Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 14536 tot 14540
Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 31 maart 2015

Aanhoudende ongelijkheid is het cruciale probleem van de eurozone

Soms zijn nieuwsmedia, politici en het grote publiek zo gefocust op de details van een verhaal dat ze het grotere beeld dreigen te vergeten. Dat is volgens Wolfgang Münchau, columnist van de Financial Times, ook het geval met het Griekenland-drama dat zich op dit ogenblik in de eurozone ontvouwt. Het fundamentele probleem in de eurozone is volgens het opiniestuk van Münchau immers de aanhoudende ongelijkheid tussen de lidstaten.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 31 maart 2015

Franse intellectuelen in de bres voor Griekenland: reddingsoperatie van 3 ton

Intellectuelen in Frankrijk hebben het fenomeen crowdfunding ontdekt en willen daarmee Griekenland redden. Al zijn de middelen bescheiden.

Nee, niet de hele Griekse staatsschuld van 320 miljard euro is haalbaar. Maar een groep Franse intellectuelen wil wel aan de slag om Griekenland te redden, zo meldt weekblad L’Obs op zijn website. Met een moderne aanpak.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 31 maart 2015

Hoe Rusland Hongaarse steun opkocht voor 10 miljard euro

Rusland gaat Hongarije 10 miljard euro lenen om haar enige kerncentrale Paks te kunnen uitbreiden. De centrale levert 40% van de energie van het land. Officieel is het een hulplening maar onofficieel wil Rusland invloed binnen de EU opkopen, aldus the Moscow Times. Volgens Zoltan Illes, de voormalige staatssecretaris voor Milieu, probeert premier Viktor Orban geld in de economie te pompen in voorbereiding op de verkiezingen van 2018. De deal heeft niets met energie te maken.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 31 maart 2015

31 maart: Chinese bankbaas ziet loon 90 procent kelderen en 8 andere dingen die je moet weten

De baas van de op één na grootste bank van China noemt het uitermate correct dat zijn salaris met 90 procent wordt verlaagd. Analist Arne Petimezas van AFS Group praat je bij vanaf de beursvloer in Amsterdam.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 31 maart 2015

Europa en zijn jeugd: '2 miljard euro voor het Erasmusprogramma; 200 miljard voor de rente op Europese schulden'

'De nederlaag van de Franse socialisten bij de regionale verkiezingen is symptomatisch voor een Europa waarin de traditionele partijen geen rekening houden met de bekommernissen van de burger,' schrijft de Franse econoom Thomas Piketty in de Italianse krant La Repubblica: