook in 2014 licht stijgen

Statbel, het Belgische bureau voor statistiek heeft de vastgoedcijfers voor het volledige jaar 2014 gepubliceerd. Daaruit blijkt dat de gemiddelde prijzen van gewone woonhuizen, villa’s, appartementen en bouwgronden licht zijn blijven stijgen. Voor gewone woonhuizen, appartementen en bouwgronden was deze prijsstijging minder fel dan het jaar voordien. Voor villa’s is de prijsstijging ongeveer even sterk.