EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 14471 tot 14475 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: maandag 20 juli 2015

Hoe verlicht je de Griekse schulden? Schuldvermindering, schuldherschikking, kwijtschelding...

Griekenland torst een immense schuldenlast waar op dit moment niemand raad mee weet. Toch moet er een oplossing komen om de Griekse schuld op de een of andere manier te verlichten. We overlopen de mogelijkheden met Patrick Claerhout, redacteur van Trends.

[...]

Lees verder op Knack.be
Geplaatst op: maandag 20 juli 2015

De Chinese cijfers zijn nep

De afgelopen dagen ontvingen we macrocijfers vanuit China die duidelijk beter waren dan de economen vooraf hadden verwacht. Zo publiceerde de Chinese overheid cijfers die duidelijk maakten dat het Chinese Bruto Binnenlands Product (BBP) het afgelopen kwartaal is gestegen met 7 procent. Dit is uiteraard een cijfer waar veel landen jaloers op zijn.

De economen in de westerse landen twijfelen echter aan de betrouwbaarheid van de Chinese macrocijfers. De Chinese overheid heeft ook al in het verleden bewezen dat ze goed kan rommelen met de Chinese macrocijfers, en daarom zijn veel economen ook nu van mening dat de Chinese overheid de cijfers manipuleert.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 20 juli 2015

Wij zijn allemaal Grieken

De armen en arbeiders in Amerika en ook sommige andere Westerse landen weten wat het is om Griek te zijn. Ze kennen werkeloosheid.

De armen en arbeiders in Amerika en ook sommige andere Westerse landen weten wat het is om Griek te zijn. Ze kennen werkeloosheid.

 Ze weten hoe een leven zonder pensioen eruit ziet. Hoe ze moeten rondkomen van een paar Dollar of een paar Euro per dag.

Ze weten hoe het voelt wanneer het gas en de elektriciteit worden afgesneden vanwege niet betaalde rekeningen. Ze kennen het verlammende gevoel van schuld.

Ze weten hoe het voelt wanneer hun magere bezittingen worden afgepakt. Ze kennen het gevoel van totaal in de steek gelaten worden en de wanhoop wanneer scholen, bibliotheken, gezondheidscentra, wegen, bruggen en ondersteunende programma’s worden verwaarloosd of gesloten. Ze kennen de situatie waarbij de financiële elite de democratische instituten kaapt om wijdverspreide ellende op te leggen in de vorm van bezuinigingen. Zij, net als de Grieken, weten hoe het voelt om in de steek gelaten te worden.

[...]

Lees verder op Niburu.co
Geplaatst op: maandag 20 juli 2015

Vrij en Blij uit de crisis met een nieuwe bank en munt

Met een bank en geld in bezit, hebben burgers de touwtjes weer in eigen handen. Wie de geldstromen beheerst, bepaalt veel in de samenleving. Wist u dat er een stille (r)evolutie gaande is? De hogere doelen zijn een rechtvaardige samenleving en gezonde economie. Hoe dan? Via De Blije B en zijn munt.

 D e Blije B is een coöperatieve fairtrade bank in oprichting. Het is een burgerinitiatief van professionals. De Blije B introduceert de waardevaste munt URA. Zodra er meer dan 10.000 leden zijn, wordt de bankvergunning aangevraagd. De Blije B doet niet aan rente en is daarmee hèt duurzame financiële initiatief van Nederland.

[...]

Lees verder op welvaartvooriedereen.nl
Geplaatst op: maandag 20 juli 2015

De waanzin van Keynes pijnlijk blootgelegd

Werkloosheid? Weinig consumptie? “Excessief veel” spaargeld op de bankrekeningen? Het keynesiaanse recept weet raadt: publieke werken!

Werkloosheid? Weinig consumptie? “Excessief veel” spaargeld op de bankrekeningen? Het keynesiaanse recept weet raadt: publieke werken!

In Spanje weet men er alles van. Sinds begin jaren 2000, toen een de facto ontwikkelingsland plots kon genieten van Duitse interesten kon het geld niet op. Een vastgoedbubbel die zijn gelijke niet kent.

Eén van de keynesiaanse paradepaardjes van Spanje was de bouw van luchthavens. Spanje is populair bij toeristen en om toeristen naar meer plaatsen in Spanje te lokken moesten dus meer luchthavens gebouwd worden. Logisch toch?

Lees verder op Beurs.com
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs