EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
52
kliks
40
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 14321 tot 14325
Geplaatst op: woensdag 3 juni 2015

Waar staat Griekenland na vijf jaar crisis?

Juni zou nu echt wel de allerlaatste deadline zijn voor de Grieken. Als de Griekse staat en zijn schuldeisers tegen dan geen oplossing zouden hebben, was het volgens politici en opiniemakers over en uit met het land. Maar kijk, de eerste week van juni is begonnen en de Grieken wachten nog altijd, samen met de rest van Europa, in spanning af wat er nu gaat komen.

De Franse krant Le Figaro bedacht zich dat zijn lezers het wellicht ook niet meer konden volgen en besloot een kleine verhelderende balans te publiceren. Hoe staat het er nu voor met Griekenland?

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: woensdag 3 juni 2015

Wat gebeurt er als Griekenland uit de euro stapt?

De Grieken krijgen hoogstwaarschijnlijk een laatste voorstel gepresenteerd van de geldschieters. Gesprekken om het laatste restje noodsteun van 7,2 miljard euro te krijgen, liepen tot dusver op niets uit.

De Grieken krijgen hoogstwaarschijnlijk een laatste voorstel gepresenteerd van de geldschieters. Gesprekken om het laatste restje noodsteun van 7,2 miljard euro te krijgen, liepen tot dusver op niets uit.

De euro is onomkeerbaar. Dat betekent dat er bij de totstandkoming van de gezamenlijke munt, geen rekening is gehouden met een vertrek van een land.

Maar als de Grieken de voorstellen van de Europese Commissie, de Europese Centrale Bank (ECB) en het Internationaal Monetair Fonds (IMF) niet accepteert, komt een faillissement van Griekenland en daarmee een vertrek uit de euro, ook wel 'Grexit' genoemd, steeds dichterbij.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: woensdag 3 juni 2015

OESO over Nederland: meer groei, minder tekort en minder werklozen

De Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling is positiever over de richting waarin de Nederlandse economie zich ontwikkelt. In plaats van 1,4 procent, denkt de OESO nu dat de Nederlandse economie dit jaar met 2 procent zal groeien.

Dat meldt de OESO in de Economic Outlook. En niet alleen in 2015 gaat het beter dan dat de economen van de organisatie van ontwikkelde landen dachten, ook voor 2016 ziet het er voor Nederland goed uit. De groei zal dan 2,2 procent bedragen.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: woensdag 3 juni 2015

Ook Texas wilt goud op eigen bodem

Het is in lijn met verschillende landen die hun goud aan het repatriëren zijn: Texas wilt zijn goud op eigen bodem. In dat opzicht is het eenzelfde situatie zoals die zich voordeed in o.a. Nederland, Duitsland en Oostenrijk. Allen lieten weten dat zij een gedeelte van hun goudvoorraden naar eigen kluizen overgebracht wilden hebben – de een met groter succes dan de ander. Maar een staat in de VS die hetzelfde wilt bewerkstelligen is een unicum.

State Representative Giovanni Capriglione vroeg wetgevers om een Texas Bullion Depository te creëren, waar de staat Texas zijn goud – dat nu in New York opgeslagen ligt – en dat van andere geïnteresseerden op kan slaan. Het plan is in een vergevorderd stadium en is voorgelegd aan gouverneur Abbott. “We hebben het niet over Fort Knox maar toen ik het plan voor het eerst aankondigde heb ik enorm veel e-mails en telefoontjes gekregen van geïnteresseerden wereldwijd die hun goud graag in Texas op zouden willen slaan” aldus Capriglione.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: woensdag 3 juni 2015

Fed’s Fischer sluit nieuwe financiële crisis niet uit

Het zou een grote fout zijn voor mensen om te geloven dat financiële crises achter ons liggen. Dat is ten minste wat Stanley Fischer, Fed Vice Chairman, deze week zei.

Het zou een grote fout zijn voor mensen om te geloven dat financiële crises achter ons liggen. Dat is ten minste wat Stanley Fischer, Fed Vice Chairman, deze week zei.

Fischer zei dat het momenteel onduidelijk is of we ons nou in een fase van seculiere stagnatie bevinden, of in een ‘debt supercycle’. Daarom waarschuwde Stanley Fischer tegen de zelfgenoegzaamheid die voortkomt uit de financiële stabiliteit.

Lees verder op SlimBeleggen.net

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs