Nieuws / Artikelen met het woord

57264 artikelen gevonden. Artikel 14301 tot 14305
Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 9 april 2015

Peace for our time... 'Iraans kernakkoord is de moderne variant van de deal tussen Hitler en Chamberlain'

De Amerikaanse president Barack Obama verwierp maandag de Israëlische vraag om een definitief akkoord inzake het Iraanse kernprogramma te koppelen aan de erkenning door Teheran van het bestaansrecht van de staat Israël.

'Sceptici doen er goed aan sceptisch te blijven,' schrijft de Jerusalem Post:

‘Irans nucleaire infrastructuur zal intact blijven, hoewel een deel ervan tijdelijk stil zal worden gelegd om binnen 10 jaar opnieuw te worden geactiveerd. Wanneer die periode voorbij is zal de Islamitische Republiek zich onmiddellijk aan de poort van het selecte groepje kernmachten melden. 

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 9 april 2015

Griekenland betaalt 450 miljoen euro aan IMF terug

Griekenland heeft vandaag een krediet van ongeveer 450 miljoen euro terugbetaald aan het Internationaal Monetair Fonds (IMF), meldt het Griekse persagentschap ANA op basis van bronnen bij het ministerie van Financiën. Daarmee heeft de Griekse overheid vooralsnog een staking tot betaling kunnen vermijden.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 9 april 2015

Column Kees de Kort | Het loopt nog niet zo'n vaart met de banengroei

Als je het jaarverslag van het UWV leest, onderschrijft dat niet bepaald het beeld dat het heel goed gaat met het herstel van de Nederlandse economie, weet BNR's macro-econoom Kees de Kort.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 9 april 2015

Eerste kwartaal 2015: dit doet de huizenprijs bij jou in de buurt

In Utrecht, Leiden, Amsterdam en Haarlem is het weer een gekkenhuis op de huizenmarkt, maar wie een huis in Oost-Friesland of Noord-Limburg heeft, ziet nog geen herstel.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 9 april 2015

Dollar-euro pariteit door renteverhoging Federal Reserve?

Er gaat waarschijnlijk dit jaar verandering komen in het monetaire beleid van de Verenigde Staten van Amerika. Deze keer gaan we een verandering meemaken in de vorm van een verhoging in plaats van een verlaging van de rente.

Dit is niet zoals we gewoon zijn van een centrale bank. Het rentetarief, opgelegd door de Federal Reserve, staat sinds 2008 op het laagste niveau allertijden en is de afgelopen zes jaar niet meer omhoog gegaan.