Nieuws / Artikelen met het woord

57280 artikelen gevonden. Artikel 14501 tot 14505
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 1 april 2015

Wat hebben de nucleaire deal en de olieprijzen met elkaar te maken?

Er is nog altijd geen akkoord bereikt tussen de zes wereldmachten en Iran en dat terwijl de deadline ondertussen verstreken is. De partijen zijn bezig met het voeren van onderhandelingen in het Zwitserse Lausanne.

Er waren vandaag eerder al berichten de wereld ingestuurd door de Russische minister Sergej Lavrov, waarin hij beweert dat de partijen heel dicht bij een akkoord zijn. Ook De Iraanse minister Mohammad Javad Zarif van Buitenlandse Zaken gaf aan dat een akkoord bijna bereikt is. Volgens de twee heren zit iedereen op dezelfde pagina inzake de belangrijkste thema’s en dat het nog maar slechts een kwestie van uren is vooraleer de deal rond is. Maar niets is minder waar, volgens Amerikaanse onderhandelaars verlopen de gesprekken moeizaam. Er moet alleszins eerst overgekomen worden dat de atoomwaakhond IAEA controles mag gaan uitvoeren op de nucleaire sites in Iran.

Bron: Welingelichtekringen.nl
Geplaatst: woensdag 1 april 2015

Econoom over crisis: We zijn terug bij af en ik vind dat angstaanjagend

Er is niets veranderd dus er komt weer een nieuwe crisis, zegt Ann Pettifor, specialist overheidsschulden aan de universiteit van Londen. Ze is niet de enige econoom die het zegt, maar wel een van de weinigen die de vorige crisis ook juist voorspelde.

[...]

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 1 april 2015

Market Update (1 april 2015)

Opkomende markten verkleinen hun valutareserves, de Scandinavische landen voegen zich op de valreep ook allemaal bij de Chinese investeringsbank en China roept landen op om geld vrij te maken voor investering in betere handelsroutes van Azië naar Europa. Verder in het nieuws: UBS, Bank of America en Standard Chartered positief over de vooruitzichten van goud, terwijl veel analisten juist een mager jaar verwachten. Lees alle headlines van vandaag op Marketupdate.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 1 april 2015

Grexit, wat zijn de gevolgen?

De financiële problemen van Griekenland zijn ondertussen bij ons allemaal bekend. Nog steeds slaagt Alexis Tsipras er niet in om het land op de juiste rails te zetten en hun tijd zit er bijna op. De Grieken hebben dringend geld nodig, zo dringend zelfs dat ze de haven van Piraeus willen verkopen. En daar blijft het niet bij. Ook veertien regionale vliegvelden worden in de etalage gezet en belastingontduiking wordt harder aangepakt.

Bron: Banknieuws
Geplaatst: woensdag 1 april 2015

Hoogste spaarrente daalt opnieuw verder

Spaarders kunnen vanaf vandaag nog maximaal 1,55 procent rente krijgen op hun spaarrekening. LeasePlan Bank, die met 1,6 procent de hoogste rente bood voor een vrij opneembare spaarrekening, verlaagt per 1 april de rente naar 1,5 procent. Vanaf dan biedt Knab weer de hoogste rente met 1,55 procent. Overigens

[...]