EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 14551 tot 14555 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: donderdag 2 juli 2015

Hendrik Oude Nijhuis: iedereen kijkt naar Griekenland, maar hoe zit het met Portugal?

Alle aandacht gaat momenteel uit naar Griekenland. Maar hoe staat het met dat andere Zuid-Europese land dat ook voor faillissement behoed moest worden? Is Portugal werkelijk het succesverhaal dat het op de financiële markten lijkt te zijn? Hendrik Oude Nijhuis heeft zo zijn twijfels.

Portugal lijkt er in eerste instantie duidelijk beter voor te staan dan in 2011. Toen moest het land onder zware druk van de financiële markten noodhulp accepteren van de Europese Commissie, de Europese Centrale Bank en het Internationaal Monetair Fonds. Anders zou het land failliet gaan.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: donderdag 2 juli 2015

Europese beurzen gaan volatiele periode tegemoet

We zitten er al midden in, de storm die woedt op de Europese aandelenmarkt. Na een sterke halfjaarlijkse rally, is de onzekerheid op de beurzen teruggekeerd.

We zitten er al midden in, de storm die woedt op de Europese aandelenmarkt. Na een sterke halfjaarlijkse rally, is de onzekerheid op de beurzen teruggekeerd.

De reden hiervoor hoeven we niet ver te zoeken… De Griekse crisis zorgt voor een turbulentie periode waarvan men niet zeker weet hoe lang deze zal blijven duren.

In welke mate zal een ‘Grexit’ andere eurolanden aantasten en welke gevolgen zal dit hebben voor het voortbestaan van de Eurozone?

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: donderdag 2 juli 2015

Column Kees de Kort | Financiële stelsel staat op kiepen

“Er is een ongelooflijke rotzooi ontstaan waaruit alleen maar verliezers voortkomen. En dat is het resultaat van twintig jaar wanbeheer op een schaal van Argentinië, Venezuela en Nigeria.” Zo is de Griekse crisis volgens BNR’s macro-econoom Kees de Kort het best te omschrijven.

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: donderdag 2 juli 2015

3 dingen die je moet weten over het ‘allesbeslissende’ Griekse referendum

Het Griekse referendum van aanstaande zondag 5 juli forceert waarschijnlijk een keuze voor Griekenland: in of uit de euro. Wat is daarbij van belang?

Het Griekse referendum van aanstaande zondag 5 juli forceert waarschijnlijk een keuze voor Griekenland: in of uit de euro. Wat is daarbij van belang?

Onvoorspelbaarheid is eerder regel dan uitzondering in de Griekse crisis. In ieder geval heeft de Griekse premier Alexis Tsipras daar zijn handelsmerk van gemaakt: binnen 12 uur de eisen van de Griekenlands schuldeisers grotendeels accepteren en vervolgens het Griekse volk weer oproepen om massaal ‘nee’ te stemmen tijdens het referendum van aanstaande zondag.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: donderdag 2 juli 2015

Er bestaat een eenvoudige oplossing voor de Griekse crisis: straf de verantwoordelijken

De Griekse crisis wrijft zout in Europese wonden: overheden leenden meer dan gezond was, investeerden te weinig – ze consumeerden dat het een lieve lust was - en ze kregen dat geld nog ook. Bankiers waren extreem laks tegenover hen. Maar de banken bestraffen is niet zo evident. Ze zijn immers even cruciaal voor elke moderne maatschappij als een hart. Zonder dat is er geen sprake van zuurstof in het lichaam. Hoe moeten die problemen dan opgelost geraken? De oplossing is eenvoudig.

Luc Ryckaerts analyseerde die crisis hier al. Overlopen we even wat nu al vast staat over de oorzaken van deze crisis. Griekenland trad tot de EU en de Eurozone op basis van zwaar vervalste boeken. De schuldigen daarvoor zijn de Griekse regering, de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs die die vervalsingen bedacht en dik betaald werd, én, in tweede orde, de Europese verantwoordelijken die dat mega-bedrog lieten passeren. Niemand daarvan werd tot nog toe bestraft.

Lees verder op Express.be
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs