Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 14441 tot 14445
Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 3 april 2015

Oeps, banengroei VS valt fors tegen in maart

De toename van het aantal banen in de Verenigde Staten liet in maart flink te wensen over.

Dat bleek vrijdag bij de publicatie van het maandelijkse arbeidsmarktrapport door het Amerikaanse bureau voor arbeidsstatistiek.

Er kwamen volgens de eerste schatting 126 duizend banen bij in maart, terwijl door persbureau Reuters gepolste economen rekenden op een toename met 245 duizend. Het cijfer over februari werd bijgesteld tot 264.000 nieuwe arbeidsplaatsen, van een eerder gemelde 295.000. De vertraging in de banengroei vond zowel plaats in de industrie als bijvoorbeeld het horeca- en hotelwezen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 3 april 2015

Waarom Tesla, Facebook en McDonald’s nooit kunnen winnen in China

Automaker Tesla is het zoveelste westerse bedrijf dat zich heeft verkeken op China.  Dat ligt aan de eigenaardigheden van de Chinese markt, maar ook aan de bijzondere rol van de Chinese overheid, stelt Z24’s Jeroen de Boer.

Geld hebben ze genoeg, de nieuwe rijken in China. Als je al een Ferrari en een BMW X5 hebt, kan een elektrische Tesla er nog wel bij. Toch heeft de Amerikaanse automaker uit Californië geen vliegende start gemaakt in China, zo bleek begin dit jaar.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: vrijdag 3 april 2015

World Gold Council wil nieuwe goudbeurs lanceren in Londen

De World Gold Council onderzoekt de mogelijkheid om een nieuwe goudbeurs te openen in Londen, zo bericht de Financial Times. De belangenorganisatie van de goudmarkt bespreekt samen met 19 goudmijnen en tenminste vijf banken hoe ze de goudmarkt van Londen transparanter kunnen maken.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 3 april 2015

Cyprioten mogen weer geld overmaken naar het buitenland

Cyprus heft volgende week de laatste beperking bij het betalingsverkeer op. De kapitaalbeperkingen werden twee jaar geleden ingevoerd als onderdeel van het Europese noodpakket van 10 miljard euro voor het euroland.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 3 april 2015

Gent wordt eerste "Bitcoinstad" in België

In Gent kan al in een twintigtal zaken met de digitale munt bitcoin betaald worden. Het succes is te wijten aan de toenemende kennis over bitcoin en de inspanningen van de vrijwilligers van Gent Bitcoinstad, die naar analogie met de Nederlandse stad Arhem op 18 april "Gent Bitcoinstad" lanceren.