Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 14391 tot 14395
Bron: Cassandraclub
Geplaatst: maandag 20 april 2015

Autoverkoop in eerste kwartaal bijna net zo slecht als vorig jaar

In het eerste kwartaal van 2015 werden er in Nederland , volgens het CBS, 110 duizend nieuwe auto’s verkocht. Dat is bijna 3% meer dan in 2014, toen er slechts 107 duizend auto’s over de toonbank gingen. Dat zie ik dan ook gelijk voor me… auto’s die over de toonbank gaan.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 20 april 2015

Rusland heeft grotere zorgen dan enkel sacties, olieprijzen en koersschomelingen

De Russische vice-premier Arkady Dvorkovich stond tijdens het World Economic Forum in Jakarta (Oost-Azië) tegenover CNBC waar hij de situatie van de Russische economie voorlegde, zowel nationaal alsook op geopolitiek vlak.

De Russische economie wordt geconfronteerd met sacnties, een lage olieprijs en een enorm volatiele munt. Maar deze cocktail van fundamentele issues is nog niet het ergste wat de Russische economie overkomt. “We kampen met een groot gebrek aan investeringen”, zo vertelde Dvorkovich voor CNBC.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 20 april 2015

“ECB kan QE uitbreiden naar bedrijfsobligaties”

De Europese Centrale Bank kan besluiten om ook obligaties van bedrijven te kopen die in handen zijn van staten, in het kader van zijn kwantitatieve verruimingsprogramma. Dat zegt Ardo Hansson, president van de centrale bank van Estland.

Schulden die worden uitgegeven door Elering AS, een netbeheerder voor elektriciteit en gas in handen van de overheid, hebben volgens Hansson kans om goedkeuring te krijgen omdat het duidelijk een monopolie is en er geen vragen kunnen worden gesteld rondom het verstoren van concurrentie. Ook de obligaties van staatsbedrijf Eesti Energia AS kunnen in aanmerking komen, zei hij.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 20 april 2015

Sancties Rusland kosten Nederlandse scheepsbouw honderden miljoenen

De Nederlandse scheepsbouw loopt honderden miljoenen euro's aan inkomsten mis, door de sancties tegen Rusland. Het gaat dan vooral om jachten voor het luxere segment, zegt journalist Tjabel Daling van het Financieele Dagblad.

[...]

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 20 april 2015

Grieken schrapen laatste geld bijeen

De Griekse regering heeft van alle overheidsinstellingen of -bedrijven de kas opgeëist. Wat er nog aan geld in zit moet naar de centrale bank worden overgemaakt, stelt een maandag uitgevaardigd decreet. De reden voor deze stap is "een urgente en niet voorziene noodzakelijkheid", meldde de Griekse Staatscourant.