Nieuws / Artikelen met het woord

57325 artikelen gevonden. Artikel 14466 tot 14470
Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 5 april 2015

Verlaging hypotheekrenteaftrek levert schatkist 45 miljoen op

De geleidelijke verlaging van de hypotheekrenteaftrek moet de overheid dit jaar 45 miljoen euro op gaan leveren.

Het maximale aftrektarief werd in 2014 al verlaagd van 52 naar 51,5 procent voor inkomens in de hoogste belastingschijf. Dat percentage wordt de komende 28 jaar verder stapsgewijs verlaagd naar 38 procent.

Volgens een raming levert die verlaging in 2015, dankzij een verdere verlaging tot 51 procent, 89 miljoen euro op. In 2016 stijgt dit naar 133 miljoen euro. Op de lange termijn zou de maatregel de schatkist jaarlijks 770 miljoen euro op moeten leveren.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 5 april 2015

Afrikaanse olielanden: prijs olie moet omhoog

Afrikaanse landen die olie exporteren, doen een oproep om de wereldwijde productie van olie te verminderen. De olieprijzen zijn nu zo laag, dat ze in Afrika kunnen zorgen voor sociale onrust, zeggen ze.

De Afrikaanse olieclub APPA waarin de landen zijn verenigd, start een lobby om leden van het internationale oliekartel OPEC en andere olieproducenten te overtuigen. Sinds vorig jaar juni is ruwe olie ruwweg gehalveerd in prijs. Hierdoor moeten de regeringen in Afrika flink snijden in hun begrotingen. Verspreid over het continent worden groeiverwachtingen voor de economie naar beneden bijgesteld.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 5 april 2015

Grieks parlement gaat op zoek naar 'veroorzaker' crisis

Een commissie van het Griekse parlement gaat onderzoeken wie de schuldencrisis hebben veroorzaakt waarin het land verkeert. De commissie werd vandaag in aanwezigheid van president Prokopis Pavlopoulos en premier Alexis Tsipras geïnstalleerd.

Bron: Cassandraclub
Geplaatst: zondag 5 april 2015

Eén derde van de Nederlandse olie-import komt uit ondemocratische landen

In december 2014 importeerde Nederland ruim 4,6 miljoen ton aardolie. Het CBS houdt nauwkeurig bij uit welke landen deze aardolie afkomstig is.

Ongeveer 20% van de aardolie, die in december geïmporteerd werd, kwam uit Rusland…

En 15% kwam uit een ander and waar de mensenrechten niet hoog in het vaandel staan, Saoedi-Arabië.

Van de Nederlandse olie-import komt ca. 5,5% uit Koeweit, ook niet echt democratisch.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 4 april 2015

Jim Rogers over valutaoorlogen en de komende crash

We bevinden ons volgens Rogers nu in een erg kunstmatige periode, doordat alle grote centrale banken wereldwijd, waaronder die van Japan, het Verenigd Koninkrijk en Europa, geld bijdrukken. ‘Wanneer er een einde komt aan deze liquiditeit, dan hebben we een groot, groot, groot probleem’, vertelt Jim Rogers in een interview.