Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 14526 tot 14530
Bron: Doijer & Kalff
Geplaatst: dinsdag 31 maart 2015

Spaarder loopt miljarden mis door lage rente

Spaarders lopen miljarden mis door de extreem lage rente. De Zwitserse verzekeraar Swiss Re deed onderzoek naar de situatie in de Verenigde Staten en concludeerde dat Amerikaanse spaarders tussen 2008 en 2013 ongeveer $470 miljard aan rente zijn misgelopen.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 31 maart 2015

Column Kees de Kort | 'Niet rooskleurig' is een understatement

Macro-econoom Kees de Kort ziet het besteedbaar inkomen in de VS best aardig gaan. De bestedingen zijn een heel ander verhaal, met slechts een miniplusje in februari.

Bron: Doijer & Kalff
Geplaatst: dinsdag 31 maart 2015

Wanneer raken de ondergrondse goudreserves op?

Binnen twintig jaar raken we door onze ondergrondse goudreserves heen, zo lezen we in een rapport van Goldman Sachs. Het rapport is geschreven door Eugene King, analist op het gebied van metalen en mijnbouw bij de Europese tak van de zakenbank.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 31 maart 2015

België leent geld aan lagere negatieve rente

Het Agentschap van de Schuld heeft vanmiddag opnieuw kortlopend schuldpapier op de markt gebracht aan een negatieve rente. De kopers van de schatkistcertificaten moeten met andere woorden betalen om geld te lenen - eigenlijk hun geld veilig te stallen - bij de schatkist.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 31 maart 2015

Grote stroomstoring in Turkije

Nog geen week na een grote stroomuitval in Nederland waarbij een belangrijk gedeelte van het land plat kwam te liggen is nu Turkije aan de beurt. Zeker 23 provincies en verschillende steden zijn getroffen waaronder de hoofdstad Ankara en Istanbul.

Metro’s rijden niet meer, winkelcentra’s zitten zonder stroom en Flightradar meldt dat 11 van de 16 FR24 air traffic control receivers (ATC’s) uit de lucht zijn. Vele vluchten van en naar Istanbul hebben direct of indirect hinder van de stroomstoring.