EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 14441 tot 14445 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: dinsdag 7 juli 2015

Rogoff: “Ook schuldafschrijving voor Ierland”

De uitkomst van het Griekse referendum maakt overal de tongen los. De staatsschuld-poppetjes zijn nu echt aan het dansen. Na Piketty is het de beurt aan Harvard professor en econoom Kenneth Rogoff een duit in het zakje te doen.

Ierland’s staatsschuld schoot omhoog van 25% in 2006 tot maar liefst 111% nu. Dit na de gedwongen redding van het banksysteem, waar de Ierse overheid maar liefst € 64 miljard belastinggeld in pompte. De belastingbetaler heeft vooralsnog maar een klein deel hier van teruggezien.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 7 juli 2015

Wie is Euclid Tsakalotos, de opvolger van Varoufakis?

Euclid Tsakalotos wordt de nieuwe minister van Financiën van Griekenland.  Dat heeft de Griekse president bevestigd. Tsakalotos (55) volgt de omstreden Yanis Varoufakis op. Die vertrok vanochtend, een dag nadat de Griekse kiezers hun steun hadden uitgesproken voor hun regering in de onderhandelingen met Europa.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: dinsdag 7 juli 2015

Griekse banken blijven dinsdag en woensdag dicht

De Griekse banken blijven dinsdag en woensdag gesloten. Het maximum bedrag dat rekeninghouders er kunnen opnemen blijft 60 euro per dag.

De Griekse banken blijven dinsdag en woensdag gesloten. Het maximum bedrag dat rekeninghouders er kunnen opnemen blijft 60 euro per dag.

In de confrontatie met de Europese geldschieters besloot de regering een week geleden de banken te sluiten uit vrees dat het beschikbare geld massaal zou worden opgenomen. Toen werd aangekondigd dat de banken dinsdag 7 juli weer gewoon open zouden gaan.

Het conflict over hoe de schuldencrisis moet worden opgelost, is zondag verhevigd door een Grieks referendum. De links-radicale premier Alexis Tsipras kondigde het 26 juni plotseling aan, net toen de conflicten tussen Athene en zijn schuldeisers bezworen leken te worden met een nieuw akkoord.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: dinsdag 7 juli 2015

Geen paniek na zoveelste akte Grieks drama

De Europese effectenbeurzen zijn maandag met flinke verliezen de handel uitgegaan, daags nadat de Griekse bevolking in een referendum nieuwe hervormingsvoorstellen had afgewezen. De door sommige marktkenners voorspelde paniek bleef evenwel achterwege.

In Amsterdam sloot de toonaangevende AEX-index 1,5 procent lager op 467,25 punten, en daalde de MidKap 0,9 procent tot 696,49 punten. De hoofdgraadmeters in Frankfurt en Parijs zakten 1,5 en 2 procent. In Londen ging de FTSE 0,7 procent lager de handel uit. De verliezen in Milaan en Madrid liepen op tot 4 en 2,2 procent.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: dinsdag 7 juli 2015

IMF zegt bereid te zijn Grieken te helpen

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) is bereid Griekenland te helpen als het daar om vraagt. Dat liet directeur Christine Lagarde maandag in een summiere verklaring weten.

Volgens Lagarde heeft het IMF kennisgenomen van het referendum, waarin de Grieken in meerderheid stemden tegen hervormingen in ruil voor meer financiële hulp. Het fonds houdt de situatie nauwlettend in de gaten, voegde zij eraan toe.

Lees verder op z24.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs