Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 14356 tot 14360
Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 22 april 2015

‘Starters op huizenmarkt moeten langer sparen, als maximale hypotheek verder daalt’

Een verdere verlaging van het maximaal te lenen hypotheekbedrag voor woningen na 2018 zal vooral potentiële koopstarters te zorgen voor meer eigen spaargeld.

Afhankelijk van de mate van die verlaging zullen starters een groot aantal jaren moeten sparen voordat ze tot de koopsector kunnen toetreden. Dit blijkt uit onderzoek van de Amsterdam School of Real Estate (ASRE) in opdracht van makelaarsvereniging NVM.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 22 april 2015

Wat is er met de Amerikaanse groei gebeurd?

De reden dat de Amerikaanse economie zo gevoelig is voor de sterkere dollar en andere obstakels, kan wel eens zijn dat het herstel van de post-financiële crisis niet is wat het werkelijk lijkt. Dat lijkt ten minste de opkomende visie van Wall Street.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 22 april 2015

Bereid je voor op de terugkeer van de drachme!

Volgens TheDuckShoot is het zo goed als zeker dat Griekenland de eurozone verlaat. De polemiek tussen de eurolanden over de Griekse schulden is daar zeker niet vreemd aan.

“De Griekse economie kent al problemen vanaf het moment dat ze deel uitmaakt van de eurozone”, staat er te lezen op de website,”Griekenland is toegetreden dankzij leugens en fraude.”

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 22 april 2015

Deutsche Bank noemt waarschuwing IMF ‘conservatief’

Het is een woord dat steeds vaker lijkt op te duiken in de financiële markten: liquiditeit. Zo waarschuwde het Internationaal Monetair Fonds (IMF) recent voor de risico’s van steeds minder liquiditeit in de markten.

Expert Joe LaVorgna van Deutsche Bank ging in op de kwestie en waarschuwde dat zelfs de waarschuwing van het IMF mogelijk niet genoeg was. Hij schreef daarover:

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 22 april 2015

ECB voorziet 1,5 miljard euro extra voor noodkrediet Griekse banken

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft vandaag nog eens het plafond voor noodkrediet aan de Griekse banken verhoogd, met 1,5 miljard euro. Daarmee loopt de omvang van die zogenaamde Emergency Liquidity Assistance (ELA) op tot 75,5 miljard euro. Dat is vernomen van ingewijden bij een Griekse bank.