EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
74
kliks
36
kliks
Bron: Huizenmarkt-Zeepbel.nl
33
kliks
33
kliks
33
kliks
Bron: Biflatie.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 14556 tot 14560 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: maandag 8 juni 2015

Waarom de Nederlandse huizenzeepbel geen zeepbel mag heten

We schrijven 20 januari 2000. In een brief aan de Tweede Kamer constateert DNB dat Nederland aankoerst op een huizenzeepbel van de buitencategorie. Met grote gevolgen voor de schuldpositie van huishoudens, de balansen van banken en de financiële stabiliteit van Nederland.

De cijfers liegen er niet om. Tussen 1994 en 1998 was de maximale leenruimte voor een tweeverdienersechtpaar met 86 procent gestegen, van 242.688 gulden in 1994 naar 451.332 gulden in 1998. Daarvan kon volgens DNB slechts een vijfde worden verklaard uit reële salarisstijgingen.

Lees verder op Huizenmarkt-Zeepbel.nl
Geplaatst op: maandag 8 juni 2015

Varoufakis eist schuldenverlichting Grieken

De Griekse minister van Financiën Yanis Varoufakis verwerpt, net als premier Alexis Tsipras, de voorstellen van de internationale schuldeisers voor een deal over de Griekse schuldenkwestie. Schuldenverlichting moet de Griekse schuldenlast draaglijker maken, aldus Varoufakis tegen Griekse media.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: maandag 8 juni 2015

Een bankrun in Griekenland kan elk moment plaatsvinden

Zelfs als Griekenland voorlopig op tijd geld terugbetaalt aan zijn geldschieters, denken de experts van Barclays dat de Griekse overheid verstrekkende maatregelen moet nemen om te voorkomen dat de economie van het land volledig instort. Barclays zei in dat kader dat een run op Griekse banken elk moment kan worden getriggered door elke gebeurtenis. De bank stelt dat Griekenland bijna zo goed als zeker kapitaalcontroles zal moeten doorvoeren, die de toegang die mensen hebben tot hun geld zal moeten beperken.

Economisch analist Francois Cabau en zijn team schreven daarover deze week in een note: ‘Nu het vertrouwen zo fragiel is, is het risico dat een bepaalde gebeurtenis een volledige bankrun in werking zal zetten erg groot. Een duidelijke trigger kan bijvoorbeeld zijn dat de onderhandelingen tussen instituties en de Griekse overheid zullen worden stopgezet.’

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 8 juni 2015

‘Topmannen Deutsche Bank stappen op’

De twee bestuursvoorzitters van Deutsche Bank, Jürgen Fitschen en Anshu Jain, gaan hun vertrek bekendmaken. Dat meldde zakenkrant The Wall Street Journal zondag op basis van ingewijden rond de zaak.

Fitschen en Jain staan sinds eind mei 2012 gezamenlijk aan het hoofd van de grootste bank van Duitsland. Er werd niet gemeld waarom de twee bestuursvoorzitters weg zouden gaan.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: maandag 8 juni 2015

Juncker ‘beetje teleurgesteld’ over Tsipras

EU-voorzitter Jean-Claude Juncker is ,,een beetje teleurgesteld” over de harde woorden die de Griekse premier Alexis Tsipras vrijdag uitte over de voorstellen van de schuldeisers voor een oplossing van de Griekse schuldencrisis. Dat liet Juncker zondag weten op de G7-vergadering in het zuiden van Duitsland.

Tsipras zei in het Griekse parlement dat de voorstellen van de schuldeisers ,,onrealistisch en absurd” zijn en dat hij niet zou instemmen met de plannen. Alleen de voorstellen van de Griekse regering vormen volgens Tsipras ,,een realistische basis” voor een akkoord. Juncker hoopt dat die plannen spoedig worden voorgelegd. Er kan volgens hem echter geen ,,konijn uit de hoge hoed worden getoverd” om het Griekse probleem op te lossen.

Lees verder op z24.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs