Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 14541 tot 14545
Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 15 april 2015

Column Kees de Kort | Zeepbellen

Als zelfs DNB-president Klaas Knot de kloof tussen de financiële markten en de reële economie groot begint te vinden, wil dat wel wat zeggen, vindt BNR's macro-econoom Kees de Kort.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 15 april 2015

ECB: rentetarieven blijven zoals ze zijn

De Europese Centrale Bank (ECB) handhaaft de belangrijkste rentetarieven in de eurozone zoals verwacht op de huidige, historisch lage niveaus. Dat werd woensdag bekendgemaakt na afloop van de beleidsvergadering van de centrale bank.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 15 april 2015

Actievoerder verstoort persconferentie Draghi

De persconferentie van Mario Draghi, de president van de Europese Centrale Bank werd woensdagmiddag kort na aanvang verstoort toen een actievoerder op de desk sprong en Draghi belaagde. Het was meteen het enige echte ‘nieuws’.

De ECB heeft de belangrijkste rentetarieven gelijk gelaten op 0,05 procent voor de rente waartegen banken bij de ECB geld kunnen lenen, en – o,2 procent voor de rente die banken krijgen als ze geld stellen bij de Centrale bank.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 15 april 2015

15 april: Grieks zootje ongeregeld en 7 andere dingen die je moet weten

Het is een minuut voor twaalf, maar Europa wacht nog altijd op die hervormings- of bezuinigingsplannen van Athene. De Fransen trekken zich ondertussen ook weinig van Europese deadlines aan. Arne Petimezas van AFS Group praat je bij vanaf de beursvloer in Amsterdam.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 15 april 2015

MUST SEE VIDEO: Vrouw valt Mario Draghi aan tijdens persconferentie ECB

Klik hier voor de video

De traditionele persconferentie naar aanleiding van het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB) in Frankfurt is vandaag gedurende korte tijd stilgelegd omdat een vrouw ECB-voorzitter Mario Draghi aanviel. Ze klom op de tafel en gooide confetti op de Italiaan, terwijl ze riep dat de ECB "een dictatuur" is. De vrouw werd afgevoerd en de persconferentie ging gewoon voort.