Nieuws / Artikelen met het woord

58123 artikelen gevonden. Artikel 14506 tot 14510
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 11 mei 2015

VS: Deze factoren jagen de huizenprijzen de lucht in

Het ziet er behoorlijk rooskleurig uit voor mensen die hun huis willen verkopen in de Verenigde Staten. Het aanbod in woningen weegt niet meer op tegen de groeiende vraag, vooral nu de rente ‘nog’ eventjes laag is en men wilt profiteren van een goedkope hypotheek.

Vooral in de staten Denver en Los Angeles, samen goed voor ruim 42 miljoen inwoners, blijkt er een gigantische behoefte te bestaan aan woningen waar kopers elkaar gigantisch aftroeven met enorme opbiedingen. Een heuse ‘opbied – oorlog’ lijkt er te zijn uitgebroken waar je als verkoper van je optrekje alleen maar blij van kunt worden.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 11 mei 2015

11 mei: Stakingen en forse looneisen in Duitsland en 6 andere dingen die je moet weten

Na jaren van loonmatiging wil  Otto Normalverbraucher ook profiteren van de groei en als het niet goedschiks gaat, dan maar afdwingen via een staking. Arne Petimezas van AFS Group, praat je bij vanaf de beursvloer in Amsterdam.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 11 mei 2015

Nieuwe EEU muntunie met de altyn

Binnen de komende vijf jaar zou een nieuwe munt voor de Eurasian Economic Union (EEU) in omloop kunnen worden gebracht, wellicht onder de naam altyn. Beurs.com berichtte afgelopen maart dat de EEU een regionale muntunie wilt gaan creëren. Putin stelde dit na overleg met Wit-Rusland en Kazakstan. De 3 naties staan – samen met Armenië – sinds 1 januari gezamenlijk bekend als de EEU.

Altyn is de naam van een historische Russische munt. Het woord is Tatars en betekent zes. De munt was namelijk 6 halve dengas waard. Het meervoud van dit woord – den’gi – wordt tegenwoordig nog steeds in het Russisch gebruikt voor het woord geld. Altyn werd daarnaast door Turkse volkeren – die oorspronkelijk afkomstig zijn ten noordoosten van het Altaj-gebergte in het zuiden van Siberië – gebruikt voor het woord goud. Vele Siberische volkeren als de Tataren, Mongolen, en de Kazakken spraken Turks of een Turks dialect.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 11 mei 2015

Negativiteit is dodelijk: drie tips om je er tegen te wapenen

Negativiteit werkt aanstekelijk. Te veel naar klachten en negatieve praat luisteren maakt je niet enkel dommer, het vreet ook aan je motivatie. Als zakenman is het dus erg belangrijk om niet meegezogen te worden in zo’n negatieve spiraal.

Trevor Blake, succesvol ondernemer en schrijver van ‘Three Simple Steps: A Map to Success in Business and Life’, beweert op basis van neurowetenschappelijk onderzoek dat onze hersenen als een spier werken. Als ze worden blootgesteld aan negativiteit, absorberen ze die.

Volgens Blake is er een groot verschil tussen problemen en klachten: “Mensen die klagen willen geen oplossing, ze willen enkel dat je meegaat in hun negativiteit. Dit beschadigt je hersenen zelfs als je enkel passief luistert. En als je hun gedrag probeert te veranderen, word je waarschijnlijk zelf het onderwerp van een klacht.”

Blake somt dan de volgende drie strategieën op om jezelf en je hersenen te beschermen tegen zulke klachten:

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: maandag 11 mei 2015

China en Rusland bundelen krachten in zoektocht naar goud

China en Rusland gaan intensiever samenwerken in hun zoektocht naar goud. China National Gold Group Corporation en het Russische Polyus Gold ondertekenden vandaag namelijk een overeenkomst ter bevordering van de goudwinning in beide landen. De twee bedrijven gaan samenwerken in de exploratie van nieuwe goudreserves. Ook gaan ze hun kennis en materiaal uitwisselen ter bevordering van de exploratie.