Nieuws / Artikelen met het woord

57876 artikelen gevonden. Artikel 14466 tot 14470
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 29 april 2015

Braziliaanse wet kan vraag naar deze grondstof de hoogte injagen

Dat overheden de economie niet kunnen plannen weten we al langer. Desalniettemin hebben wetten een grote invloed op economische transacties. Met één wet kan een hele markt vernietigd worden, zoals bij de sancties tegen Rusland. Maar het tegenovergestelde gebeurt ook: met één besluit een bepaalde markt de wind in de zeilen geven.

Dat laatste gaat nu waarschijnlijk gebeuren in Brazilië. En als in dit grondstofrijk land een wet gestemd wordt over een bepaalde grondstof let je beter op. Zeker omdat het ook 202 miljoen consumenten telt. De grondstof in kwestie is cacao en Brazilië is hiervan de zesde grootste producent wereldwijd.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 29 april 2015

29 april: Oekraïne vreest Russische invasie en 7 andere dingen die je moet weten

Oekraïne zou vrezen voor een grootschalige Russische invasie. Analist Arne Petimezas van beursmakelaar AFS Group praat je bij vanaf de beursvloer in Amsterdam.

1. De regering van Oekraïne is bang voor een Russische invasie. Nee, niet door een groep Russische motorrijders in zwart leren hesjes, maar door het Russische leger. Volgens The Wall Street Journal heeft de Oekraïense regering Europese Commissie-voorzitter Jean-Claude Juncker tijdens zijn bezoek aan Kiev toevertrouwd dat zij vrezen voor een grootschalige Russische invasie. Junckers advies aan de regering was geheel in de geest van Neville Chamberlains appeasementpolitiek: lok president Poetin niet uit en rep vooral met geen woord over een NAVO-lidmaatschap.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 29 april 2015

Fed bezorgd over “calamiteiten”

De Fed is niet alleen druk met haar nieuwste beleidsbeslissing aangaande de rente. Een gedeelte van de New Yorkse – en wellicht ook belangrijkste – tak van de Amerikaanse Federal Reserve is verhuisd richting Chicago. Volgens Reuters omdat de Fed zich zorgen maakt over een eventuele natuurramp of een andere calamiteit. Ambtenaren zeggen dat de Chicago Fed nu al dagelijks markttransacties die door de NY Fed werden gedaan uit handen neemt. Naar schatting verhuizen tussen 20 tot 30 medewerkers van New York naar Chicago.

De belangrijkste reden lijkt om in geval van nood, calamiteit of ramp een team klaar te hebben staan dat in kan grijpen op de markt, aldus Reuters. Ten tijde van orkaan Sandy in 2012 viel in delen van de stad de stroom uit. Straten stonden onder water op slechts een paar blokken van het Fed gebouw. Impliciet geeft Reuters met het bericht aan dat zij verwacht dat er iets in New York staat te gebeuren.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 29 april 2015

Oligarchen in opstand

Een heuse schokgolf trekt door Rusland en verstoort het broze evenwicht tussen de oligarchen en de politieke machthebbers: Rosneft, Rusland’s grootste olieproducent, daagt de overheid voor de rechter.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 29 april 2015

Grieken halen weer bijna twee miljard euro van hun spaarrekening

De leegloop van Griekse bankrekeningen is in maart verder gegaan, al lag het tempo lager dan in de voorgaande maanden.

Dat blijkt uit woensdag gepubliceerde cijfers van de Griekse centrale bank.

Vorige maand werd door huishoudens en bedrijven 1,9 miljard euro van Griekse bankrekeningen gehaald, waarmee de deposito’s uitkwamen op 138,6 miljard euro. Dat is het laagste niveau sinds januari 2005. In november vorig jaar bedroegen de deposito’s nog 164,3 miljard euro.