Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 14371 tot 14375
Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 22 april 2015

Diamant geveild voor meer dan 20 miljoen euro

Een individuele diamant is in New York voor meer dan 20 miljoen euro geveild. De transparante edelsteen zo groot als een duivenei van 100,2 karaat is van uitzonderlijk vlekkeloze kwaliteit, deelde het veilinghuis Sotheby's gisteren mee.

Bron: joop.nl
Geplaatst: woensdag 22 april 2015

Weg met het idee van onbeperkte en eeuwigdurende groei

Het drieste concept van onbeperkte groei is een erfenis vanuit het middeleeuwse jargon van de alchemie, de queeste naar een manier om van lood goud te maken

Jaarlijks stelt John Brockman, oprichter van het vermaarde discussieplatform Edge.org, één vraag aan een selectie van de meest interessante wetenschappers, auteurs en kunstenaars ter wereld. Dit keer vroeg hij: ‘Welk wetenschappelijk idee is rijp voor de prullenmand?’ De 175 antwoorden werden gebundeld in Wetenschappelijk onkruid en op Joop lees je er de komende weken alvast een aantal van.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 22 april 2015

Griekse obligaties, niemand wil ze nog

De onrust rondom Griekenland is weer volop terug van, even, weggeweest en de spanningen tussen Griekenland en zijn geldschieters lopen steeds hoger op. Dat investeerders steeds minder vertrouwen hebben in het land is in ieder geval geen geheim meer. Daarvoor hoef je slechts een vluchtige blik te werpen op de ontwikkeling van de rente op Griekse staatsobligaties. Zo steeg de rente op Griekse 3-jaars staatsobligaties de afgelopen dagen boven de 28 procent uit.

Het oneindig uitstellen van het bereiken van een overeenkomst met de geldschieters, betekent een toenemende onzekerheid over of Griekenland in de toekomst wel aan zijn verplichtingen zal kunnen voldoen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 22 april 2015

Sparen is voor sukkels!! Dit is het beste alternatief …

Sparen is voor sukkels. Sorry als we zo direct overkomen, maar het is de waarheid. Wie dankt dat hij voldoende geld bij elkaar kan sprokkelen door alleen maar te sparen, die is verkeerd. Banken zullen u met plezier wijs maken dat u voldoende geld kunt sparen voor je pensioen met een spaarboekje, maar dit is helaas niet het geval.

Als we er van uitgaan dat de gemiddelde middenklasser per jaar € 50.000 verdient en hij werkt van zijn 25 tot zijn 60, moet hij jaarlijks de helft van zijn inkomen sparen om tijdens zijn pensioen dezelfde levensstijl te kunnen behouden. Dit is onrealistisch.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 22 april 2015

ING: je huis is geen belegging meer

De huizenprijzen blijven komende jaren stijgen. Over tien jaar zijn ze waarschijnlijk hoger dan ooit tevoren, voorspelt het economisch bureau van ING. Maar wie denkt dat huizen daarmee weer handige investeringsobjecten worden, heeft het mis.

De bank gaat ervan uit dat woningen tot 2025 gemiddeld zo’n 2 procent per jaar in waarde zullen toenemen. Dat lijkt heel wat, maar afgezet tegen een normale inflatie van bijna 2 procent, levert dat weinig op.