Nieuws / Artikelen met het woord

57628 artikelen gevonden. Artikel 14406 tot 14410
Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 21 april 2015

Bijna kwart meer winst voor Credit Suisse

Credit Suisse heeft in het eerste kwartaal van het jaar de winst met bijna een kwart zien toenemen ten opzichte van een jaar eerder. Dat maakte de op een na grootste bank van Zwitserland dinsdag bekend.

De bank profiteerde van een herstel bij de handelsactiviteiten. Onder de streep bleef er iets meer dan een miljard Zwitserse frank (zo’n 1 miljard euro) over, tegen 859 miljoen frank een jaar terug. Een analist stelde dat ,,toegenomen turbulentie op de financiële markten leidde tot meer activiteit bij cliënten. En dus voor een goed kwartaal.” Topman Brady Dougan sprak van een kwartaal met sterke prestaties.

Bron: hypotheeknaarnul
Geplaatst: dinsdag 21 april 2015

Hypotheek afsluiten en geld toe krijgen

 De hypotheekrente doorbreekt iedere keer maar weer het laagte record. Als de rente blijft zakken zou je misschien een hypotheek kunnen afsluiten waarbij de bank aan jou rente gaat betalen.

 In Spanje kun je nu een hypotheek krijgen van €100.000 waarbij je maar €98.000 terug hoeft te betalen. Je hoeft niet bij de Nederlandse banken aan te kloppen om vergelijkbare afspraken te maken, maar wie weet wat wij nog krijgen?

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 21 april 2015

Griekenland krijgt dwangbuis

In februari was de Griekse regering nog erg stellig. De Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) meldde dat bronnen binnen de ECB lieten weten dat kapitaal restricties in Griekenland volgens de ECB voor de nodige rust zou kunnen zorgen. Maar Griekenland liet toen weten dat dit scenario “ver van de werkelijkheid ligt”. Dat blijkt 2 maanden later toch heel anders.

Reuters berichtte gisteren dat Griekenland via een uitgegeven verordening entiteiten binnen de publieke sector heeft laten weten dat zij worden aangespoord om kasreserves over te zetten naar de Griekse centrale bank. Kasreserves van pensioenfondsen en enkele staatsbedrijven werden hiervan uitgesloten. Zo ook kasreserves nodig voor directe betalingen.

Bron: nos.nl
Geplaatst: dinsdag 21 april 2015

EU klaagt Gazprom aan voor machtsmisbruik

De Europese Commissie klaagt het Russische gasbedrijf later deze week aan voor machtsmisbruik. Dat melden zakenkrant Financial Times en persbureau Reuters op basis van verschillende bronnen.

Staatsbedrijf Gazprom wordt ervan beschuldigd de gasprijzen in Oost-Europa onnodig hoog te houden. Europa kan Gazprom daarvoor een miljardenboete opleggen.

In 2012 startte de Europese Commissie een onderzoek naar Gazprom.  Europese landen zijn voor een groot deel afhankelijk van Russisch gas.

[...]

 

Bron: Trouw.nl
Geplaatst: dinsdag 21 april 2015

Zijn de Grieken gek geworden?

We kunnen deze week onze borst weer natmaken: het Griekse drama laait weer op, vooral tijdens de eurogroep van vrijdag. Wat bezielt die Grieken toch?

Na een paar weken van relatieve rust zullen de gemoederen rond de Griekse geldkwestie de komende week weer hoog oplopen. Vrijdag komen de ministers van financiën van de eurozone bijeen in de Letse hoofdstad Riga, voor hun traditionele halfjaarlijke bijeenkomst in het land van het EU-voorzitterschap. De spanning rond Griekenland zal er opnieuw een hoogtepunt bereiken, maar het zal zeker niet het laatste zijn.

[...]