Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 14301 tot 14305
Bron: Express.be
Geplaatst: zondag 26 april 2015

Is Draghi nu een held of een gek?

Het Franse magazine Le Point stelt zich vragen bij het beleid dat de Europese Centrale Bank (ECB) onder het voorzitterschap van Mario Draghi voert. De beslissing om de geldpersen aan te zetten en daarmee staatsobligaties op te kopen brengt volgens het magazine grote risico’s met zich mee, al zijn er ook niet te ontkennen positieve effecten.

Bron: Express.be
Geplaatst: zondag 26 april 2015

Zo ziet de reiziger van 2030 eruit

De reiziger van de toekomst is niet de toerist van vandaag. Tegen het einde van het volgende decennium komen er nieuwe soorten reizigers bij. Er zullen toeristen zijn die hun vakantiebestemming kiezen afhankelijk van het succes dat ze ermee zullen hebben in hun sociale netwerk, terwijl anderen hun vakantie zo gemakkelijk en comfortabel mogelijk willen hebben en nog een groep een wilde onvergetelijke ervaring wil meemaken. Dat is de conclusie van een studie in opdracht van de internationale reisorganisatie Amadeus.

Een stijgend aantal mensen zal tegen 2030 volgens de studie de middelen hebben om op reis te gaan. Meer dan 1,8 miljard reizigers zullen zich elk jaar buiten hun eigen land wagen op zoek naar de perfecte vakantie. Maar de definitie over die perfecte vakantie zou voor de toeristen van morgen wel eens heel anders kunnen zijn dan voor de huidige reiziger.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 25 april 2015

Moody’s laat zich negatief uit over inkoopprogramma’s aandelen

Bedrijven die obsessief eigen aandelen inkopen zouden daarmee een grote fout kunnen maken. Dat beweert ten minste een analist van Moody’s. Sterker nog, het is volgens die analist zelfs tijd voor bedrijfsmanagers om de populaire inkoopprogramma’s van aandelen en dividendverhogingen te heroverwegen. Het verhoogt de aandelenkoers van bedrijven, zonder iets te doen voor de langetermijnperspectieven, stelt de analist.

‘Je moet ervan uitgaan dat er een conflict bestaat tussen crediteuren en aandeelhouders als het gaat om aandeleninkoopprogramma’s’, zei Christina Padgett, van Moody’s.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zaterdag 25 april 2015

Vakantiegeld komt eraan: uitgeven, sparen, beleggen of hypotheek aflossen?

Met de maand mei in aantocht kijken veel Nederlanders weer uit naar het vakantiegeld. Daarmee kun je lekker op stap gaan, maar hoe staat het met de alternatieven?

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 25 april 2015

Bankier "met koopwoede" in de cel, stal jarenlang van rijke weduwe

Een ex-bankdirecteur van het Belfius-filiaal in Diksmuide zit sinds woensdag in de cel. Hij maakte jarenlang misbruik van het vertrouwen van een rijke weduwe uit Nieuwpoort. Hij haalde geld voor haar af, maar stak een groot deel in eigen zakken om motors en kledij mee te kopen. De man bekent de feiten, maar betwist dat het om 400.000 euro gaat.