Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 14506 tot 14510
Bron: Cassandraclub
Geplaatst: vrijdag 17 april 2015

Heeft de mondiale steenkoolwinning al gepiekt?

Bij de winning van delfstoffen treedt vrijwel altijd hetzelfde patroon op. De winning neemt gestaag toe, totdat door geologische, logistieke of economische factoren een maximale produktie wordt bereikt.Daarna neemt de produktie van de grondstof geleidelijk weer af. De makkelijk winbare reserves zijn het eerst geëxploiteerd zijn, en het kost steeds meer energie om de produktie op peil te houden. Uiteindelijk daalt de produktie naar nul. Ook de winning van steenkool vertoont dit klassieke piek-patroon.

Als voorbeeld de steenkoolwinning in Polen. De maximale Poolse steenkoolproduktie werd bereikt in 1988, ruim 266 miljoen ton. In 2013 was de steenkoolproduktie alweer afgenomen tot 143 miljoen ton.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 16 april 2015

Fortuin van Russische oligarchen lijdt onder crisis

Het gezamenlijke fortuin van de 200 rijkste Russische zakenmensen is het afgelopen jaar, gerekend in dollars, met 15 procent gedaald. Dat blijkt uit het jaarlijkse klassement van de Russische editie van het magazine Forbes. Miljardair Vladimir Potanin staat voor het eerst bovenaan de lijst.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 16 april 2015

IMF ziet niets in uitstel voor Griekenland

Griekenland moet niet rekenen op uitstel van zijn financiële verplichtingen aan het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Dat zei IMF-topvrouw Christine Lagarde donderdag in Washington.

Griekenland heeft door de aanhoudende strijd over de aanpak van zijn economische problemen al maanden geen noodkredieten meer ontvangen van de eurolanden en het IMF en ziet de bodem van de schatkist steeds dichterbij komen. De Griekse regering zou daarom overwegen om aankomende aflossingsverplichtingen aan het IMF niet te voldoen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 16 april 2015

Grieken hoeven niet te rekenen op uitstel van betaling van IMF

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft een informele toenadering door Griekenland over mogelijk uitstel van betaling op aflossingen afgewezen.

Athene is volgens bronnen aan beide kanten van de tafel overgehaald geen specifieke officiële verzoeken in te dienen tot uitstel van betaling, meldt de krant. In mei moet Griekenland twee aflossingen doen bij het IMF van in totaal bijna 1 miljard euro.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 16 april 2015

Wanneer deze massa instapt, bent u te laat

U staat aan de zijlijn, kijkt, observeert. U overweegt, maar blijft besluiteloos. Het systeem ziet er goed uit, veelbelovend zelfs, revolutionair! Maar er staat iets in de weg. Tijd en durf kunnen enkele factoren zijn. Het is misschien de comfortzone. De veilige cirkel waarin u zich begeeft. Een vertrouwde omgeving waar u niet op verrassingen hoeft te wachten. Een gebrek aan kennis misschien, de tijd die u in iets moet steken waarvan u zich afvraagt of het zal lonen of voordelen kan opleveren.

Een betaling verrichten met een pinpas is nog altijd makkelijker dan een betaling doen met bitcoins. Dat was immers toch ook het geval toen u uw cd’s nog liever bij de Free record shop kocht in plaats dat u deze van het internet haalde? Internet is en blijft voor sommige nog altijd een struikelblok. Het oude vertrouwde pad leidt immers naar hetzelfde resultaat. Wanneer er te veel techniek om de hoek komt kijken, dan haken veel mensen al af.