Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 14476 tot 14480
Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: donderdag 2 april 2015

HSBC en UBS weer positief over de goudprijs

De Federal Reserve zal moeten vasthouden aan een ruim monetair beleid en dat is gunstig voor goud en goudmijnaandelen, zo schrijft UBS analist Julian Garran in een nieuwsbericht aan beleggers. Ook HSBC verwacht dat een soepel monetair beleid de goudprijs blijft ondersteunen.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: donderdag 2 april 2015

Market Update (2 april 2015)

Amerikaanse bedrijven leenden het eerste kwartaal van 2015 een recordbedrag dankzij de lage rente, banken waarschuwen de Australische regering voor de schadelijke gevolgen van de voorgestelde spaardersheffing, IJsland wil geldcreatie weghalen bij commerciële banken en Tsjechië moet zich zo snel mogelijk bij de euro aansluiten. Verder in het nieuws: Merkel sluit goede handelsrelatie met zowel EU als EEU niet uit, Rusland neemt voorzitterschap van de BRICS over en teleurstellend banencijfer zet goudprijs hoger.

Bron: Slim In Dividend.com
Geplaatst: donderdag 2 april 2015

American Dream herleeft

Over de aftakeling van de Amerikaanse economie is ondertussen veel geschreven, maar misschien zijn de vooruitzichten helemaal zo slecht nog niet als dat veel doomdenkers geloven. De ‘American Dream’ is terug van weggeweest en hoe! Leg eens die maandelijkse werkgelegenheids-rapporten, BNP cijfers en kwartaalcijfers aan de kant en kijk hier eens naar:

[...]

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 2 april 2015

ECB verhoogt maximale bedrag voor noodsteun aan Griekse banken

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft het maximale bedrag dat als noodsteun aan Griekse banken kan worden verleend verhoogd met 700 miljoen euro.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 2 april 2015

Obligatiehandel ‘kaputt’?

De Europse Centrale Bank, onder leiding van de Italiaan Mario Draghi, is volop bezig met het afvuren van zijn omvangrijke bazooka. Het opkoopprogramma, ook wel QE (quantitative easing) genoemd, heeft als doel de economie van de eurozone terug op het spoor te zetten en komaf te maken met de stuiptrekkingen van de crisis door middel van goedkopere kredieten te verlenen aan staten, ondernemingen en uiteindelijk de huishoudens. Dit doen ze door maandelijks € 60 miljard aan schuldpapier te kopen tot september 2016. Uiteindelijk zal er € 1000 miljard in de Europese economie gepompt worden, daar kunnen de Europese landen al een heel eind mee verder.