Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 14501 tot 14505
Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 17 april 2015

Grieken halen steeds meer geld af bij de banken, Balkan bereidt zich voor op failliet

De Grieken halen door de zware financiële crisis van het land steeds meer geld van hun bankrekeningen. De deposito's zijn volgens de financiële instellingen teruggevallen naar de laagste stand sinds het uitbreken van de schuldencrisis. De banken "bloeden leeg". De Griekse banken zijn daardoor opnieuw aangewezen op noodkredieten van de centrale bank van het op het faillissement afstevenende land. Intussen bereiden landen in het zuidoosten van Europa zich voor op een mogelijk faillissement van Griekenland, schrijft de Griekse krant Kathimerini.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 17 april 2015

Dit zijn de meest waardevolle paspoorten ter wereld

Een paspoort is de sleutel tot de rest van de wereld. Hoe makkelijk je ermee kunt reizen, blijkt echter sterk per land te verschillen. 

Dat meldde CNN vrijdagmorgen op basis van een nieuwe ranglijst: de Passport Index. De Index is samengesteld door het Amerikaanse Arton Capital, een bedrijf gespecialiseerd in het regelen van staatsburgerschap en verblijfsvergunningen voor zakenmensen.

De ranglijst laat zien met welke paspoorten mensen de meeste landen kunnen binnenkomen. Centraal staat hoeveel landen er kunnen worden bezocht zonder daar eerst een visum voor nodig te hebben.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 17 april 2015

Inflatie eurozone blijft negatief

De inflatie in de eurozone is in maart uitgekomen op min 0,1 procent op jaarbasis.

In februari werd nog een negatieve inflatie in de eurozone gemeten van min 0,3 procent.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 17 april 2015

Oud centrale bankier te boeken voor uw feestje a $200.000,-

Na 14 maanden zich gedeisd te houden staat hij nu wederom in de schijnwerpers. Kwam hij het afgelopen jaar alleen in het nieuws omdat hij per spreekbeurt $200.000,- kreeg, nu is hij sinds vorige maand ook actief op Twitter, begon een blog en blijkt ook nog eens als senior adviseur te gaan fungeren bij het hedge fund van de op 3-na rijkste persoon ter wereld Kenneth C. Griffin.

Gesprekken tussen Citadel en Bernanke begonnen 6 maanden geleden en Bernanke zal in eerste instantie zijn nieuwe job beginnen door verschillende investeerders in Europa en Azië te ontmoeten.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 17 april 2015

‘Buurlanden bereiden zich voor op Griekse default’

De landen in het zuidoosten van Europa bereiden zich voor op een mogelijk faillissement van Griekenland. Dat meldde de Griekse krant Kathimerini vrijdag.

Volgens de krant hebben de centrale banken van Bulgarije, Albanië, Roemenië, Servië, Cyprus, Macedonië en Turkije de lokale dochterbedrijven van de Griekse banken opgedragen de portefeuilles met Griekse staatsobligaties en kredieten af te stoten. Daarmee worden de Griekse banken praktisch onder quarantaine geplaatst, aldus de krant.