Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 14356 tot 14360
Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 7 april 2015

ECB kocht in maand tijd al voor 52,5 miljard euro staatsobligaties op

In de eerste maand van haar grote opkoopprogramma van schuldpapier heeft de Europese Centrale Bank (ECB) zoals gepland miljarden in de markten gepompt. Tot 3 april lag het opkoopvolume van staatsobligaties op in totaal 52,52 miljard euro, zo maakte de ECB vandaag in Frankfurt bekend. Het programma loopt sinds 9 maart.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 7 april 2015

Roebel op hoogste niveau ten opzichte van euro sinds eind november

De roebel, die met zijn instorting Rusland in een economische en financiële crisis stortte, is opnieuw opgeklommen naar zijn hoogste niveau in vier maanden ten opzichte van de euro. Het herstel van de Russische munt laat de Russische autoriteiten hopen op een stabilisatie van de economie.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 7 april 2015

IMF voorziet lagere economische groei

De economische groei blijft de komende jaren waarschijnlijk lager dan gebruikelijk was in de jaren voor de financiële crisis. Dat stelt het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in een dinsdag gepubliceerd rapport.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 7 april 2015

Roebel sterkste stijger in 2015

Vorig jaar was het enkel kommer en kwel wat betreft investeringen in Rusland. Economische sancties, een dalende olieprijs en de roebel die onderuit ging… het had een enorm negatieve impact op de Russische aandelenmarkt. Dit jaar ziet de situatie er al helemaal anders uit.

Het zal je misschien verbazen, maar de sterkst stijgende munt in het eerste kwartaal van dit jaar was de roebel. Uitgespuwd door beleggers, veerde hij dit jaar op van 80 roebels per dollar tot 55,3 roebel per dollar.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 7 april 2015

Brussel waarschuwt Griekenland voor bilaterale afspraken met Rusland

Een dag voor zijn bezoek aan Moskou heeft de Europese Commissie de Griekse premier Alexis Tsipras gewaarschuwd voor bilaterale handelsafspraken met Rusland. "We verwachten dat alle lidstaten met één stem spreken ten aanzien van onze handelspartners, inclusief Rusland", zo verklaarde een woordvoerder vandaag.