Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 14381 tot 14385
Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 4 mei 2015

‘Deal met Grieken voor 6 mei zit er niet in’

In de onderhandelingen met Griekenland over de hervormingen die moeten worden doorgevoerd, lijkt wat schot te zitten. Maar de Grieken willen graag een deal voor 6 mei, en dat zit er volgens de schuldeisers niet in.

De komende weken worden cruciaal: woensdag 6 mei moet een afbetaling van 200 miljoen aan het Internationaal Monetair Fonds worden gedaan. De Griekse regering zegt voldoende geld te hebben voor een week, maar vertegenwoordigers van de eurozone vrezen dat als er woensdag geen akkoord wordt bereikt, de Grieken verder richting de afgrond worden geduwd.Want een week later, op 12 mei, een tranche van 770 miljoen euro worden overgemaakt naar het IMF.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 4 mei 2015

Chinese industrie krimpt nu serieus: wat doet de regering?

De activiteit in de Chinese industrie is vorige maand sterker gekrompen dan eerder werd aangenomen. Vraag is hoe de Chinese overheid op de groeivertraging reageert.

Dat stelde de Britse bank HSBC maandag op basis van een nieuwe schatting.

Daaruit bleek dat de inkoopmanagersindex die HSBC samen met onderzoekbureau Markit opstelt in april is gezakt van 49,6 naar 48,9. Eerder werd een afname naar 49,2 gemeld voor april, wat al de laagste stand in een jaar was. Een score lager dan 50 wijst op krimp in de industrie.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 4 mei 2015

Financieel profeet voorspelt einde Euro tegen oktober 2015

De strijd om de euro is reeds gestreden en helaas verloren…  . Dit is alvast de conclusie van financieel analist Martin Armstrong. Deze schat het risico op niet minder dan 90%. Ongetwijfeld één van de zovele doemdenkers zullen velen zeggen, echter in de financiële wereld geniet Martin Armstrong een legendarische reputatie als helderziende.  Dit specifieke probleem omtrent de euro wordt echter gedeeld door diverse economen en onrechtstreeks door de ECB.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 4 mei 2015

Market Update (4 mei 2015)

Spaarders gaan door lage rente sneller over tot beleggen, Warren Buffet is bezorgd over het voortbestaan van de euro, Denemarken wil meedoen aan Europese bankenunie en grote winkelketens in de VS sluiten in totaal meer dan 6.000 filialen vanwege zwakke economie. Verder in het nieuws: Iran en Turkije laten dollar vallen als handelsmunt, euro stijgt weer boven de $1,12 en China investeert miljarden in nieuwe spoorwegen voor Afrika en de nieuwe ‘Silk Road’ handelsroute door Eurazië.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 4 mei 2015

Bitcoin meets Wall Street

Goldman Sachs blijkt de eerste grote Wall Street bank die gaat investeren in digital currencies. Vorige week woensdag werd bekend dat Goldman de laatste subsidieronde leidde voor Circle Internet Financial, waarmee $50 miljoen opgehaald werd door verschillende investeerders. Goldman Sachs wordt in haar investering in ieder geval vergezeld door het Chinese IDG Capital Partners.

In oktober 2013 werd Circle gelanceerd. In haar eerste investeringsronde haalde zij $9 miljoen op. In de tweede financieringsronde vorig jaar kwam daar nog eens $17 miljoen bij. Met haar laatste financieringsronde wordt zij nu gewaardeerd op een slordige $200 miljoen.