Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 146 tot 150
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 15 november 2017

Grootste techbedrijven in 2017 al $1,7 biljoen meer waard geworden

De waarde van de aandelen van ’s werelds grootste technologiebedrijven is in 2017 al met ruim $1,7 biljoen (ofwel 1700 miljard) gestegen. Dat is meer dan het BBP (Bruto Binnenlands Product) van Canada en overtreft tevens de waarde van de DAX (Duitse beursindex van de grootste 30 Duitse bedrijven). Dat blijkt uit onderzoek van Bloomberg.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 15 november 2017

Credit Suisse: “België telt 340.000 miljonairs en millennials betalen het gelag”

De rijkste 1% van de wereld bezit nu 50,1% van alle rijkdom op de wereld. Dat blijkt uit het jaarlijkse vermogensrapport van de Zwitserse bank Credit Suisse. Het afgelopen jaar zijn er nog eens 2,3 miljoen (dollar)miljonairs bijgekomen in de wereld. In totaal lopen op deze aardbol nu 36 miljoen mensen rond die kunnen zeggen dat ze meer dan een miljoen dollar bezitten.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 15 november 2017

Glijdt Polen af naar de duisternis?

Afgelopen weekend vond in Polen een mars plaats, georganiseerd door extreem-rechtse groeperingen. De 60.000 deelnemers, onder wie veel gezinnen met kinderen, wilden zo vieren dat Polen 99 jaar geleden onafhankelijk werd. De slogans die er werden geroepen en meegedragen geven te denken. “Voor een blank Europa van broedernaties”, “Wij willen God”, “Polen moet blank blijven” en ook “Tijd voor een holocaust voor moslims”.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 15 november 2017

Daar komt de muur: ‘massale onteigeningen’ starten aan Amerikaans-Mexicaanse grens

De regering Trump gaat 12 advocaten inhuren die moeten toelaten beslag te leggen op “honderdduizenden stukken land” aan de Amerikaans-Mexicaanse grens. Daar wil de Amerikaanse president de muur optrekken die hij zijn aanhangers heeft beloofd.

Op hoeveel stukken land beslag moet worden gelegd en hoeveel de confiscatie gaat kosten is niet duidelijk. Hoe lang de ganse procedure in beslag moet nemen evenmin.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 15 november 2017

EU looft 5 miljoen euro uit aan blockchaintechnologie die Europese overheden transparanter moet doen werken… ofzoiets

De Europese Commissie heeft een wedstrijd uitgeschreven voor bedrijven en particulieren, zowel EU-burgers als niet-EU-burgers onder de cryptische naam “Blockchains for Social Good”.