Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 14406 tot 14410
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 6 april 2015

Japan’s berg cash wordt aan het werk gezet

Value beleggers die aandelen screenen op prijs/boekwaarde, geld in kas en prijs/winst stoten regelmatig op Japanse aandelen. Maar de Japanse beurs doet het al decennia slecht. Kunnen nieuwe maatregelen van de Japanse regering de trend doen keren?

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 6 april 2015

Grieken kloppen aan in Moskou

 In de naarstige zoektocht naar bondgenoten en kapitaal zal de Griekse premier Alexis Tsipras dinsdag op bezoek gaan in Rusland. 

[...]

Doordat de Grieken de toezichthouders van de EU en het IMF al maanden niet kunnen overtuigen van de wil om de economie verder te hervormen, lijkt een snelle deal met de eurolanden over hervatting van de financiële steun aan Athene niet vanzelfsprekend. Met de bodem van de schatkist in zicht, ziet het land zich genoodzaakt ook naar alternatieven op zoek te gaan.

Bron: Trouw.nl
Geplaatst: maandag 6 april 2015

Iedereen wil horen en zien hoe bankiers falen

 Het wantrouwen tegenover banken is nog lang niet verdwenen. Er is weinig reden tot gerustheid.

 Sinds de Harry Potter-boeken is er geen boek meer geweest dat zo snel en in zulke grote aantallen is verkocht." Gaat het over seks? Over religie misschien? Nee, over de financiële wereld. De Bussumse boekhandelaar heeft het in de plaatselijke krant over 'Dit kan niet waar zijn', de antropologische zoektocht van Joris Luijendijk in de Londense City. De kerk om de hoek zat afgeladen vol toen de schrijver vorige week langskwam. Overal waar hij aantreedt om zijn boek over het gedrag van bankiers te bespreken, zijn de kaartjes razendsnel uitverkocht.

[...]

Bron: stoerejongenzzz.nl
Geplaatst: maandag 6 april 2015

Wat kost een Big Mac in het buitenland?

The Economist is de baas van de zogenaamde Big Mac Index. Al jarenlang, sinds 1986, volgen zij in vele en diverse landen de kosten van een Big Mac en dat noemen ze de Big Mac Index. De prijs van de Big Mac hamburgers bestaat uit vlees, brood en sla, een soort mandje met boodschappen. Door Big Mac’s over de hele wereld te vergelijken qua prijs in dollar, kun je zien wat de koopkracht van de Dollar is en of dat een beetje klopt (onder- of overwaardering) ten opzichte van de VS. Veel te moeilijk allemaal, daarom hier de prijzen van een Big Mac per land.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 6 april 2015

Deze grafiek laat zien waarom de olieprijzen zijn gecrasht

De geopolitiek rondom olie is erg gecompliceerd. Toch is de crash van olie die vorig jaar heeft plaatsgevonden dat absoluut niet. Er is een duidelijke reden boven alle anderen waardoor de prijzen zo fors zijn gedaald: de olieboom in de VS. Afgelopen jaar was er in de Verenigde Staten namelijk sprake van de hoogste olieproductie sinds minstens 1990, volgens een nieuwe analyse van het Energy Department.

De Amerikaanse olieproductie steeg in 2014 met 1,2 miljoen vaten olie per dag naar 8,7 miljoen vaten per dag. Dit was de grootste uitbreiding in de Amerikaanse olieproductie sinds dit vanaf 1900 wordt bijgehouden.