Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 14471 tot 14475
Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 2 april 2015

Andorra: een crisis erger dan Cyprus en IJsland...

De dwergstaat Andorra, een fiscaal paradijs ingesloten in de Pyreneeën op de grens tussen Frankrijk en Spanje, dreigt financieel ten onder te gaan. Dat is het gevolg van een Amerikaans onderzoek naar witwaspraktijken bij één van de grootste banken van Andorra. Sinds het onderzoek bekend raakte werden er topbankiers gearresteerd en werden limieten ingesteld op de bedragen die inwoners nog van hun rekening kunnen halen.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 2 april 2015

De georganiseerde misdaad in de EU: waar is ze actief en waar haalt ze haar geld?

De opbrengsten uit de georganiseerde misdaad - waaronder de verkoop van wapens, drugs, mensenhandel, belastingfraude en namaakporducten - in de EU bedragen zo’n 110 miljard euro op jaarbasis, maar lokale autoriteiten slagen er niet in ook maar een klein deel daarvan te recupereren. Dat blijkt uit een studie van de Organised Crime Portfolio, die mee door de EC werd gefinancierd.

Verder is er steeds meer bewijs dat de georganiseerde misdaad de legitieme economie infiltreert om haar illegale inkomsten wit te wassen, haar winsten te verhogen en gestolen goederen te koop aan te bieden, maar cijfers daaromtrent zijn moeilijk te bepalen.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 2 april 2015

Een radicale ommezwaai in de geschiedenis van de moderne financiën

IJsland wil geldcreatie opnieuw het monopolie van zijn centrale bank maken.

e IJslandse regering heeft plannen om de creatie van geld uit de handen van commerciële banken te halen en het aan de centrale bank van het eiland toe te vertrouwen. In een 113 pagina’s tellend - door de IJslandse premier besteld rapport, dat de naam ‘Een beter monetair systeem voor IJsland meekreeg' (zie onderaan) - beveelt Frosti Sigurjonsson van de regerende Framsóknarflokkurinn (Progressieve Partij) aan om de creatie van geld opnieuw bij de centrale bank en uiteindelijk het parlement neer te leggen.

IJsland wil zo komaf maken met een systeem dat gekenmerkt wordt door een reeks crises, inbegrepen de crisis van 2008 die het eiland aan de rand van de economische afgrond bracht.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 2 april 2015

Wat is een hedgefund nu eigenlijk?

In Groot-Brittannië ontstond commotie toen bleek dat de Conservatieven, en in mindere mate ook Labour, miljoenen ponden aan donaties hadden gekregen van de rijkste Britse hedgefund managers. Dat riep vragen op over het toezicht op deze investeringsfondsen. Proberen ze met hun donaties te strenge regelgeving te voorkomen?

Hedgefunds halen dan wel vaak grote winsten, hun manier van werken wordt door overheden en het grote publiek regelmatig bekritiseerd. Veel mensen hebben echter geen idee van wat een hedge fund juist is en doet. The Economist probeerde die vragen te beantwoorden.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 2 april 2015

Whiskyfan of niet, met deze coole ijsblokken in je glas wil iedereen eens nippen

Aanschouw 's werelds eerste 3D-geprinte ijsblokken. De kunstwerkjes met de naam '3D on the Rocks' werden gecreëerd door het Japanse bedrijf TBWA/Hakuhodo om reclame te maken voor de Suntory Whisky. Missie geslaagd denken wij, want fervente whiskydrinker of niet: met deze ijsblokjes in je glas wil iedereen wel eens nippen.