Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 14336 tot 14340
Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 9 april 2015

Waarom Chinese dorpen dolgraag ‘erkend arm’ willen zijn

China is begonnen om regio’s en dorpen officieel te erkennen als “verarmd”. Maar de inwoners zien weinig terug van de extra fondsen die daardoor vrijkomen.

Met arm zijn kun je in China veel verdienen. Ieder jaar is er een competitie gaande tussen Chinese districten en dorpen om terecht te komen op een officiële lijst van arme gebieden, schrijft Quartz.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 9 april 2015

Je gelooft nooit welk land nu betaald wordt om te lenen!

Herinnert er zich iemand de eurocrisis nog? In 2011 stonden de gazetten vol van artikels over de PIIGS-landen Portugal, Ierland, Italië, Griekenland en Spanje vonden geen investeerders meer die in hun overheidsobligaties wilden beleggen. De rente op zulke obligaties in deze landen schoot de hoogte in.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 9 april 2015

Ook Iran sluit zich aan bij Asian Infrastructure Investment Bank

Het land dat door het Westen onder druk gezet wordt en bestraft wordt met sancties, is zojuist toegelaten als partner van de AIIB, het door China geleide Asian Infrastructure Investment Bank. De beslissing werd genomen door China, Groot Brittannië, Frankrijk, India en Italië. Deze naties zijn reeds verbonden met het AIIB.

Ook de Verenigde Arabische Emiraten zijn onlangs toegetreden tot de Investment Bank. Het AIIB wordt door het Westen gezien als een concurrent van het IMF, de Wereldbank en de Asian Investment Bank, welke voornamelijk door Japan en de Verenigde Staten worden geleid. De verzoeken van China tot meer inspraak in deze instituten werden herhaaldelijk afgewezen. Als antwoord daarop komt China met haar eigen initiatief op internationaal niveau met als hoofddoel het grondig oppakken van infrastructurele projecten in de Aziatische regio.

Bron: deTelegraaf.nl
Geplaatst: woensdag 8 april 2015

$43 miljoen voor 58 dagen werk

Ruim $43 miljoen krijgt Helge Lund, de kersverse topman van gasreus BG, na de miljardenovername door Shell voor welgeteld 58 dagen werk.

Lund begon op 9 februari en met het overnamebod van vandaag waarvoor Shell $70 miljard neerlegt, strijkt de topman dankzij zijn totale beloningspakket $43 miljoen op.

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 8 april 2015

Polemiek tussen Duitsland en Griekenland kan wel eens drastische gevolgen hebben

Het is nog niet zo lang geleden bekend geworden dat Griekenland aanstuurt op een frontale confrontatie met Duitsland. Door zowel Rusland als China aan te spreken over een eventuele financiering.

Want, laten we niet vergeten, de Grieken hebben ondanks alles een grote nood aan investeringen en de heropbouw van het financiële systeem en infrastructuur.

Al die dingen zijn helemaal niet mogelijk wanneer Europa, met Duitsland voorop, koppig blijft inzetten op het totale faillissement en onbestuurbaarheid van de Griekse staat.