Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 14441 tot 14445
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 20 april 2015

“Amerikaanse beleggers moeten voor Europa kiezen”

Beleggers hebben te kampen met historisch lage rentetarieven in de Verenigde Staten en zijn dan ook koortsachtig aan het zoeken naar rendement. Dit zullen ze echter door een verschuiving in sectoren niet vinden. Volgens Raman Srivastava, van BNY Standish, doen Amerikaans beleggers er dan ook goed aan om buiten hun eigen landsgrenzen te kijken. De voorkeur van de vice-CIO ligt daarbij op een focus op Europa.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 20 april 2015

Market Update (20 april 2015)

Kabinet overweegt aanpassing vermogensrendementsheffing, pensioenfondsen zijn weer terug op het niveau van 2008 en Draghi weet niet hoe het afloopt als de situatie in Griekenland verslechtert. Verder in het nieuws: Toenemende druk op IMF om Chinese yuan op te nemen in de SDR, Merkel wil handelsrelatie met Rusland herstellen en ECB denkt na over alternatieve munt voor Griekenland in het geval van een 'default'.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 20 april 2015

China stimuleert economie

Chinese kredietverstrekkers hoeven minder contant geld opzij te zetten als reserve. Dat maakte de centrale bank van het land zondag bekend. Door de stap wil de People’s Bank of China de economie aanjagen.

Banken krijgen door het verlagen van de reserves extra ruimte om meer en hogere leningen te verstrekken. Onlangs bleek dat de Chinese economie in het eerste kwartaal op het laagste tempo is gegroeid sinds 2009, met 7 procent. De industriële productie groeide daarbij in maart in het laagste tempo sinds november 2008.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 20 april 2015

Olieprijs kan nog jaren laag blijven volgens CEO BP

Als je zit te wachten op een echte rebound voor olie, dan kun je nog wel even wachten. Hoewel de recente olierally het vertrouwen in een prijsherstel vergroot, stellen analisten dat beleggers hier niet al te veel van moeten verwachten.

Op de korte termijn krijgen de stieren het voordeel van de twijfel en kan olie naar een prijs van 62,25 tot 63 dollar per vat, zo meldt analist Tyler Richey afgelopen week. Dat is natuurlijk vooruitgang maar lang niet genoeg om goed te maken dat de olieprijs sinds vorig jaar juli praktisch gehalveerd is.

Bron: Slim in Trading
Geplaatst: maandag 20 april 2015

Marc Faber: 'Griekenland is failliet en moet defaulten'

De bekende investeerder Marc Faber heeft zijn conclusie over Griekenland getrokken. Het land is failliet en kan maar beter snel een default aanvragen. 

Dit stelt de investeerder tegenover de Amerikaanse zender CNBC in een interview.

Faber heeft dit gezegd in reactie op de duikvlucht die de beurzen afgelopen vrijdag maakten, toen de politieke spanningen tussen Griekenland en de andere landen binnen de eurozone weer hoog opliepen.

[...]