Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 14421 tot 14425
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 30 april 2015

De koning schaakt

Iran speculeerde de voorbije maanden op een machtsvacuüm in Saoedi-Arabië na de dood van koning Abdoellah. Betere banden met het Westen en steun aan Sjiitische minderheden in Soenitische landen zou de Saoedische hegemonie in de Arabische wereld naar de kroon moeten steken. Maar Riyyad heeft de touwtjes meer dan ooit in handen.

De nieuwe koning Salman laat er geen gras over groeien: hij verving zowat de hele centrale staf, herverdeelde ministerposten onder zijn broers en neven, en stuurde oudgedienden de laan uit. Vrees voor een coup of een stijlbreuk met het verleden?

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 30 april 2015

Stand van Nederland: economie groeit lekker, maar er kan nog een tandje bij

De Nederlandse economie groeit in mei met 1,4 procent vergeleken met een jaar geleden. Dat voorspelt de Stand van Nederland, de barometer van de economie van zakensite Z24.nl. In april groeit de economie eveneens met 1,4 procent.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 30 april 2015

Stijgt de euro of daalt de dollar?

De Amerikaanse dollar daalt donderdag voor de zevende dag op rij en flirt met de grens van 1.12 euro. De onafgebroken stijging van de ‘greenback’ - zowat iedereen was het enkele weken geleden nog eens over het feit dat pariteit onvermijdelijk en slechts een kwestie van tijd was - lijkt een pauze te hebben ingelast, nu de Amerikaanse economie in het eerste kwartaal van 2015 tot stilstand lijkt gekomen.

[...]

Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 30 april 2015

Column Kees de Kort | De Japanners blíjven graven

"Als je een klein Japannertje bent en je kijkt naar de toekomst, denk je: ik ga maar emigreren naar Europa." Volgens BNR's macro-econoom Kees de Kort zijn de Japanse economische cijfers geen reden tot een feestje.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 30 april 2015

Economisch herstel in eurozone zet zich voort

De economie van de eurozone zal zich verder herstellen. Daar gaat de Europese Centrale Bank (ECB) van uit. "Op korte termijn kunnen de monetaire beleidsmaatregelen die recent door de ECB geïntroduceerd werden, de lage olieprijs en de depreciatie van de euro ertoe bijdragen dat het herstel breder wordt en zich geleidelijk aan versterkt", aldus de ECB.