Nieuws / Artikelen met het woord

58176 artikelen gevonden. Artikel 14391 tot 14395
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 19 mei 2015

Bitcoin en goud samen op weg naar een cashless society

Er is een ware hype ontstaan rondom bitcoin in combinatie met goud, waarschijnlijk door de vraag wat nu daadwerkelijk de onderliggende waarde is van bitcoins.

Zo is er Serica – een bedrijf uit San Francisco – dat eerder bekend stond als DigitalTangible. Zij staan bekend als de pionier in de bitgoud markt. Zij lanceerden vorig jaar al als eerste een online goud / Bitcoin trading platform.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 19 mei 2015

Euro daalt, na stoere uitspraken ECB-bestuurder over geldprogramma

De euro kwam dinsdag verder onder druk kwam te staan. De eenheidsmunt is op weg naar de sterkste tweedaagse waardedaling sinds maart.

Om 11.20 uur werd de euro verhandeld voor 1,1198 dollar, tegen 1,1352 dollar bij het slot van de Europese beurzen op maandag.

De daling van de euro heeft mede te maken met uitspraken van een besuurder van de Europese Centrale Bank (ECB). De ECB is van plan in mei en juni versneld staatsobligaties op te kopen voordat de liquiditeit in de markt afneemt gedurende de zomermaanden, zei ECB-bestuurder Benoît Cœuré dinsdag.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 19 mei 2015

Deze sector ontvangt 10 miljoen subsidie per minuut

Volgens berekeningen van het IMF ontvangt de wereldwijde sector van fossiele brandstoffen in 2015 subsidies van bij elkaar opgeteld $5,3 biljoen ($5.300.000.000.000) per jaar. Dat staat gelijk aan 10 miljoen per minuut, $168.000 per seconde, $600 miljoen per uur of $14.5 miljard per dag. Dit is meer dan alle overheden wereldwijd uittrekken voor de gezondheidszorg en staat gelijk aan 6,5 procent van het wereldwijde bruto nationaal product.

Dit blijkt uit een Working Paper van het IMF dat op 18 mei gepubliceerd werd op de website van het IMF.

Bron: Doijer & Kalff
Geplaatst: dinsdag 19 mei 2015

ECB stuwt goud en aandelen omhoog

De ECB gaat de aankopen van staatsobligaties naar voren halen, zo maakte ECB-bestuurslid Benoît Cœuré dinsdagochtend bekend. Dat betekent dat de centrale bank in mei en juni meer dan €60 miljard aan schuldpapier zal opkopen om de rente laag te houden. De aankondiging zorgde voor een opleving in aandelen en obligaties en een daling van de euro tegenover de dollar.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 19 mei 2015

DNB lanceert app om echtheid bankbiljetten te controleren

Een nieuwe app voor smartphones maakt het mogelijk zelf eurobiljetten digitaal te controleren op echtheid. Door een eurobiljet met de camera van de telefoon nauwkeurig te scannen, kan de app “Echt of Vals” de echtheidskenmerken herkennen. De app is vooralsnog alleen beschikbaar voor de Apple iPhone 5 en nieuwere versies en is gratis te downloaden.