Nieuws / Artikelen met het woord

57321 artikelen gevonden. Artikel 14346 tot 14350
Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 10 april 2015

Crisistips voor beginners: zo spaar je snel een pak geld uit

Of je nu voor een huis, een handtas of je pensioen aan het sparen bent, niemand doet het écht graag. Het is gewoon veel leuker om je centen uit te geven wanneer je wilt. Gelukkig zijn er veel kleine zaken die je gemakkelijk kunt veranderen en waardoor je een hoop geld uitspaart.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 10 april 2015

Warren Buffett: Volatiliteit is niet hetzelfde als risico

In zijn meest recente jaarlijkse brief aan aandeelhouders schreef Warren Buffett, CEO van Berkshire Hathaway, over het verschil tussen volatiliteit en risico en hoe zoveel beleggers deze 2 door elkaar halen en als gevolg daarvan een dief zijn van hun eigen portemonnee.

Volgens Warren Buffet is het hoe dan ook bijna zeker dat dit ook voor de komende 50 jaar weer opgaat:

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 10 april 2015

IMF: samenwerken met investeringsbank Azië

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) is bereid om samen te werken met de onlangs opgerichte Asian Infrastructure Investment Bank (AIIB). Dat zei IMF-topvrouw Christine Lagarde donderdag.

De AIIB is de afgelopen maanden onder leiding van China uit de grond gestampt, onder meer uit onvrede over de stem die opkomende economieën hebben binnen het IMF en de Wereldbank. Hoewel de Verenigde Staten zich tegen de nieuwe ontwikkelingsbank hebben gekeerd, hebben veel westerse landen zich de afgelopen weken achter het initiatief geschaard. Ook Nederland gaf onlangs aan deel te willen nemen.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: donderdag 9 april 2015

Kazachstan blijft goud kopen, Rusland koopt niet bij

De centrale bank van Kazachstan heeft in februari opnieuw goud gekocht, zo blijkt uit cijfers van het IMF. De goudvoorraad bereikte in februari een omvang van 196,1 ton, een toename van 2,6 ton ten opzichte van een maand eerder. Het land heeft al 29 maanden op rij goud gekocht en heeft in drie jaar tijd haar totale reserve weten te verdubbelen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 9 april 2015

HSBC moet miljard euro borg betalen in Franse belastingfraudezaak

De Britse bankreus HSBC holdings Plc. is gisteren in Parijs in verdenking gesteld in een strafrechtelijk onderzoek naar belastingontduiking. Dat melden eensluidende bronnen vandaag. De financiële dienstverlener moet een borg betalen van een miljard euro, bijna evenveel als het recordbedrag (1,1 miljard euro) dat de Zwitserse bank UBS opgelegd werd in een ander dossier.