Nieuws / Artikelen met het woord

57647 artikelen gevonden. Artikel 1456 tot 1460
Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 9 juni 2017

De PR-uitspraken van de Wereldbank

De Wereldbank voorspelt dat de economie in de hele wereld het komende jaar gaat groeien. ‘Dat zijn PR-uitspraken van de Wereldbank. Dat kan wel even wat duiding gebruiken. 2016 was voor de wereldeconomie namelijk een heel matig jaar, een van de slechtste jaren na de crisis.’

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 9 juni 2017

Israël binnenkort gasleverancier van Europa?

Niet enkel de Verenigde Staten maar ook Israël trekt de kaart van de fossiele brandstoffen. Dit met de uitbouw van de gasreserves op zee. De productie van aardgas uit Israël heeft echter ook belangrijke geopolitieke gevolgen, zowel voor de eigen regio als voor Europa.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: vrijdag 9 juni 2017

Bill Gross: Risico beleggen weer net zo groot als in 2008

De risico’s van beleggen in aandelen en obligaties zijn weer net zo groot als voor het uitbreken van de financiële crisis in 2008, aldus vermogensbeheerder Bill Gross. Tijdens een bijeenkomst voor beleggers in New York zei hij dat beleggers vandaag de dag een vrij hoge prijs betalen voor aandelen en obligaties, terwijl het verwachte rendement steeds lager wordt.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 9 juni 2017

NAVO bereid grootschalige militaire oefening voor bij Zwarte Zee

Het Amerikaanse leger en haar NAVO vazalstaten brengen deze zomer 25.000 militairen op de been voor een grootschalige militaire oefening bij de Zwarte Zee. Deze oefening, genaamd Saber Guardian 2017, moet in juli plaatsvinden in de landen Bulgarije, Hongarije en Roemenië.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 8 juni 2017

ECB houdt rente onveranderd

De ECB heeft besloten de rente op nul procent te houden, ondanks toenemende kritiek op de extreem lage rente en het opkoopprogramma van €60 miljard per maand. Mario Draghi zal vanmiddag om half drie een toelichting geven op het rentebesluit en het monetaire beleid van de ECB. De ECB bezit op dit moment bijna €1,9 biljoen aan staatsobligaties en bedrijfsobligaties, schuldpapier dat de centrale bank gekocht heeft om de lange rente verder omlaag te krijgen.