Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 1431 tot 1435
Bron: Express.be
Geplaatst: zaterdag 10 juni 2017

“China niet langer het land met grootste bevolking”

China staat officieel nog wel geregistreerd als de natie met de grootste bevolking van de wereld, maar in realiteit is het land wellicht al door India voorbijgestoken.

Hij merkt daarbij op dat de Chinese overheid het aantal geboorten de voorbije kwarteeuw met bijna negentig miljoen eenheden heeft overschat. De fout moet volgens de demograaf worden toegeschreven aan de overdreven optimistisch vruchtbaarheidscijfers die in China worden toegepast.

Bron: Express.be
Geplaatst: zaterdag 10 juni 2017

Superrijken betalen nog minder belastingen dan gedacht

De onderzoekers stelden daarbij vast dat het gemiddelde Scandinavische gezin in het midden van het voorbije decennium 3 procent te weinig belastingen zou betalen, maar bij het rijkst procent van de bevolking – met een nettovermogen van minstens 2 miljoen dollar – loopt die kloof op tot ongeveer 10 procent.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: zaterdag 10 juni 2017

Money talks

We zijn reuze positief met zijn allen, maar waarom is dat nauwelijks terug te zien in de detailhandelsverkopen?

In april verkochten winkeliers in de eurozone 0,1 procent meer dan een maand eerder, meldt Eurostat. Economen hadden op een grotere toename gerekend.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 10 juni 2017

Donderdag overleg ECB, koerswijziging in het verschiet?

Het gaat de Europese economie voor de wind, verschillende macro-economische data tonen aan dat het herstel blijft duren en dat het beleid van de Europese Centrale Bank zijn vruchten aan het afwerpen is. Donderdag komen de bestuursleden van de ECB bij elkaar om te bespreken hoe het monetair beleid er in de nabije toekomst uit zal gaan zien.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 10 juni 2017

Australië evenaart economisch groeirecord Nederland

Australië heeft met zijn 103e kwartaal op rij zonder recessie een economisch record geëvenaard. Dat record was in handen van Nederland, dat tot het uitbreken van de wereldwijde financiële en bankencrisis ook 103 kwartalen op rij groei kende.