EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
56
kliks
40
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 14541 tot 14545
Geplaatst op: dinsdag 26 mei 2015

Huizenmarkt Spanje op zijn retour

De prijzen van de huizen in Spanje zijn in de afgelopen jaren flink gedaald, ongeveer met 30% sinds 2008. Maar nu lijkt er een kentering aan te komen in de situatie. Gerenommeerd bureau Standard & Poors heeft gezegd dat er in dit jaar (2015)  een stabilisatie plaats gaat vinden en dat er volgend jaar (2016) sprake zal zijn van een lichte stijging van 2%. Er is al geruime tijd een verbetering van de Spaanse economie aan de gang, in het tweede kwartaal van 2014 was er sprake van een groei van de economie van 0,5%, dit was de hoogste groei in zes jaar tijd. De Spaanse huizenmarkt zal dus binnenkort ook gaan profiteren van dit economisch herstel, maar dit zal zeer langzaam verlopen.

[...]

Lees verder op Casasreal.nl
Geplaatst op: dinsdag 26 mei 2015

Radar Extra: de prijs die we voor de euro betaalden

radar antoinette hertsenbergWe weten het allemaal, maar het is nooit keihard bewezen: de invoering van de euro heeft ons leven duurder gemaakt. Antoinette Hertsenberg gaat nu toch een poging doen om te achterhalen wat de euro ons nu heeft gekost. Het gaat om een tweedelige special van Radar, waarbij en passant ook even de Eurocrisis en Griekenland op begrijpelijk niveau wordt uitgelegd.

Antoinette praat met Nederlands beste economen en andere deskundigen om antwoorden te krijgen op prangende vragen. Waarom moest de euro er eigenlijk komen? En kunnen zoveel verschillende landen met zoveel verschillende economieën eigenlijk wel functioneren met een gezamenlijke munt? En in de tweede aflevering: Wat is er met die 240 miljard gebeurd die naar Griekenland is gegaan en waarom pompt de Europese Centrale Bank meer dan 1100 miljard in de Eurozone?

Antoinette praat met Nederlands beste economen en andere deskundigen om antwoorden te krijgen op prangende vragen. Waarom moest de euro er eigenlijk komen? En kunnen zoveel verschillende landen met zoveel verschillende economieën eigenlijk wel functioneren met een gezamenlijke munt? En in de tweede aflevering: Wat is er met die 240 miljard gebeurd die naar Griekenland is gegaan en waarom pompt de Europese Centrale Bank meer dan 1100 miljard in de Eurozone?

[...]

Lees verder op zappen
Geplaatst op: dinsdag 26 mei 2015

Wéér deadline voor Grieken: 5 juni is het geld écht op

De bodem van de Griekse schatkist komt nu echt in zicht. 5 juni moeten er weer honderden miljoenen worden afgelost aan het IMF. Maar dat geld hebben de Grieken niet.

De bodem van de Griekse schatkist komt nu echt in zicht. 5 juni moeten er weer honderden miljoenen worden afgelost aan het IMF. Maar dat geld hebben de Grieken niet.

Begin mei wisten de Grieken nog met hangen en wurgen een lening van 750 miljoen euro aan het IMF af te betalen. Maar daar was wel een truc voor nodig die niet nog een keer kan, zegt economieverslaggever Bart Reijnen. Ze gebruikten geld van het IMF om datzelfde IMF af te betalen en die 'sigaar uit eigen doos' truc werkt niet nog een keer, zegt Reijnen. De Grieken zullen dus door de knieën moeten: "Want dan krijgen ze alsnog geld van Europa. Maar daar staan harde eisen tegenover. Want dan moeten de Grieken verder gaan bezuinigen en regeringspartij Syriza heeft tot nu toe iedere keer gezegd dat ze dat niet doen. Ze willen juist breken met het verleden."

[...]

Lees verder op rtlnieuws.nl
Geplaatst op: dinsdag 26 mei 2015

Spanje pompt 6 miljard euro in economie

Spanje gaat ruim 6 miljard euro in de economie investeren. De financiële injectie is bedoeld om economische groei te stimuleren en het land concurrender te maken.

Spanje gaat ruim 6 miljard euro in de economie investeren. De financiële injectie is bedoeld om economische groei te stimuleren en het land concurrender te maken.

De Spaanse regering wil ook de regels voor de arbeidsmarkt aanpassen en de vennootschapsbelasting verlagen. Die gaat van 30 procent naar 25 procent.

Een andere maatregel van het groeiprogramma is de invoering van een fiscaal voordeel voor bedrijven. Dat moet bedrijven aanmoedigen hun eigen vermogen te versterken.

[...]

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: dinsdag 26 mei 2015

Griekse regeringspartij verwerpt radicaal economisch voorstel

De Griekse regeringspartij Coalitie van Radicaal Links (Syriza) heeft een voorstel verworpen van de uiterst linkse vleugel van de partij om de banken te nationaliseren, geen geld meer aan het IMF af te dragen en elke overeenkomst met geldschieters eerst in een referendum voor te leggen.

Van de ruim tweehonderd leden van het centraal comité van Syriza stemden er 95 tegen het voorstel en 75 voor. Circa dertig leden van het comité waren zondag voor de stemming al huiswaarts gekeerd.

Lees verder op nu.nl

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs