Nieuws / Artikelen met het woord

58138 artikelen gevonden. Artikel 14471 tot 14475
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 13 mei 2015

Griekse IMF-schuld werd terugbetaald met …. noodleningen van het IMF

Het antwoord op de enorme vraag op welke manier Griekenland gisteren aan zijn geld kwam om het IMF terug te betalen werd vandaag reeds beantwoord. Het gebruikte geld dat contant beschikbaar is bij het IMF om de leningen aan het IMF terug te betalen. Op het eerste zicht de ultieme goocheltruc, echter wel één met een venijnige staart.

De voorwaarde bij het opnemen van dergelijke noodkredieten is dat het geld binnen enkele weken teruggestort moet worden. Tellen we dit bedrag bij de reeds te betalen schulden in juni en de cirkel is rond. Het lijkt er dan ook sterk op dat de Griekse overheid de allerlaatste grenzen betreed om te kunnen voldoen aan de nodige verplichtingen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 13 mei 2015

Overschot lopende rekening Japan omhoog

Het overschot op de lopende rekening van Japan is in maart uitgekomen op het hoogste niveau sinds 2008. Dat bleek woensdag uit cijfers van de Japanse overheid.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 13 mei 2015

Senaat dwarsboomt Obama’s plannen voor handelsverdragen met Azië en Europa

De Amerikaanse president Barack Obama krijgt van de Amerikaanse Senaat geen speciale bevoegdheid om een vrijhandelsakkoord te sluiten met Azië en Europa. Daarmee loopt één van de speerpunten van Obama’s beleid flink vertraging op.

De Verenigde Staten zijn momenteel in onderhandeling over twee grote vrijhandelsverdragen. De eerste is met de Europese Unie en staat bekend als het Transatlantic Trade and Investment Partnership (TTIP).

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 13 mei 2015

Dit kan haven Rotterdam winnen, als het Noordpoolijs smelt

Het smelten van het Noordpoolijs opent een kortere zeeroute naar Azië. Nederland kan daar, met de Rotterdamse haven, fors van profiteren.

Het smelten van het ijs op de Noordpool maakt gebruik van de noordelijke zeeroute tussen het noordoosten van Azië en Noordwest-Europa commercieel levensvatbaar. Het betekent een verkorting van de handelsroute van de scheepvaart met een derde.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 12 mei 2015

Wij pompen gewoon door, laat Saudi-Arabië aan OPEC weten

Saudi-Arabië blijft zijn olieproductie opvoeren ondanks de lage olieprijzen. Dat liet de grootste olieproducent van het Midden-Oosten weten aan oliekartel OPEC.

De dagelijkse productie van Saudi-Arabië steeg in april met 13.700 vaten (van 159 liter) tot een gemiddelde van ruim 10,3 miljoen vaten. Dat is het hoogste niveau in minstens dertig jaar. Door de productie verder te vergroten, wil het land zijn marktaandeel op de wereldwijde oliemarkt beschermen en de Amerikaanse schalieproductie een halt toeroepen. Olieproducenten hebben daar hogere prijzen nodig om rendabel te blijven dan hun concurrenten in het Midden-Oosten.