Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 14371 tot 14375
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 8 april 2015

Monetair experiment: grootste puinhoop moet nog komen

Eén ding is zeker: we leven in vreemde tijden. Een monetair experiment staat op het punt om aan zijn einde te komen waarbij niemand nog weet hoe dit zal eindigen.

Zowel in het Verenigd Koninkrijk alsook in de Verenigde Staten verwacht men een stapsgewijze renteverhoging, maar dit zal zeker niet zonder consequenties blijven. Laten we als eerst eens kijken naar de crash uit 1929. In grote lijnen zijn beide situaties, 1929 en 2009 vrijwel identiek aan elkaar. In beide crisissen injecteerde de Federal Reserve grote hoeveelheden geld in de economie wat in beide gevallen leidde tot hogere aandelenkoersen. Destijds werd er te vroeg besloten de rente stapsgewijs te verhogen wat leidde tot de ineenstorting van de aandelenmarkten.

Bron: Doijerkalff.nl
Geplaatst: dinsdag 7 april 2015

Productie goudmijnen daalt door lagere goudprijs

De daling van de goudprijs die in 2011 werd ingezet zal een einde maken aan de alsmaar stijgende productie van goudmijnen. Dat verwachten analisten van verschillende banken en van onderzoeksbureau Metals Focus. Grote goudmijnen draaien nu al verlies en zullen niet rendabele projecten stopzetten.

Bron: TOV Hazel
Geplaatst: dinsdag 7 april 2015

De rol van goud is een welbekende voor de Russen

Het wantrouwen in hun valuta, vrees voor inflatie en lagere lonen zorgen ervoor dat de gemiddelde Rus grotere aankopen in goud en zilver doen dan voor hen gebruikelijk was.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 7 april 2015

2 miljoen verdienen in een half uur? Deze belegger deed het

In een extreem goed getimede trade, wist een handelaar eind vorige maand in slechts 28 minuten meer dan 2 miljoen dollar te verdienen op de beleggingsmarkt. Daarbij zette hij in op wat een van de grootste techdeals in jaren zou kunnen worden.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 7 april 2015

Groei eurozone op hoogste niveau in bijna vier jaar

De activiteit in de privésector in de eurozone is in maart opvallend versneld, tot het hoogste niveau in bijna vier jaar. Dat zegt het onderzoeksbureau Markit. Zijn PMI-index steeg tot 54 punten, tegen 53 in februari. Elke score boven 50 wijst op een groei van de economie.