Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 14471 tot 14475
Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 18 april 2015

80.000 werknemers komen uit België en Duitsland

Ongeveer 80.000 werknemers komen uit België en Duitsland om in Nederland te werken. Ze werken vooral in de grensgemeentes.

[...]

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 18 april 2015

75.000 jongeren ver verwijderd van arbeidsmarkt

Vier op de tien jongeren in Nederland die geen onderwijs volgen en geen werk hebben, zoeken niet naar werk en zijn ook  niet beschikbaar voor werk. Dat betekent dat 75.000 jongeren ver verwijderd zijn van de arbeidsmarkt.  

Van de jongeren (tussen de 15 en 27 jaar) die ver verwijderd zijn van de arbeidsmarkt, geven de meesten (37 procent) arbeidsongeschiktheid en ziekte als belangrijkste reden hiervoor op. Bij jonge vrouwen geldt ook de zorg voor het gezin of het huishouden als belangrijke oorzaak, mannen geven deze reden bijna nooit op.

[...]

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 17 april 2015

AEX sluit week met fiks verlies, alle fondsen op verlies

In Amsterdam zakte de AEX vrijdag voor het eerst in anderhalve week onder de 500 punten. Alle 25 fondsen in de AEX eindigden in het rood.

De Europese effectenbeurzen hebben de handelsweek vrijdag afgesloten met fikse verliezen. Zorgen over de Griekse schuldenproblematiek drukten de stemming. Verder werd de handel beïnvloed door een storing in de systemen van financieel persbureau Bloomberg, waardoor veel marktpartijen enkele uren zonder nieuws en koersen zaten en niet via hun terminals konden handelen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 17 april 2015

Op haar 19de stopte ze met school, nu is ze 's werelds jongste vrouwelijke miljardair

Elizabeth Holmes zei op haar negentiende de universiteit van Stanford vaarwel. Veel geld had ze niet maar wel een fantastisch idee. Ruim tien jaar later prijkt ze in de prestigieuze lijst van Forbes als de jongste vrouwelijke miljardair ter wereld en in de top-100 van meest invloedrijke personen van het Amerikaanse magazine Time.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 17 april 2015

Hoelang kunnen Europa en Griekenland blijven botsen?

Het zit de Europese Unie erg hoog, zo blijkt uit de uitspraken van eurocommissaris Pierre Moscovici. Volgens hem moet de Griekse overheid er alles aan doen om een Grexit te voorkomen en moet zij ook een duidelijk signaal geven dat zij zich wil houden aan de terugbetalingsmodaliteiten.