Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 14486 tot 14490
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 2 april 2015

Hedge-fondsen en vermogensbeheerder zetten 30 miljard USD in op daling Euro

Hedge-fondsen en vermogensbeheerders plaatsen shorten de laatste dagen maar liefst 30 miljard USD op een verdere daling van de euro. Dit is het hoogste bedrag sinds de invoering van de eenheidsmunt in 2002. Maar mogelijks nemen enkele speculanten toch wel een heel hoog risico hiermee…

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 2 april 2015

Loonstijging kost werkgevers weinig

De lonen van werknemers zijn in het eerste kwartaal verder gestegen. Door lagere premies voor pensioenen en uitkeringen namen de loonkosten voor werkgevers echter nauwelijks toe. Dat maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag bekend.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 2 april 2015

Hoezo, Duitsland heeft miljoenen buitenlanders nodig?

Duitsland kampt met een vergrijzende bevolking. Niets uitzonderlijk. De veroudering grijpt bij de Oosterburen echter sneller om zich heen dan in vele andere landen. Dit zorgt vroeg of laat voor tekorten op de arbeidsmarkt.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 2 april 2015

McDonald's VS verhoogt loon werknemers met 10 procent

De fastfoodketen McDonald's gaat de lonen van werknemers in de VS in de eigen restaurants met ruim 10 procent verhogen, meldden Amerikaanse media vandaag. De forse loonsverhoging komt onder druk van looneisen die in het hele land steeds luider naar voren worden gebracht. Grote werkgevers zoals Wal-Mart en Gap hebben ook al met loonsverhogingen ingestemd.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 2 april 2015

Grieken geven oorlogsclaim tegen Duitsland niet op

Het Griekse parlement is begonnen een eis voor te bereiden tegen Duitsland: het land moet betalen voor de schade aangericht tijdens de nazibezetting van Griekenland.