EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
56
kliks
32
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 14486 tot 14490
Geplaatst op: vrijdag 29 mei 2015

Griekenland opnieuw in recessie

Eurozone-zorgenkind Griekenland is bij het begin van het jaar opnieuw in de recessie beland. Dat bevestigt het Griekse nationale bureau voor de statistiek Elstat in een tweede raming.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: vrijdag 29 mei 2015

Meer dan 2.500 metaalwerkers doen mee aan staking

De eerste stakingsdag in de metaal heeft vrijdag meer mensen op de been gebracht dan verwacht.

De eerste stakingsdag in de metaal heeft vrijdag meer mensen op de been gebracht dan verwacht.

Meer dan 2.500 metaalwerkers verspreid over het land legden het werk voor 24 uur neer om actie te voeren voor een betere cao. Vakbonden rekenden van tevoren op zo'n duizend tot tweeduizend actievoerders.

Truckbouwer DAF in Eindhoven draaide vrijdag noodgedwongen op halve kracht. Bij het bedrijf staakten zo'n 450 van de 5.500 medewerkers. Op een normale dag levert DAF 174 trucks af. Vrijdag zijn dat er naar schatting van het bedrijf ongeveer negentig.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: vrijdag 29 mei 2015

Column Kees de Kort | Japan stemt niet vrolijk

De Japanners proberen al erg lange tijd uit de problemen te komen. BNR's macro-econoom Kees de Kort: "Ze doen er álles aan om de groei te stimuleren. Maar de resultaten zijn erg beperkt."

De Japanners proberen al erg lange tijd uit de problemen te komen. BNR's macro-econoom Kees de Kort: "Ze doen er álles aan om de groei te stimuleren. Maar de resultaten zijn erg beperkt."

De laatste cijfers wijzen er alleen maar op dat het steeds minder succesvol wordt. "De inflatie willen ze om msyterieuze redenen omhoog hebben. Dat lukt niet, hij daalt weer. Goed voor de Japanners, maar niet goed voor de Bank of Japan.”

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: vrijdag 29 mei 2015

De 'schurk van Wall Street' is terug

Zeven jaar nadat het faillissement van zijn bank het startschot gaf voor de financiële crisis is Richard (Dick) Fuld opnieuw aan de slag. Zijn financieeladviesbedrijf Matrix Advisors - dat ook nog andere ex-Lehmanexecutives in het management telt - heeft daartoe de nodige vergunningen gekregen.

Verwacht wordt dat Fuld dat donderdag zal aankondigen ter gelegenheid van een conferentie in Manahattan. Het is zijn eerste openbare optreden sinds Lehman - een bedrijf dat 30 miljard dollar beheerde - in 2008 bezweek onder een berg van rommelhypotheken.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: vrijdag 29 mei 2015

Goudsmokkel India naar nieuw record

India heeft nog nooit eerder zoveel gesmokkeld goud onderschept als in het afgelopen financiële jaar, zo bericht de Times of India. Voor het eerst in de geschiedenis kwam het totaal uit op meer dan 10 miljard Indiase roepie, wat gelijk staat aan meer dan 3.500 kilogram goud. Dat is tien keer zo veel als de 350 kilo goud die de Indiase douane twee jaar geleden wist te onderscheppen.

Lees verder op Hollandgold

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs