Nieuws / Artikelen met het woord

58135 artikelen gevonden. Artikel 14476 tot 14480
Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 12 mei 2015

‘Meer noodsteun ECB aan Griekenland’

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft het maximale bedrag dat als noodsteun aan Griekse banken kan worden verleend verhoogd met 1,1 miljard euro. Dat meldden anonieme bronnen bij de ECB dinsdag.

De totale omvang van de zogeheten Emergency Liquidity Assistance (ELA) werd bij een bestuursvergadering van de ECB opgevoerd tot 80 miljard euro, aldus de ingewijden. Deze steun kan worden verstrekt door de centrale bank van een euroland, in dit geval die van Griekenland. In de afgelopen tijd zou het ELA-steunprogramma voor Griekenland meerdere keren zijn vergroot.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 12 mei 2015

Faber: Waarom Europa Griekenland nooit zal opgeven

Europa wil niet dat Rusland een vinger in de pap krijgt in Zuid-Europa. Dat zou dan ook de echte reden zijn dat Europa zal toestaan dat Griekenland uit de eurozone vertrekt. Dat denkt althans topinvesteerder Marc Faber.

‘Dit is een politieke kwestie die door veel mensen over het hoofd wordt gezien’, vertelde de beroemde pessimist tegenover Cnbc. ‘Als Griekenland vertrekt, is de North Atlantic Treaty Organization (NATO), een groep landen geleid door America, erg bang dat Rusland een betere band op zal bouwen met Zuid-Europa’, zo vertelde Faber.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 12 mei 2015

800 miljoen euro voor opknapbeurt Afsluitduik

De Afsluitdijk krijgt de komende jaren een flinke opknapbeurt. Die gaat 800 miljoen euro kosten.

Rijkswaterstaat zal de 32 kilometer lange waterkering tussen Noord-Holland en Friesland over de hele lengte versterken om Nederland nog beter te kunnen beschermen tegen overstromingen vanuit zee.

Bij Den Oever (Noord-Holland) en Kornwerderzand (Friesland) komen bovendien nieuwe keersluizen en pompen om meer overtollig water uit het IJsselmeer te kunnen afvoeren, ook bij hoogwater. Daardoor ontstaat het grootste gemaal van Europa. De sluizen kunnen straks tien olympische zwembaden per minuut wegpompen.

Bron: Telegraaf.nl
Geplaatst: dinsdag 12 mei 2015

Een Griekse postzegel

Wat doe je als het sturen van een briefkaart 90 eurocent kost en je alleen postzegels van 80 cent hebt? Een Griek pakte zijn viltstift erbij.

[must see afbeelding] [...]

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 12 mei 2015

Minder openstaande vacatures in VS

Het aantal openstaande vacatures in de Verenigde Staten is in maart met 150.000 gedaald naar 4,99 miljoen. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Arbeid dinsdag bekend.

In februari waren er nog een herziene 5,14 miljoen beschikbare arbeidsplaatsen in de grootste economie van de wereld. Dat was het hoogste niveau in veertien jaar. Werkgevers in de VS zijn mogelijk wat terughoudender met aanbieden van nieuwe arbeidsplaatsen vanwege de afzwakkende economische groei.