Nieuws / Artikelen met het woord

57286 artikelen gevonden. Artikel 14391 tot 14395
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 7 april 2015

Too big to jail

Een senior executive van HSBC – een van ‘s werelds grootste financiële instituties – geeft aan dat hij zeker weet dat zij zich niet zullen kunnen houden aan de regelgeving en procedures zoals die verwacht worden van de autoriteiten, zo bericht The Guardian.

De bank sloot in 2012 een deal met het Amerikaanse Ministerie van Justitie om vervolging te voorkomen aangaande overtredingen van anti witwas- en sanctiewetgeving. Kosten toentertijd waren $1.92 miljard. Daarnaast werd er een overeenkomst getekend om 5 jaar lang aanvullende wettelijke controles te laten doen en was er de belofte van de directeur om het niet meer te laten gebeuren.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 7 april 2015

Market Update (7 april 2015)

Griekenland heeft de intentie alle schulden terug te betalen, IMF pleit voor devaluatie Zwitserse franc, China overweldigd door grote wereldwijde belangstelling voor de nieuwe Chinese investeringsbank en Vietnam voegt zich bij Russisch handelsblok. Verder in het nieuws: Pimco houdt wat meer geld langs de zijlijn, Larry Summers roept surpluslanden op tot hervormingen en valuta-experts worden in hun hemd gezet door herstel Russische roebel.

Bron: vrijetribune.nl
Geplaatst: dinsdag 7 april 2015

Troepenverschuivingen in nieuwe zakken

Het is bekend dat zich grootschalige troepenverschuivingen over het Europees continent bewegen. Reden is de dreiging die men Rusland aanrekent en dus moeten er in het Oosten overal extra legers worden gestationeerd. En kan er als een geluk bij een ongeluk, weer het nodige legermateriaal worden aangeschaft, want het blijft het zaak dat er constant moet worden vernieuwd en natuurlijk wel belangrijk dat men dit bij het juiste bedrijf aanschaft.

[...]

Bron: dewereldmorgen.be
Geplaatst: dinsdag 7 april 2015

België voorziet bombardementen met kernwapens

Liggen er Amerikaanse kernbommen op Kleine Brogel? Het is een onderwerp waar Belgische politici al decennia lang omheen dansen. Met de net gelekte visienota van de legerstaf kunnen zelfs de grootste non-believers er niet langer omheen: ze zijn er. Meer nog: ze zullen de keuze voor de vervanging van de gevechtsvliegtuigen mee bepalen. Nog een extra reden om tegen de vervanging van de gevechtsvliegtuigen te protesteren.

[...]

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 7 april 2015

Amerikaanse voorraden drukken olieprijzen

De olieprijzen gaan dinsdag in dalende lijn. Een prognose van de Amerikaanse investeringsbank Goldman Sachs over de verdere evolutie van de Amerikaanse oliereserves zorgt voor verkoopsdruk, zo luidt het bij de handelaars.