Nieuws / Artikelen met het woord

57643 artikelen gevonden. Artikel 14551 tot 14555
Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 16 april 2015

S&P verlaagt status Griekenland

Standard & Poor’s (S&P) heeft de kredietwaardigheid van Griekenland, die al een zogenoemde junkstatus kende, woensdag verder verlaagd. Volgens de kredietbeoordelaar blijft het onzeker of het land aan al zijn betalingsverplichtingen kan blijven voldoen en zijn economische hervormingen hard nodig.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 16 april 2015

Economische groei eurozone wordt duur betaald

Dat de markt van staatsobligaties zich steeds verder ontwikkeld tot een kolossale bubbel mag zo langzaam wel duidelijk zijn. De reeks van nieuwe laagte records zet gestaag door.

Zo haalde België gister geld van de markt waarbij de vraag naar Belgisch schuldpapier hoger was dan het aanbod wat resulteerde in nog lagere rentes onder nul. Vorige week was het raak voor de Zwitsers. Zij boden staatspapier aan met een looptijd van 10 jaar met een negatief rendement van -0,055 procent.

Bron: Beursplein6.nl
Geplaatst: donderdag 16 april 2015

Mario Draghi: Stimuleringsbeleid ECB werpt zijn vruchten af

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft woensdagmiddag de belangrijkste rentetarieven in de eurozone ongewijzigd gelaten, zoals verwacht. 

Tijdens de toelichting die Mario Draghi gaf op het rentebesluit, ging hij in op de effecten van het maandelijkse opkoopprogramma van de centrale bank. Daarin gaf Draghi aan dat het stimuleringsbeleid zijn vruchten afwerpt. Toch zegt hij dat het programma helemaal voltooid moet worden om echt te kunnen werken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 15 april 2015

Hoe anoniem zijn bitcoins?

Een prachtig concept dat al enkele jaren wereldwijd in gebruik is genomen. Een geldsysteem met een marktkapitalisatie van ruim 3,1 miljard dollar. Een systeem dat snel, veilig, betrouwbaar en anoniem is. Maar zijn bitcoins wel zo anoniem als waarmee het systeem te koop loopt?

In eerste instantie dient u te weten dat élke transactie die gedaan wordt publiek is en dus terug gevonden kan worden. Blockchain.info is een website die deze data uit de kerninformatie (blockchain) van Bitcoin extraheert en live weergeeft. Iedere transactie bevat gegevens over locatie (IP-adres), tijdstip, het bedrag en gegevens over de verzender en ontvanger (bitcoin-adres). Elke transactie krijgt een unieke ID mee en met deze informatie kan het pad welke bitcoins afleggen, gevolgd worden.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 15 april 2015

Column Kees de Kort | Zeepbellen

Als zelfs DNB-president Klaas Knot de kloof tussen de financiële markten en de reële economie groot begint te vinden, wil dat wel wat zeggen, vindt BNR's macro-econoom Kees de Kort.